Какви упражнения включва Дженифър Лопес в режима си, за да поддържа стройна фигура?

Джей Ло добави някои тренировки с тежести към режима си, защото откри, че губи мускулна маса. Тук ще ви разкажем всичко за режима на певицата.
Какви упражнения включва Дженифър Лопес в режима си, за да поддържа стройна фигура?

Последна актуализация: 13 юни, 2022

Трудно е да си представим режима за упражнения, който Дженифър Лопес следва, когато видим фигурата й, особено ако не знаем възрастта й. Бързо търсене в интернет разкрива, че е надхвърлила 50. Но какво прави тя във фитнеса?

Коремът на певицата винаги е бил повод за шушукане заради твърдия си, стегнат вид. Все повече внимание обаче привлича развитието на мускулна маса в ръцете й, например. Дали това е било нещо, което дивата е целяла?

Според нейни изявления в различни медии, Дженифър Лопес е добавила културизъм в даден момент от живота си, за да не се отразят фитнесът и тренировките на мускулите й. Правейки това, JLo предотвратява саркопенията. Тук ще ви обясним всичко по темата

Какво е саркопения и какво забеляза Дженифър Лопес, за да промени ежедневието си?

Добавих тренировки с тежести към моята фитнес програма, защото осъзнах, че губя мускулна маса, когато танцувах твърде много. -Дженифър Лопез

Работата на дивата е да танцува и пее. Това може да бъде част от интензивен график, когато има концерти и изяви в близко бъдеще.

Според нейния разказ тя започва да забелязва, че губи мускулна маса поради пренапрежението при движение. Тоест, след като прави толкова много чисти аеробни упражнения без анаеробни компоненти, нейните мускули не могат да възстановят това, което губят. Също така е вероятно специалист по спортна медицина да е потвърдил това.

Истината е, че това, което JLo има предвид, има техническо име: саркопения. Това е ситуация на намаляване на мускулната маса с течение на времето. Следователно, това е нещо, което може да се очаква с остаряването. Все повече хора обаче търсят начини да го забавят или спрат.

Саркопенията е свързана със следните усложнения:

 • Загуба на сила за извършване на ежедневни дейности
 • Намалена скорост на метаболизма в полза на натрупване на мазнини
 • Намален прием на кислород в тялото с ранно начало на умора

Накратко, саркопенията ви прави по-слаби, по-уморени и със сериозни възможности да бъдете все по-зависими с напредване на възрастта. Следователно другите ще трябва да ви помогнат да направите много неща.

Мускули
По много причини мускулите губят маса с напредване на възрастта. При жените това става по-забележимо с менопаузата.

Защо не е достатъчно просто да правите аеробика?

Благодарение на рутината за изграждане на мускули на Дженифър Лопес, можем да приемем един съвет за всеки, който също беше потвърден от науката преди много време: ако губите мускулна маса, имате по-малък аеробен капацитет. С други думи, по-малко кислород влиза в тялото ви и вие го използвате по-малко, дори ако бягате или карате колело.

Изследователите все повече подкрепят влиянието на анаеробните упражнения за подобряване на оксигенацията. Бягането не е достатъчно. Само кардиото не е достатъчно. Джей Ло знае това и допълни тренировъчния си план с тези упражнения, които споделяме с вас сега.

Програмата за коремни мускули на Дженифър Лопес

Гунар Питърсън отговаря за тренировките за корема на певицата. Плановете му се следват от редица холивудски звезди. Най-общо казано, това, което той подготви за Дженифър, е следното:

 • Велосипедни коремни преси: В легнало положение ръцете се движат по задната част на врата и при свиване на седалището по класическия начин за коремни преси, дясното коляно се придвижва към левия лакът. След това обратното. Скоростта на изпълнение е ключова, стига да се спазват правилните движения на техниката.
 • Обърнати коремни преси: Наричат се „обърнати“, защото движите краката си, а не торса. Трябва да сте легнали по гръб, а горните крайници – опънати. След това повдигате долните си крайници, за да образувате прав ъгъл. Трябва да повторите упражнението толкова пъти, колкото е необходимо.
 • Страничен мост: Тук сложността на изпълнението е увеличена. Облягате се на едната страна на тялото си, но докосвате пода само с предмишницата и страната на долния си крайник. След това повдигате и спускате тялото си и правите същото на другата страна. Това изисква баланс и е най-добре да сте усвоили други варианти на моста за седалище и планка, за да преминете на това ниво.

Още упражнения

 • Планкове, като протягате ръката си към рамото: Това е друго упражнение от следващо ниво. Това е само за тези, които са усвоили конвенционалния планк и искат да преминат към нещо, което е малко по-предизвикателно. Правите това упражнение в традиционната позиция, но с длани на пода. След това трябва да останете повдигнати и да поставите дясната си ръка към лявото рамо. След това направете същото с другия крайник.
 • Air chops: И накрая, това упражнение може да бъде статично или динамично. Става дума за заемане на позиция, в която основните ви мускули са в напрежение и съкращаването им се поддържа. За да направите това, трябва да разперете краката си в изправено положение, като съедините ръцете си над главата и да ги спуснете, сякаш разрязвате въздуха пред себе си. Можете да останете в тази поза или да повдигате и спускате горните си крайници.
Тренировъчният режим на Дженифър Лопес
Оформянето на корема е възможно с упражнения, но трябва да има намаляване на процента на мастна маса, за да се оформят мускулите ви.

В режима са включени и машини и дъмбели

С другия й треньор, Джей Кардиело, режимът на Дженифър Лопес е допълнен и са добавени тренировки с уреди и дъмбели. С макарите тя укрепва мускулите на гърба си и се концентрира върху бицепсите и раменете си с променливи тежести.

Движенията с противотежести и специални приставки са полезни за добавяне към упражнения, които използват калистеника, т.е. собственото тегло на тялото. Важното е да правите промени в движенията на всеки 4-6 седмици, за да се стимулират различните мускулни групи.

Това е от първостепенно значение, ако искаме да избегнем саркопения, като JLo. Механичните стимули трябва да се фокусират върху разнообразието, което изгражда тялото. Ако забравим някой мускул, той ще загуби мускулна маса с течение на времето и дори бихме могли да претърпим дисбаланс.

Ако обаче нямате достъп до фитнес зала и искате да следвате някои от съветите на певицата, тогава се придържайте към режима за оформяне на корема, който споделихме с вас. Бъдете постоянни.

Не забравяйте, че важното е не да имате перфектно оформен корем, а да поддържате здрави мускулите си за оптимално стареене. Ако в допълнение към това постигнем физиката на Дженифър Лопес, разбира се, че резултатът ще бъде добре дошъл!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Marcell, T. J. (2003). Sarcopenia: causes, consequences, and preventions. The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences58(10), M911-M916.
 • Fleg, J. L., & Lakatta, E. G. (1988). Role of muscle loss in the age-associated reduction in VO2 max. Journal of applied physiology65(3), 1147-1151.
 • Tahhan, A. M. A. A., Özdal, M., Vural, M., & Pancar, Z. (2018). Influence of aerobic and anaerobic exercise on oxygen saturation. European Journal of Physical Education and Sport Science.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.