8 неща, които пръстите говорят за здравето и личността

Подуването е индикация за проблем с функционирането на щитовидната жлеза
8 неща, които пръстите говорят за здравето и личността

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Подобно на всяка друга част от тялото, пръстите ви играят важна роля в живота. Но това не е всичко. Те разказват много за здравето и навиците ви. Освен важен инструмент, с който си служим всеки ден, пръстите много детайлно отразяват здравословното състояние. Те разкриват всякакви проблеми, които остават незабелязани и дори скрити от специалистите.

Много са проучванията, които доказват, че пръстите отразяват както физическото ни здраве, така и емоционалното. Освен това те дават информация за личността ни и дори за характеристиките на поведението ни. Възможно е да не умеете да разчитате това, което ви казват пръстите ви – именно затова посвещаваме днешната си статия на тази тема. Ще разгледаме 8 неща, които можете да научите за здравето си с един поглед към пръстите ви.

Пръстите ви може да показват високи нива на тестостерона

Независимо дали сте от мъжки или от женски пол, ако показалецът ви е по-къс от обичайното, вероятно страдате от високи нива на тестостерона. При мъжете по-често се среща по-къс показалец, сравнен с безименния пръст. При жените обикновено дължината и на двата пръста е еднаква.

Тази разлика в дължината на посочените пръсти се свързва с нивото на тестостерона, а също така и с баланса на други хормони. Обикновено тестостеронът е по-висок при мъжете, а тези с необичайно висок тестостерон често се характеризират с ниски нива на естрогена и намален брой на сперматозоидите.

Риск от остеоартрит

Пръстите ви и рискът от остеоартрит

Изследване, направено от Универстита в Нотингам, Англия, установи, че хората с по-къс показалец са изложени на по-висок риск от развитие на здравословни проблеми като остеоартрит. Това заключение се дължи на факта, че при тях се открива ниско ниво на естрогена и ниска физическа активност. Остеортритът обикновено застига жените.

Риск от рак на простатата

Изследване на Университета в Уорлик, Англия, откри, че мъжете, които имат по-дълъг показалец, в сравнение с безименния пръст, са изложени на по-висок риск от развитие на рак на простатата.

Генетична обусловеност

Ако показалецът ви е много по-къс от безименния, това също така е индикация, че по време на развитието си в утробата на майка си сте били изложени на по-високи нива на тестостерон. Английско изследване сочи, че излагането на такива нива от този хормон по време на гестационното развитие може да повлияе съществено на вашите поведенчески модели.

Размер на пениса

Пръстите ви и размера на пениса ви

Изследване, направено от учени от Университета в Гакон, Южна Корея, установи, че мъжете, които имат по-къси показалци, сравнени с техните безименни пръсти, се радват на по-големи по размер пениси. Проучването е проведено с участието на 144 мъже, чиито достойнства са били измервани под анестезия.

Хипотиреоидизъм

Обилният прием на натрий може да предизвика задържане на течности. Като резултат тялото ви се подува временно, а заедно с него – и пръстите ви. Можете да елиминирате този проблем с помощта на средства, които извеждат от организма излишните течности. Ако все пак пръстите ви останат подути за по-дълъг период от време и това се случва често, вероятно е налице индикация за проблем с функционирането на щитовидната жлеза. Възможно е този проблем да прерасне в забавяне на метаболизма и като резултат да надебелеете и да задържате течности.

Отлични умения, за да бъдете спортист

Пръстите ви може да показват умения в спорта

Много изследвания показват, че жените, чиито безименни пръсти са по-дълги от, показалците, притежават отлични показатели, за да станат добри спортисти. Те се характеризират с много по-добри атлетични способности, особено когато става дума за тичане, тенис и вдигане на тежести.

Добър бизнесмен

Други проучвания сочат, че хората с по-дълъг безимен пръст е по-вероятно да станат успешни бизнесмени. Изследване, направено в Кеймбридж, Англия, показва, че финансовите инвеститори, които имат по-дълъг безимен пръст, изкарват до 11 пъти повече приходи, отколкото връстниците им. Тези резултати навярно са свързани с високото ниво на тестостерона в тялото им.

Запомнете!

Желателно е да се грижите за външния вид на ръцете си, но също толкова важно е да умеете да откривате знаците, които те ви дават. Често можете да разкриете зараждащ се здравословен проблем. От друга страна, те ви помагат да узнаете повече за характера и личността си. Възможно е един ден информацията, която ви поднесохме в предходните редове, да ви помогне навреме да откриете дадени проблеми и да реагирате бързо, за да ги отстраните.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.