Режимът на Каземиро, който го изведе до най-високото ниво в Реал Мадрид

Каземиро е един от най-ценените централни полузащитници в света. За да достигне най-високото си ниво, бразилецът преминава специален режим на тренировки. Научете всичко по темата тук!
Режимът на Каземиро, който го изведе до най-високото ниво в Реал Мадрид

Написано от Fernando Clementin

Последна актуализация: 30 ноември, 2022

С неотдавнашния си трансфер в Манчестър Юнайтед за 70 милиона евро Каземиро се превърна в една от най-скъпите продажби в историята на Реал Мадрид. През деветте си сезона с Лос Бланкос и до голяма степен благодарение на обучението си, той спечели много титли и остави следа на терена на Сантяго Бернабеу.

Това съвсем не е метафора. Факт е, че Каземиро е играч, който се отличава с разположението си по целия терен, с аеробен капацитет и местоположение, които го превръщат в “хищник”за всеки, който играе с топката.

Неговото присъствие беше от ключово значение за спечелването с Реал Мадрид на 5 Шампионски лиги, 3 купи на Испания, 3 Световни клубни първенства на ФИФА и 3 Суперкупи на Испания. Тренировъчните режими, които спазва през годините, му позволиха да достигне и да остане на най-високо ниво.

Различните тренировъчни режими на Каземиро

Освен несъмненото си качество и приноса си към играта на своя отбор, Каземиро има впечатляващ физически капацитет. За да постигне тази форма, бразилецът използва различни методи – освен клубните си сесии – за работа върху определени зони от тялото си. По-долу описваме някои от тях.

Режимът на Каземиро

Тренировките и кръстосаните тренировки са някои от ключовете на Каземиро за поддържане на високото му спортно ниво.

Тренировки с периодична хипоксия

Една от най-забележителните методологии, които Каземиро е показал, е интермитентната хипоксия. Състои се от използването на маска, наричана още тренировъчна маска. Това се поставя върху устата и носа, за да се диша през нея.

Тренировъчната маска измерва и регулира кислорода, който влиза и излиза по време на физическа активност. Нейната задача е да симулира условията на тренировка на височина, което благоприятства ускоряването на метаболизма и генерирането на червени кръвни клетки, ключови за транспортирането на кислород и превръщането му във въглероден диоксид.

Тренировката на Каземиро за средната зона

Средната зона, тоест областта, включваща коремните мускули и долната част на гърба, е ключова за представянето на спортиста. Наред с други предимства, укрепването й води до повече стабилност, баланс и сила.

Ако има нещо, в което сегашният полузащитник на Манчестър Юнайтед не може да бъде обвинен, това не натоварва корема. Както самият той показва в социалните си мрежи, той е способен да изпълнява изключително сложни упражнения за тази мускулатура.

Например, той се е записал как използва колело за коремни преси… на бягаща пътека! В друго видео бразилският играч може да бъде видян да прави коремен планк върху швейцарска топка, плаваща в плувен басейн. Наистина, това говори за изключителна способност с тази област на тялото.

Виждан е и да прави упражнение за долната част на корема с щанга с тежести. За да направи това, той ляга с лице нагоре на пода с щанга зад линията на главата му. От това положение с ръцете си той извършва движения за повдигане и спускане на краката, без да сгъва коленете си. Можете ли да направите това?

Координация, друга способност, върху която футболистът работи

Друга част от физическата подготовка на Каземиро е свързана с неговата координация. Той е показвал упражненията, които прави, съчетаващи футболна топка и топка за тенис. В тя дори използва очила, за да си попречи да вижда. “Smart Gym”, каталогизира самия играч в публикацията си.

Кръстосаните тренировки също са част от режима му. Всъщност той участва в забавни моменти, играейки баскетбол. Въпреки че не показа уменията си за стрелба за три точки, показва способностите си за скок, като отбелязва няколко впечатляващи забивки.

Защо са полезни кръстосаните тренировки ? Кръстосаните тренировки – които се състои в практикуване на дисциплина, различна от обичайната – ви позволява да генерирате нови стимули в мускулите си и по този начин да избегнете привикването към едни и същи условия.

Каземиро
На 30 години Каземиро показва изключителни спортни постижения. Затова редица отбори имат амбиции да го имат в редиците си.

Режимът на Каземиро стимулира представянето му

Имайки предвид ангажимента и дисциплината, които футболистът полага в грижите за тялото си, не е изненадващо, че остава в топ форма и на 30 години. И не само това, но редица големи европейски отбори се надпреварват да го имат в редиците си.

Друг факт, който показва физическото му състояние, е броят на травмите, които е получил. При средно една контузия на сезон се появяват само две леки мускулни травми. Най-дългото време прекарано извън терена се дължи на пукнатина на фибулата, която го остави без активност 60 дни.

С всичко изброено по-горе, Каземиро и неговите тренировъчни сесии са просто още един пример за това какво могат да постигнат ангажираността и вниманието към детайла. Сега с Манчестър Юнайтед той ще продължи да бъде сред елита в световния футбол с представянето, с което е свикнал да ни показва.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.