Педро Паскал и неговата рутинна тренировка, за да бъде във форма в „The Last of Us“

Тренировките на Педро Паскал, за да се превърне в Джо, главния герой на „The last of us“, може да бъдат направени у дома. Разберете как и бъдете в крак с него!
Педро Паскал и неговата рутинна тренировка, за да бъде във форма в „The Last of Us“
Leonardo Biolatto

Прегледано и одобрено от лекар Leonardo Biolatto.

Написано от Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Последна актуализация: 04 юни, 2023

Педро Паскал сега е „таткото на интернет“ благодарение на ролята си на Джоел в The last of us. Там той играе враждебен човек, но със защитен инстинкт, откраднал сърцата на много зрители. В допълнение към тази невероятна роля, Паскал привлече вниманието, защото физическата му промяна е очевидна в развитието на сюжета.

Тези, които са следили работата му в Narcos, The Mandalorian, Game of Thrones и Kingsman, наред с други продукции, знаят много добре, че актьорът влага всичко от себе си във всяка роля. И последният му успех не е изключение. Всичко това, въпреки факта, че Паскал вече е на 48 години.

Научете повече за неговата рутинна тренировка. Най-вече защото можете да я приложите на практика у дома, ако искате да следвате стъпките на чилийския актьор.

Педро Паскал и физическото му превъплъщение във всеки герой

Преди да се задълбочим в подробностите на режима на Педро Паскал, си струва да подчертаем неговия ангажимент към всяка роля, която поема. За The last of us обаче той трябваше да положи повече усилия, тъй като сам играе екшън сцените. Не е така в The Mandalorian, където сцените, които толкова много обичаме за Mando, се играят от двойник.

За да изиграе Джоел, чилийският актьор се обърна към известния треньор на знаменитости Дейвид Хигинс. За първи път работи с него за Kingsman: the golden circle.

Експертът създаде рутината за Педро с оглед на героя, както и на неговите ограничения. Имайте предвид, че всепризнатият “интернет татко” вече е на 48 години.

Така че, ако сте на възрастта на Паскал и от страх не практикувате никаква физическа активност, трябва да знаете, че стоенето на едно място не е полезно за вашето здраве. Експертите твърдят, че възрастните, които редовно са физически активни, живеят по-здравословен живот и са изложени на по-нисък риск от смъртност като цяло.

Педро Паскал все още не е не преклонна възраст. Въпреки това изборът му на грижа за здравето, който прави сега, ще окаже влияние през идните години. И от това, което виждаме, ще има положително въздействие.

Изследванията показват, че упражненията имат способността да модулират стареенето. Това, което имаме предвид, е, че вашият физически ангажимент ще продължи да се отплаща дълго време.

Педро Паскал показва невероятна фигура в последния си филм.
Педро Паскал показа невероятна фигура и сръчност в най-новата си продукция, благодарение на своята рутинна тренировка.

Това е тренировката на Педро Паскал, която можете да правите у дома

Имайки предвид особеното здравословно състояние на Педро Паскал и специфичните нужди да играе Джоел, Дейвид Хигинс създаде специална програма за него. Състои се от упражнения за телесно тегло и мобилност, фокусирани върху сърцевината на тялото.

Преди да ви кажем кои са онези упражнения, които превърнаха Паскал в опасния, но обожаван Джоел, трябва да подчертаем, че резултатите му се дължат и на умствената му ангажираност. Според треньора му често е трябвало да бъде насърчаван да продължи, за да не припадне.

1. Шадоубокс

Боксът в сянка се състои от извършване на поредица от удари във въздуха, докато тялото се поддържа в движение, като се използват боксови техники. Името му идва от факта, че докато изпълнява упражнението, човек сякаш се бори със собствената си сянка.

Професионалистите в този спорт изпълняват бокс със сянка като загрявка и упражняване на най-добрите си удари.

Като упражнение с голямо въздействие, шадоубоксът допринася за подобряване на аеробния капацитет на практикуващите. В същото време укрепва дихателната система. Според това, което е известно, Паскал изпълнява 5 сесии от това упражнение; всяко по 60 секунди.

2. Скачане на въже

Скачането на въже или ползването на въже за скачане е сърдечно-съдово упражнение, което също е част от тренировъчната програма на Педро Паскал. Има различни начини за изпълнение:

  • Скок с един крак.
  • С двата крака заедно, един пред друг.
  • Комбиниран, при който се изпълняват два къси скока и един по-висок.
  • Висок скок с редуване на колене.
  • Отваряне и затваряне на краката.

В действителност комбинациите могат да бъдат толкова прости или сложни, колкото практикуващият предпочита. Проучванията потвърждават, че включването на това сърдечно-съдово упражнение в рутинна тренировка подобрява координацията, скоростта и пъргавината. Също така повишава кардиореспираторната издръжливост.

Това е отличен начин за загряване преди започване на силови упражнения. Педро Паскал изпълнява 5 сесии по 50 повторения.

3. Лицеви опори

Лицевите опори се изпълняват от легнало положение по корем, с тяло подпряно на краката, с длани на пода, изправен гръб и напълно изпънати ръце. Вратът винаги трябва да е в неутрална позиция. След това ръцете се сгъват, оставяйки лактите почти залепени за тялото, спускайки се почти наравно със земята.

Ръцете въздействат директно върху раменния пояс (скапула и ключица) и мускули като големия гръден мускул, малкия гръден мускул, делтоида, предния зъбец и подключичния мускул. В зависимост от отварянето на ръцете ще има повече или по-малко активиране на трицепсите.

В допълнение към укрепването на гърдите и горните крайници, лицевите опори подобряват и силата на сърцевината. Паскал ги изпълнява в 5 серии по 20 повторения всяка.

4. Клекове

Клекове
Клековете са упражнение, което не може да бъде пропуснато от рутината за укрепване на долната част на тялото.

Кляканията се фокусират върху работата на долната част на тялото, укрепвайки мускулите като квадрицепса, прасците и глутеусите. Въпреки това, тяхното действие надхвърля това и те са полезни и за гърба и корема.

Има различни начини за изпълнение на това упражнение, но най-простият се състои от следното:

  1. Застанете с разтворени крака, като запазите равновесие. Задните части трябва да останат прави, но без натиск върху гърба.
  2. Свийте коленете си, докато задните части се смъкват, сякаш ще седнете на стол, който не съществува.
  3. За да имате допълнителна опора за баланс, протегнете ръцете си напред.
  4. Върнете се в първоначалната позиция и повторете упражнението.

Проучванията показват, че кляканията са основно упражнение, което помага за развиване на сила в долните мускули и по-големи двигателни умения, независимо дали говорим за спортист или любител. Рутината, изпълнявана от Педро Паскал, включва 5 серии от 15 повторения.

5. Набирания

Повишавайки нивото на упражненията, които Педро изпълнява, откриваме набиранията. Той прави 5 сесии по 10 повторения. Броят им е по-малък, именно поради сложността, която изискват.

Изпълнението им се състои в повдигане на собственото телесно тегло с помощта на щанга. Ако искате да опитате у дома, добре е да знаете, че трябва да имате здрава конструкция.

Сега застанете пред щангата, хванете я с разтворени рамене и дланите на ръцете ви, обърнати напред. След това увисвате на ръцете си, за да издърпате тялото си нагоре. Брадичката ви трябва да е над щангата.

Има редица вариации, които съществуват за целите на работата на други части на тялото. Едно от тях е повдигането на висящи крака. Това упражнение също е част от рутината на Паскал, в 3 сесии по 20 повторения.

Използва се същата конструкция, за която говорихме, с тази разлика, че краката са повдигнати, прави или свити. Въпреки че укрепва ръцете, упражнението се фокусира върху тонизирането на корема.

Готови ли сте да следвате стъпките на Педро Паскал?

Ако има нещо, което да подчертаете относно рутинните упражнения, които Педро Паскал следва, за да се похвали в The Last of Us, то е, че те могат да се правят навсякъде и не непременно във фитнеса. Треньорът на актьора не излъга, като посочи, че когато трябва да тренира, дори и в снимачните дни, той може да прави и гимнастика. Тоест да използва собственото си телесно тегло като инструмент.

Упражненията, които описваме за вас, не включват използването на предмети, като тежести или уреди. Така че, ако вече сте решили да следвате стъпките на Паскал, знаете откъде да започнете. Само не забравяйте, че е важно да сте под ръководството на професионалист и да допълвате процеса със здравословна диета.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.