Какво разкриват ходилата ви за вас

Знаете ли, че различните дължини на пръстите на краката и ръцете могат да разкрият информация за вашата личност? В тази статия ще разберете какво разкриват ходилата ви за вас.
Какво разкриват ходилата ви за вас

Последна актуализация: 13 февруари, 2019

Макар и да не изглежда вероятно, истината е, че формата на ходилата може да разкрие много за вас.

Знаете ли, че може да определите характера на личността си чрез рефлексология?

Имре Сомогай, президентът на Асоциацията за гадаене по пръстите на краката, обяснява как да се определят характерните черти на всеки човек чрез рефлексология.

Какво казват ходилата ви за вас?

Гръцки ходила

ходилата могат да разкрият много тайни

За да разберете дали имате гръцки ходила, трябва да погледнете показалеца на крака си. Нарича се още индекс пръст. При този вид ходила показалецът е по-дълъг от палеца.

От друга страна, останалите пръсти са значително по-къси.

Ако ходилото ви притежава тези характеристики, това означава, че сте изобретателна, атлетична и доста привлекателна личност.

Също така, хората, притежаващи такива ходила, са винаги ентусиазирани от новите идеи. Те мотивират останалите покрай себе си.

Освен това са и много импулсивни. Това качество им носи прекалено много стрес, което често ги кара да правят грешки.

Квадратни ходила

Най-характерната черта на този вид ходила е, че палецът, показалецът и средният пръст обикновено са с една и съща дължина. Същевременно останалите пръсти са малко по-къси.

Хората, които имат такъв тип ходила, притежават изключително аналитичен характер. Те винаги обмислят всичко преди да вземат решение и анализират позитивните и негативните аспекти на проблема.

Те не са импулсивни. Също така, не оставят другите хора да им влияят. Това се дължи на факта, че взетите от тях решения имат много солидни основания.

Те обикновено са практични, надеждни и самоуверени. Затова винаги може да разчитате на приятел, който има такъв тип ходила.

Египетски ходила

Този тип ходила се характеризират с такава подредба, при която след палеца се нареждат по големина останалите пръсти, от най-голям постепенно към най-малък.

Хората, имащи такъв тип ходила, ценят интимния и личен живот преди всичко останало. Те са склонни да притежават скрити страни и да се дистанцират от реалността.

В същото време те са мечтатели, бунтовници и импулсивни. Това важи особено, когато се сблъскват с ежедневните страни на живота. Освен това, тяхното настроение се променя доста често.

Обли ходила

Ако притежавате обли ходила, бъдете внимателни. Трябва да знаете, че този тип ходила обикновено показват, че човекът е учтив, любезен и се страхува да изрази мнението си.

От друга страна, хората с по-заострени ходила знаят как да се защитят, когато е необходимо.

Удължени ходила

Дългите ходила с тънки пръсти и тесни пети принадлежат на рефлексивни хора, които ценят първокласните неща.

Според рефлексологията тези хора са предразположени да страдат от определени състояния. Тези състояния включват газове, тревожност и стрес.

Широки ходила

От друга страна, хората с широки ходила и къси пръсти не са такива материалисти.

В този случай рефлексологията ни казва, че те могат да страдат от сърдечно-съдови проблеми или лошо кръвообращение.

Ръцете също са важни

ходилата и ръцете разкриват лични характеристики

Когато говорим за крайници, краката не са единствените, които могат да покажат нечия личностна характеристика. Може да се разчита и по формата на ръцете.

Например, според проучване, направено през 2001 година, дължината на безименния ви пръст зависи от количеството полови хормони, на които сте били подложени по време на бременността. Тези хормони са естроген и тестостерон.

Също така е установено, че безименният пръст при повечето мъже е по-дълъг от показалеца. При жените обикновено е обратното.

Като цяло е възможно да разберете каква е личността на даден човек само като се вгледате в ръцете или ходилата му. Какво разкриват ръцете и ходилата ви за вас самите?

Заглавното изображение е предоставено от wikiHow.com

Може да ви заинтересува ...
Как да живеете с човек, страдащ от гранично личностово разстройство
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
Как да живеете с човек, страдащ от гранично личностово разстройство

Гранично личностово разстройство (BPD) затруднява живота на много двойки.Въпреки това не е невъзможно да запазите връзката си.