Политика на рекламиране

Мисията на Здраве и красота е да бъде надежден източник на информация за здраве и благосъстояние. Стремим се да ви предложим надеждно и практично съдържание, създадено под стриктни редакционни и медицински надзор за гарантиране на точност, приложимост и яснота.

Здраве и красота се финансира чрез продажбата на реклама на сайта си и в социалните си мрежи, винаги давайки приоритет на редакционната автономия, което означава, че нашите критерии не са повлияни по никакъв начин от този финансов механизъм.

В някои случаи Здраве и красота може да си сътрудчини със спонсори за рекламиране на марката, продуктите или услугите им. Това съдържание винаги е отбелязвано като “спонсорирано” и тази информация ясно е упомената в началото на тези статии.

Ето и специфичните насоки, които спазваме по отношение на видовете реклама, които приемаме:

1. Не подкрепяме рекламираните от нас продукти и услуги.

Въпреки че определени продукти или марки могат да присъстват на сайта ни под формата на реклами, при никакви обстоятелства това не трябва да бъде считано като подкрепа или одобрение на рекламираните продукти, услуги или марки. Оценката на продуктите или услугите е отговорност на редакционния екип, без да се имат предвид каквито и да е било рекламни отношения, които могат да съществуват с компаниите, които ги разпространяват.

2. Ясно разграничаваме рекламите от редакционното съдържание.

Винаги поставяме ясна граница между рекламите и редакционното съдържание. На Здраве и красота рекламите ясно и недвусмислено са обозначени като такива.

3. Определени видове реклами няма да бъдат приемани

Рекламите не трябва да съдържат подвеждащи, объркващи или обидни материали, включително материали, които представят неправилно, осмиват или атакуват дадено лице или група на основата на възраст, цвят, произход, раса, религия, пол, сексуална ориентация или увреждане.

Рекламите не трябва да съдържат клеветническа, заклеймяваща или заплашителна информация. Рекламите не трябва да бъдат свързани с оръжия, порнография, дрога, политически кампании или симулацията на новини или спешни случаи. Всяка една реклама, която може да бъде неправилно тълкувана като редакционно съдържание, ще бъде отбелязана като реклама.

4. Ние подбираме рекламите

Здраве и красота притежава единственото и изключително право да определя видовете реклами, които ще бъдат приемани и показвани на сайта, и си запазва правото да отхвърля, отказва или изтегля всяка реклама по всяко време, когато съдържанието или целите на тези реклами са в противовес на политиката на Здраве и красота. В случай на оттегляне на дадена реклама, рекламодателят веднага ще бъде уведомен включително за причините, поради които е взето даденото решение.

5. Разграничаваме ясно спонсорираното от неспонсорираното съдържание.

Здраве и красота търси спонсорство от организации занимаващи се с проучвания, производители и други надеждни и заслужаващи доверие доставчици на услуги. Спонсорираното съдържание осигурява финансови ползи на Здраве и красота, но е полезно и за потребителите ни, предоставяйки им актуална информация за услугите и продуктите предлагани от тези организации.

Всяко едно съдържание спонсорирано от рекламодател е обект на редакционната ни политика и подлежи на преглед от редакционния ни екип. Освен това, когато съдържанието е предоставено или повлияно от определена организация, то е маркирано като спонсорирано, за да бъде потребителят ясно информиран за това.

6. Партньорска програма

Като част от процеса по създаване на статии, нашият редакционен екип може да включва връзки към съответни продукти, които счита, че могат да бъдат полезни за нашите читатели. Въпреки че всички продукти се избират независимо, бихме искали да бъдете информирани, че Здраве и красота може да получава комисионни, ако си купувате артикули от сайта, използвайки предоставената от нас връзка.

В случаите, когато Здраве и красота получава комисионна, когато потребители купуват или се абонират за продукт или услуга, страницата ще включва следния текст: Тази статия безпристрастно и независимо предлага продукти и услуги, които могат да представляват интерес за читателите. Когато потребителят направи покупка чрез специфичните връзки в тази статия, Здраве и красота може да получи комисионна.