Медицински екип

Здраве и красота е създаден от медицински екип, специализиран в различни области, работещ, за да гарантира качеството, достоверността и научната акуратност на нашето съдържание, за да изпълним основната си цел: Да помогнем подобряването на здравето, благосъстоянието и качеството на живот на нашите читатели.

Medic Team

Чрез строгия ни процес на подбор, ние се уверяваме, че всеки един от професионалистите, част от екипа ни, има адекватно обучение и страхотен професионален опит, които ни позволяват да валидираме и гарантираме, че информацията в нашите статии отговаря на стандартите за качество. Затова медицинският ни екип притежава обширен и разнообразен опит в областта на здравето, както в областта на проучванията, така и в частната и обществена професионална практика.

Нашият екип от специалисти проверява информацията на цялото ни съдържание, за да гарантираме качеството му.

Преди всяка публикация, медицинският екип оценява всяка статия, за да се увери, че информацията е точна, актуална и подкрепена от научни данни. Цялото съдържание се преглежда редовно, за да гарантираме, че читателите на Здраве и красота получават качествена информация, адаптирана към най-новите изследвания и проучвания в областта на здравето

Associated professionals

Thumb Author Ainhoa Balado

Ainhoa Balado

Физиотерапевт

Диплома по физиотерапия. Айноа Баладо е упражнявала уменията си в различни болници и клиники в Испания и Франция. Работила е като директор на центрове, свързани с нейната област, и е водила семинари за хипопресивните коремни мускули към спортни центрове.

Thumb Author José Padilla

José Padilla

Психолог

Клиничен психолог, интересуващ се от образование и философски практики. Работил е като клиничен психолог за пациенти, диагностицирани с шизофрения, в контекста на проектирането на модели, стратегии и програми, насочени към подобряване на благосъстоянието на пациентите и техните семейства. Той е активен изследовател в Pontificia Universidad Javeriana, учебното заведение, където следва и магистърската си степен по образование.

Thumb Author Angie Paola Pardo Ramos

Angie Paola Pardo Ramos

Физиотерапевт

Физиотерапевт с фокус върху спортната рехабилитация, ортопедията и алтернативните терапии. Анжи Пардо работи като спортен физиотерапевт в множество спортове на професионално ниво, нейната специалност е следоперативно възстановяване и насърчаване на програми за превенция на наранявания.

Thumb Author Raquel Aldana

Raquel Aldana

Психолог и професор в Международния университет в Ла Риоха и Папския университет в Саламанка

Общ здравен психолог, специализиран в емоционалното образование и терапиите от трето поколение. Работила е като редактор и съветник по съдържание в различни медии, координатор на Конференция по емоционална психология и други обучения, както и създател на програма, която се стреми да насърчи пригодността за заетост на младите хора. Тя е директор на Raquel Aldana-Psychology.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Laura Ruiz Mitjana

Психолог

Диплома по психология. Laura Ruiz Mitjana е специализирала в сферата на неврологичните разстройства (аутизъм и интелектуални затруднения). В момента работи като детски и юношески психолог и се грижи за младежи и възрастни с интелектуални затруднения и свързаните с тях психични разстройства.

Thumb Author Nataly Reyes Calderon

Той е студент от 5-та година по медицина в Автономния университет на Барселона в болница Vall d'Hebrón. В момента той провежда болничните си практики в същата болница. Участва в проекта SWI-MicroMón на Автономния университет в Барселона (UAB).

Thumb Author Marcela Caffulli

Marcela Caffulli

педиатър

Педиатър с богат професионален опит. Специализирал е невропедиатрия и детско неврологично развитие. Той е част от Аржентинското дружество по педиатрия, организация, с която разработва проекти, програми, семинари и усилия за популяризиране в цялата страна. Работата му като педиатър също го отвежда в дигиталния контекст в сътрудничество със списания и платформи за здраве и медицина.

Thumb Author Andrés Felipe Cardona

Andrés Felipe Cardona

Преподавател по физическо възпитание и спорт

Диплома по физическо възпитание и спорт. Работил е като учител по плуване и физическо възпитание на възрастни хора. От няколко години той съчетава тези дейности с писане, редактиране и коригиране на съдържание, свързано със здравето и физическото благополучие.

Thumb Author Loreto Martín

Loreto Martín

Психолог

Диплома по психология. Лорето Мартин е работил като котерапевт в различни кабинети, както и като психолог при тревожни разстройства, депресия, мисли за самоубийство, емоционална зависимост, самоувереност и други.

Thumb Author Cesar Paul González

Биолог със специалност генетика и молекулярна биология. Работил е като научен разпространител, като сътрудник в манифести за въздействието върху околната среда, като лаборант и като учител и преподавател. Той се фокусира върху социалното въздействие на знанието за биологията, с цел да се материализира в приложима и полезна форма за хората.

Thumb Author Alejandro Duarte

Alejandro Duarte

биотехнолог

Бакалавър по биотехнологии. Алехандро Дуарте има задълбочени познания в областта на клетъчната и молекулярната биология, освен това е член на различни изследователски екипи и е работил като SEO редактор на статии с научна тематика, специализирани в медицината и здравето.

Thumb Author Grecia Morillo

Grecia Morillo

Медицински хирург

Гресия Морило е медицински хирург и в момента работи в здравен център в своята страна. Има опит като писател на съдържание по теми като уелнес, начин на живот и други, в различни цифрови медии.

Thumb Author Sara Ramo González

Sara Ramo González

Психолог

Има диплома по психология от университета Jaume I, курс по Neurofeedback и Biofeedback и учи като специализант по обща здравна психология и клинично приложение на EMDR терапията.

Thumb Author Karina Valeria Atchian

Тя е лекар от университета в Буенос Айрес и педиатър в педиатричната болница Juan P. Garrahan. Освен това завършва следдипломна квалификация по клинични изследвания в Медицинския факултет на Университетския институт на италианската болница.

Thumb Author Minerva Camero Albella

Minerva Camero Albella

Диетолог

Тя има диплома по хранене и диететика от Централния университет на Венецуела и е университетски професор, акредитиран от университета Хосе Мария Варгас. Специалист по онлайн диетична терапия и грижа за пациенти с бариатрична хирургия, както и вибрационен треньор.

Thumb Author Fabiola Marín Aguilar

Fabiola Marín Aguilar

Фармацевт и доктор по здравни науки

Има диплома по фармация от университета в Севиля, магистърска степен по фармацевтични грижи и здравна фармация от университета в Севиля и докторска степен по здравни науки от университета в Севиля. Преподавала е в университета.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Alicia Escaño Hidalgo

Психолог

Психолог, специализиран в оценката и лечението. Алисия Есканьо Идалго е работила като медицински директор на медицински центрове за прегледи, в момента работи като психотерапевт на собствената частна практика.

Thumb Author Sofía Quintana Alonso

Sofía Quintana Alonso

Физиотерапевт, журналист и магистър по хранене.

Има диплома по журналистика от Автономния университет в Барселона и по физиотерапия от Hogeschool van Amsterdam, специалист по неврология и тазово дъно, плюс магистърска степен по хранене.

Thumb Author Franciele Rohor de Souza

Franciele Rohor de Souza

фармацевт

Франсиеле Рохор де Соуза е фармацевт с опит в болничната фармация и мрежите от обществени аптеки. Работила е и като преводач на свободна практика от испански на португалски за статии, свързани със здравето.

Thumb Author Maria Marin Garcia

Maria Marin Garcia

Медицинска сестра

Тя е медицинска сестра, завършила университета на Кастилия-Ла Манча, Испания, и в момента очаква прием по специалността сестрински грижи в общността или психично здраве и работи като медицинска сестра в болницата Santa Creu i Sant Pau в Барселона.

Thumb Author Galo Flores

Galo Flores

Хирург

Хирург. Гало Флорес има повече от 15 години опит в разработването на редакционно съдържание за региона на Латинска Америка, в областта на клиничната медицина, обучението на лекари и препоръките за пациенти.

Thumb Author María Muñoz Navarro

Тя е биолог, завършила университета в Малага, с магистърска степен по изследвания и напредък в микробиологията от университета в Гранада. Притежава титлата изкуствен осеменител на селскостопански животни получена от университета в Мендел, Чехия.

Thumb Author Leidy Mora Molina

Leidy Mora Molina

Медицинска сестра

Бакалавър - медицински сестри. Лейди Мора е работила като хемотерапевт на Кръвната банка и специалист на Банката за сърдечно-съдова тъкан, работила е и като университетски преподавател в областта на хемотерапията и биохимията.

Thumb Author Lourdes Martínez

Lourdes Martínez

Фармацевт и специалист по хранене

Завършила е фармация в университета в Севиля, Испания. През последните четири години продължава професионалното си обучение с различни курсове и специализации. В момента следва докторска степен по молекулярна биология, биомедицина и клинични изследвания.

Thumb Author Verónica Melero Álvarez

Verónica Melero Álvarez

Диетолог, магистър по персонализирано и обществено хранене.

Завършила е човешко и диетично хранене в университета Complutense в Мадрид, магистър по персонализирано и обществено хранене от университета във Валенсия. Експерт по клинично хранене и съосновател на блога „Psiconutrición Madrid“.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

Фармацевт, експерт по козметика и дермофармация.

Завършила е фармация в университета в Саламанка, има университетска експертна степен по козметика и дермофармация от UNED и е завършила голямо разнообразие от курсове, които обогатяват професионалните й познания.

Thumb Author Laura Fernández Sánchez

Laura Fernández Sánchez

Психолог и диетолог

Диплома по психология и виса степен по диететика. Лаура Фернандес Санчес се е посветила на превенцията на хранителните разстройства в различни асоциации и фондации.

Thumb Author Silvia Álava Sordo

Silvia Álava Sordo

Психолог

Има докторска степен по клинична и здравна психология и е специалист по клинична и образователна психология и психотерапия (Европейски сертификат на EFPA). Тя е акредитиран общопрактикуващ здравен психолог, университетски преподавател, лектор, научен комуникатор и писател.

Thumb Author Marta Jiménez

Marta Jiménez

Диетолог и нутриционист

Завършва Хранене и диететика на човека. В Сория, Испания провежда консултации по хранене, насочени към обучение, хранителен подход към различни патологии, загуба и наддаване на тегло за различни групи от населението и генетични тестове.

Thumb Author Raquel Marín

Raquel Marín

Невролог и професор по физиология в университета Ла Лагун

Невролог, професор по физиология и научен комуникатор. Ракел Марин е посветила голяма част от живота си на научни изследвания, по-специално на мозъчните заболявания при стареене и невроздравословните хранителни вещества.

Thumb Author Sara Cañamero

Sara Cañamero

Акушер-гинекологична сестра

Професионална медицинска сестра със специалност Акушерско-гинекологично лечение (акушерка). Има опит като детска медицинска сестра и координатор на рехабилитационни програми. Работила е като редактор в различни печатни и дигитални медии.

Thumb Author María Belén del Río

María Belén del Río

Биолог, лекар, магистър по хранене и експерт по натуропатия и природни терапии.

Завършва биология в университета в Хаен и медицина в университета в Лейда. Магистър по клинично хранене от университета в Гранада, с титла експерт по натуропатия и природни терапии от университета Мигел Ернандес.

Thumb Author Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Зъболекар и магистър по пародонтология и импланти

Има диплома по дентална медицина от Националния университет на Ла Плата, Буенос Айрес, магистърска степен по пародонтология и импланти и докторска степен от Университета на Буенос Айрес, Аржентина. В момента има частна практика в Dental Rojo Pitattore.

Thumb Author Silvia Martín Repullo

Silvia Martín Repullo

фармацевт

Завършила е фармация в Университета на Алкала, има диплома по медицинска генетика от Университета на Валенсия и получава магистърска степен по литературно творчество от Международния университет на Валенсия и Grupo Planeta.

Thumb Author Sergio Alonso Castrillejo

Sergio Alonso Castrillejo

Фармацевт и магистър по научна култура и иновации.

Завършил е фармация в университета в Саламанка и има магистърска степен по научна култура и иновации от университета в Овиедо.  Носител на наградата за най-добра изследователска работа, присъдена от Официалния колеж на фармацевтите в Саламанка.

Thumb Author Ghina Safadi

Ghina Safadi

Диетолог

Професионалист по хранене и диететика от университета Complutense в Мадрид, има следдипломно обучение по оптимизиране на телесния състав към Испанската академия по хранене и диететика и бариатрична хирургия, която в момента изучава в същата академия.

Thumb Author Renata Sylwia Kosierb Fernández

Има диплома по хранителни науки и технологии и диплома по човешко хранене и диететика от Варшавския колеж за селскостопански инженери (Варшавски университет за природни науки WULS-SGGW), Факултет по човешко хранене и потребителски науки.

Thumb Author Ariadna Álvarez Martínez

Завършила хранене и диететика и традиционна китайска медицина, тя работи в професионалната си сфера като диетолог на свободна практика, предлагайки интегративни хранителни консултации, персонализирани диетични лечения, придружени от ориенталско хранене и акупунктура.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Saúl Sánchez Arias

Диетолог и нутриционист

Завършва Хранене и диететика на човека. Saúl Sánchez Arias в момента работи като клиничен диетолог, отговарящ за разработването на персонализирани планове за спортисти със специфични изисквания. Той също така води беседи и семинари за футболни треньори и играчи относно здравословните хранителни навици и работи като редактор по здравеопазване и хранене за различни медии.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Психолог

Психолог от университета Complutense в Мадрид с двойна магистърска степен по клинична и здравна психология и по когнитивно-поведенческа психотерапия, и двете от Висшия институт за психологически изследвания (ISEP). Работи като клиничен психолог с четиригодишен опит.

Thumb Author José Gerardo Rosciano Paganelli

José Gerardo Rosciano Paganelli

Лекар и специалист по обща хирургия.

Завършил е обща медицина в Централния университет на Венецуела, институция, където е завършил и следдипломна квалификация по обща хирургия. В момента е член на Борда на директорите на Изследователската координация на Факултета по медицина на UCV и лекар от първичната медицинска помощ в Здравния център Fuente de San Luis.

Thumb Author Elisa Morales Lupayante

Elisa Morales Lupayante

Педагог по физическо възпитание и диетолог

Бакалавър по педагогика по физическо възпитание. Работила е като специалист по физическа активност и здраве, персонален треньор, диетолог, редактор и масажист. През последните години гради кариера като професионален писател за различни дигитални медии.

Thumb Author Diego Pereira

Diego Pereira

Лекар

Медицински стажант, който е сътрудничил на местни неправителствени организации по различни хуманитарни здравни проекти в слабо обслужвани селски райони. Автор на свободна практика и куратор на текстове, свързани със здравето и подобряването на качеството на живот.

Thumb Author Karla Henríquez

Karla Henríquez

Доктор и магистър по естетична медицина против стареене

Доктор по естетична медицина. Упражнява тази специалност под формата на частна практика, обръщайки внимание на холистичните аспекти за подобряване на здравето на своите пациенти. Сътрудничи като популяризатор на различни дигитални медии в статии за естетика, грижа за кожата и стареене.

Thumb Author Carlos Fabián Avila

Carlos Fabián Avila

Лекар и специалист по естетична, хипербарна и спортна медицина.

Хирург със специалност спортна медицина и естетични лечения. Той е завършил няколко магистърски програми и следдипломни курсове, работи и като популяризатор. В момента упражнява професията си като частно практикуващ специалист.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Daniel Baldó Vela

Медицинска сестра

Медицинска сестра и спортен диетолог. Член на научния комитет на Асоциацията на медицинските сестри по хранене и диететика и член на Испанското дружество по клинично хранене и метаболизъм. Бил е лектор на конференции и е разработвал изследователски проекти. Освен това е основателят на Plan D.

Thumb Author Valeria Sabater

Valeria Sabater

психолог

Диплома по психология от университета на Валенсия. Има задълбочено академични познания в областта на неврокреативността, психопедагогиката и емоционалната интелигентност. Работила е като клиничен психолог и като образователен психолог, аспект, който допълва кариерата й на писател. Има няколко издадени книги, отличени с награди и литературни конкурси.

Thumb Author Eliana Delgado Villanueva

Eliana Delgado Villanueva

Преводач и диетолог

Преводач писмени и устни преводи на Universidad Femenina del Sagrado Corazón. Работи като преводач, устен преводач, редактор и коректор на свободна практика. Специализирала е медицински текстове, резюмета на изследвания, списания и дидактически ръководства, наред с други.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Философ завършил Централния университет на Венецуела (UCV) и студент последна година по динамична клинична психология в същата институция. Има курс по Психоаналитична психотерапия за деца и юноши от Венецуелската асоциация по психоанализа (ASOVEP). Работи като университетски преподавател и редактор за дигитални медии.

Thumb Author Anna Vilarrasa

Anna Vilarrasa

Диетолог и нутриционист

Диетолог и нутриционист, специализирала във фитотерапия, детско хранене, вегански и вегетариански диети. Работи като клиничен диетолог, както за физически лица, така и за компании. Тя съчетава тази работа с писането на статии за здравето, балансираното хранене и начина на живот като цяло.

Thumb Author Maria del Carmen Hernandez

Maria del Carmen Hernandez

Лекар, дерматолог и специалист по естетична медицина.

Дерматолог със специалност медицински одит. Натрупала е повече от 8 години опит в сектора. Упражнява професията си под формата на частна практика, като я съчетава с информационна насока. Участвала е в конференции, семинари и е работила по общински проекти в своя регион.

Thumb Author Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Лекар ординатор по обща хирургия. Работил е като лекар, SEO анализатор, редактор на съдържание и медицински преводач.

Thumb Author Elisa Martin Cano

Доктор от университета в Гранада, подготвя се за специалността Семейна и обществена медицина. Стажувала е неофициално в няколко болници и здравни центрове в Гранада, участвала е и като доброволец в програми за защита на животните. Тя работи като разпространител, пише и редактира съдържание, свързано със здравето.

Thumb Author María Irene Benavides Guillém

María Irene Benavides Guillem е лекар, който е работил в областта на грижите за различни здравни услуги, особено в неонаталните и педиатричните критични грижи. Основател и ръководител на няколко изследователски групи, както и създател на съдържание, редактор и писател.

Thumb Author Samuel Antonio Sánchez Amador

Samuel Antonio Sánchez Amador

Биолог и магистър по зоология.

Биолог, завършил университета в Алкала де Енарес и магистър по зоология на университета Комплутенсе в Мадрид. Специализирал е в области като паразитология, епидемиология и микробиология. В момента изцяло се е посветил на науката, особено по теми като възстановяване на околната среда и приложна екология.

Thumb Author Irene Nora Melamed

Доктор с отличие. Университетски преподавател, координатор на платформи, посветени на обучение, свързано със здравето и юношеството, както и лектор по медицински въпроси в национален и международен контекст.

Thumb Author Andrés Carrillo

Andrés Carrillo

Психолог

Бакалавър по психология. Андрес Карило има опит като болничен и образователен психолог и като частен терапевт. Освен това е посветен на разпространението на психологията като наука чрез писане на статии за психичното здраве и неврологията. В момента следва следдипломно обучение по клинична психология.

Thumb Author Bernardo Peña

Bernardo Peña

Психолог, магистър по клинична, правна и съдебна психология.

Психолог със специалност съдебна психология и клинична психология. Той е професор по магистърска степен по съдебна психология в университета Изабел I. Автор е на няколко научни статии, както и на книги по психология. Изследва чрез писане и редактиране на статии своята област на познание.

Thumb Author Maricela Jiménez López

Maricela Jiménez López

Лекар, специалист по обща хирургия и магистър по транслационна медицина.

Лекар, специализирал обща хирургия и хирургия на храносмилателния тракт, участвала е в транслационни изследвания при трансплантация на органи. Тя е регистрирана в Мексиканската асоциация по обща хирургия и в момента практикува като лекар в Каталунския институт по здравеопазване. Тя е доктор по медицина от университета в Саламанка.

Thumb Author Nelton Abdon Ramos Rojas

Nelton Abdon Ramos Rojas

Лекар и анестезиолог, експерт по периоперативна болка.

Завършва бакалавърска степен по медицина и специализира анестезиология в Университета на Лос Андес (ULA). Натрупал е повече от 15 години опит в бариатричната анестезиология. Работил е като хирург, завеждащ операционен блок и като дисеминатор.

Thumb Author Eva María Rodríguez

Eva María Rodríguez

Фитнес и йога инструктор

Диплома за преподавател със специалност Физическо възпитание. Ева Мария Родригес има опит като инструктор по фитнес и йога, инструктор за свободното време и колоездене на закрито, както и като създател на дигитално съдържание. Тя развива кариера от повече от 10 години като професионален копирайтър, специализирала е също дигитален маркетинг и уеб разработка.

Thumb Author María Cantos

María Cantos

Акушерка и специалист по психично здраве.

Медицинска сестра, специализирана в грижите при раждане. В момента работи като ръководител на акушерските услуги в Cantos Kujawa & Asociados, част от екипа за поддръжка в университетската болница Quirón в Мадрид и специалист по психично здраве в болницата Dr. Lafora в Мадрид.

Thumb Author Jael Garrido Dominguez

Той е доктор по медицина от Технологичния институт на Санто Доминго и има диплома по социално осигуряване от същата институция. Специализирал е обществено здраве и изследвания и е работил с различни институции и проекти, свързани с рака. В момента е лекар изследовател в Affinis.

Thumb Author Víctor Díez

Víctor Díez

Физиотерапевт

Физиотерапевт с богати познания и опит в лечението и рехабилитацията на двигателни нарушения. Има магистърска степен по човешко хранене и диететика от Автономния университет в Мадрид, както и различни дипломи, специализации и курсове. Той е директор на клиниката Víctor Díez, а също така работи като разпространител и лектор на беседи и конференции.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Психолог, доктор и магистър по семейна терапия и по психоимуноендокринология.

Психолог с богат академичен и професионален опит. Автор е на повече от 40 книги и дузина научни статии. Той е бил университетски преподавател, лектор, дипломиран координатор на проекти, клиничен психолог, академичен директор, постоянен координатор и изследовател, наред с много други позиции. Специализирал е фамилна терапия и психоимуноендокринология.

Thumb Author Rocío Gil Redondo

Медицински специалист по дерматология. Росио Гил Редондо е работила като дерматолог в различни болници. Тя разпределя времето си в проекти за популяризиране, включително разговори и конференции за здраве, грижа за кожата и уелнес в училища и институции.

Thumb Author Alejandra Menassa

Медицински специалист по вътрешни болести и психоанализа. Алехандра Менаса е преподавала, публикувала е книги и изследователски статии за психосоматични заболявания, участвала е в национални и международни конгреси и е сътрудничила като разпространител за различни медии, наред с други неща.

Thumb Author Mariana Sánchez Huergo

Mariana Sánchez Huergo

Диетолог

Бакалавър по клинично хранене и диетология. Mariana Sánchez Huergo има опит във воденето на курсове за държавни служители по хранене, здравословен начин на живот и насърчаване на физическата активност. Участвала е в академични презентации за профилактика и лечение на хронични незаразни заболявания.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Manuel Antonio Fernández

Лекар и специалист по детска неврология.

Завършил медицина в университета в Кадис и специалист по детска неврология в университетската болница Virgen del Rocío в Севиля. Завършил е няколко магистърски програми, свързани със здравен и бизнес мениджмънт. В момента е директор на Андалусийския институт по детска неврология (INANP) и директор на магистърската степен по невропедиатрия и невроразвитие в CEU Cardenal Herrera University.

Thumb Author Carlos Ríos

Carlos Ríos

Диетолог

Диетолог от университета Пабло де Олавиде. Карлос Риос е известен с това, че е създател на движението за истинска храна и с популяризирането на здравословна диета, основана на консумацията на истински храни, а не ултрапреработена такава. Той е публикувал няколко книги за това и е популяризатор чрез социалните си мрежи, където натрупва милиони последователи.

Thumb Author Michelle Torres

Michelle Torres

Физиотерапевт

Бакалавър по физиотерапия. Мишел Торес има клиничен опит в мускулно-скелетната, спортната и неврологичната физиотерапия, с която се стреми да помогне на пациента в рехабилитационния процес чрез обучение. Тя също работи като разпространител чрез писане и редактиране на съдържание, свързано със здравето.

Thumb Author Alejandro Rodríguez

Alejandro Rodríguez

Психолог

Психолог със специалност социална психология и треньор за двойки. Алехандро Родригес е създател и директор на уебсайта за личностно развитие Tu Mejor Mismo и е работил като сътрудник за няколко страници, които попадат в спектъра на неговата професионална област. Завършил е курсове по уеб разработка и дигитален маркетинг и е автор на две книги, публикувани чрез Amazon.

Thumb Author Mario Benedetti Arzuza

Mario Benedetti Arzuza

Доктор, специалист по медицинско право и магистър по здравна администрация.

Бакалавър по обща медицина. Специализирал е епидемиология и медицинско право. Има висше образование по Здравна администрация и Направление и управление в цифровото здравеопазване. Той е основател и главен изпълнителен директор на Sustainable Hospital Development и има десетилетие опит като медицински координатор, съветник по здравна политика, мениджър по качеството на здравеопазването и медицински одитор.

Thumb Author Maria Fatima Seppi Vinuales

Maria Fatima Seppi Vinuales

Журналист и психолог

Диплома по социална комуникация и психология. Мария Фатима Сепи Винуалес има опит в областта на комуникацията и пресата в различни компании и организации. Днес работи като клиничен психолог със специалност индивидуална системна и семейна терапия.

Thumb Author Mariel Mendoza

Mariel Mendoza

Лекар

Лекар  хирург, завършила Централния университет на Венецуела. Участвала е с различни програми на НПО, които се стремят да обслужват селските общности в нейната страна. Била е лектор на конференции, притежава сертификат за поддържане на живота от Американската сърдечна асоциация. В момента работи като ординатор в спешно отделение.

Thumb Author Iván Losada

Iván Losada

Хиропрактик

Завършва медицина в Медицинския факултет на Университета в Саламанка. Трупа опит в лечението на психични и емоционални разстройства. Той е хиропрактик и директор на Института за управление на стреса.

Thumb Author Abel Verdejo

Abel Verdejo

Физиотерапевт и магистър по физическа активност и качество на живот на възрастни и стари хора.

Той е физиотерапевт от Университета Мигел Ернандес в Аликанте и Университета в Севиля, професионалист по физическа активност и спортни науки на Университета Пабло де Олавиде в Севиля, има магистърска степен по физическа активност и качество на живот на възрастни и възрастни хора от университета в Севиля.

Thumb Author José Lapenta

José Lapenta

Хирург

Хирург. Хосе Лапента има опит като педиатричен сонограф и в момента е във втората си година следдипломно обучение, специализирано в грижи за деца и педиатрия. Той също така е работил като писател и редактор за различни портали, свързани с неговата област на познание.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Leonardo Biolatto

Медицински специалист по Медицински одит и семейна и амбулаторна медицина

Медицински специалист по медицински одит и по семейна и амбулаторна медицина. Леонардо Биолато е работил като писател и външен рецензент на научни публикации и е изпълнявал проекти по обществено здраве, насочени към подобряване на качеството на живот в селските райони.

Thumb Author Vanesa Evangelina Buffa

Vanesa Evangelina Buffa

Зъболекар

Зъболекар, специализиран в насърчаването на оралното здраве на деца и юноши, особено в училищната среда. Ванеса Еванджелина Буфа има опит като доцент, общопрактикуващ зъболекар и писател по медицински теми.

Thumb Author Florencia Villafañe

Florencia Villafañe

диетолог

Диетолог от Националния университет в Кордоба, Аржентина. Преминала е различни курсове, които разширяват познанията й за хранене при физическа активност и спорт, храна и хранене при церебрална парализа и веган и вегетарианска храна. Освен това е водещ на семинари по хранене и редактор на дигитални платформи в различни области на здравето.

Thumb Author Marta Guzmán

Marta Guzmán

Диетолог и нутриционист

Диетолог, със специалист по психохранене и спортно хранене. Има богат опит в провеждането на семинари, за да помогне на уязвимото население да усвои здравословния начин на хранене. Работила е за няколко клиники и онлайн платформи в информативен аспект.

Thumb Author Isbelia Esther Farías López

Завършила философия. Исбелия Естер Фариас Лопес е студентка по ориентация по сексология, изследовател в областта на философията, лектор на различни конференции по философия и образование, куратор на художествени изложби и редактор на съдържание.

Thumb Author Montse Armero

Montse Armero

Психолог

Дипломиран психолог. Монсе Армеро е работила като директор в областта на психотерапията за деца, юноши и възрастни. Също като психопедагогически съветник и преподавател в различни образователни центрове. Има повече от 20 години опит като клиничен психолог, професия, която в момента практикува под формата на частна практика.

Thumb Author Maria Patricia Pinero Corredor

Maria Patricia Pinero Corredor

Диетолог и редовен преподавател в университета в Зулия

Бакалавър по хранене и диететика. Мария Патриша Пинеро Коредор има повече от 25 години опит като редовен преподавател и активен изследовател в областта на науката за храните. По същия начин се откроява с основаването, координирането и подпомагането на различни програми, свързани с нейната област на познание.