Съвети за пълноценен и щастлив сексуален живот

Може и да се притесняваме да споделим това с партньора си, но трябва да намерим начин да изразим предпочитанията си и това, което не харесваме, за да се насладим на сексуалния си живот.
Съвети за пълноценен и щастлив сексуален живот

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Спомняте ли си първото си сексуално преживяване?  За вас, сексуалността е била предмет на фантазии и мечти. Нещо много приятно и специално. Въпреки това, след като натрупате известен опит във връзките с противоположния пол, си давате сметка, че да имате пълноценен и щастлив сексуален живот съвсем не е толкова просто, колкото изглежда.

Понякога това се дължи на непознаването на собственото ни тяло, а понякога просто се срамуваме. А може и да не сме открили какво точно харесваме.

Ако не се наслаждавате на секса, в тази статия ще откриете ценни съвети как да подобрите тази част от живота си.

Опознайте тялото си

За пълноценен сексуален живот опознайте тялото си

За много хора, познаването на собственото им тяло е много важно. Има много хора, жени и мъже, които не се изследват, не разглеждат, докосват и разучават интимните си области.

Изглежда, че в съвременния свят все още има много срамежливи хора.  Не само възрастни, но и млади.

Понякога тази срамежливост се отразява негативно дори на мисълта за мастурбация.  Това е здравословна практика, която позволява на хората да потърсят удоволствие и да открият какво им харесва.

Ако не правим това, ще ни е трудно да се насладим на преживяването с друг човек.

Така че, не се притеснявайте да изследвате тялото си. Не се срамувайте и не си мислете, че правите нещо лошо.

Общувайте с партньора си за пълноценен сексуален живот

Той наранява ли ви?  Искате ли да ви докосва по различен начин?  Връщаме се отново към темата за срама, но този път не става въпрос за собственото ни тяло, а за комуникацията ни с партньора.

Трябва да му кажете какво ви харесва.  В противен случай, сексуалният ви живот ще бъде незадоволителен.

Общувайте с партньора си за по-пълноценен сексуален живот

Може да сте късметлия и да се харесвате. Но, какво бихте искали да опитате? Къде бихте искали да бъдете докоснати сега?

Общуването между партньорите е изключително важно, когато говорим за секс. Затова трябва да познавате тялото си. Ако не знаете какво ви харесва, няма да можете да си го поискате.

Никога не се възприемайте като обект

В миналото и в някои култури днес се вярва, че основната задача на жената е да ражда деца. За щастие, това вярване губи популярността си в съвременния начин на живот.

Освен това, не бива да считате за свое задължение да предлагате тялото си на партньора ви, който иска да прави секс, когато не сте в настроение за това.

Вие също имате потребности и правото да кажете “не.” Ако нямате настроение за секс, тогава просто не го правете. Това може да ви попречи да изпитвате удоволствие от секса.

Правейки това, никога няма да имате пълноценен и щастлив сексуален живот. Никога не мислете за себе си като обект. Имате правото да кажете “не.”

Възползвайте се от всичките си сетива

За да поддържате здравословен сексуалния си живот трябва да опитвате и нови неща.

Мисионерската поза?  Обикновен секс?  За да поддържате здравословен сексуалния си живот трябва да опитвате и нови неща. Направете преживяванията си малко по-пикантни.

Бельо, шоколад, различни аромати и вкусове…Можете дори да опитате пози от Камасутра. За много двойки това е забавен, нов начин да направят прекараното заедно време специално, както и да се поддържат във форма.

Чували ли сте за тантричния секс?  Това също е начин да експериментирате в леглото.

Използването на играчки и други подобни предмети може да ви помогне да откриете нови преживявания и нов свят на удоволствия.

Вие сте сексуално активни и можете да пробвате нови неща и в областта на секса.  Защо не ги опитате заедно?

Забравете за комплексите

Срамът не е единственият основен враг на удоволствието. Ужасните комплекси също са голяма пречка.

Партньорът ви познава тялото ви, но вие никога няма да се насладите на секса, ако го правите на тъмно. Може би не опитвате нови пози, защото не искате да показвате определени части от тялото си, които не харесвате.

Ако не харесвате определени части от тялото си има две решения по въпроса: можете да ги приемете такива, каквито са или пък да направите нещо, за да ги промените.

Защо имате такива комплекси, при условие, че партньорът ви харесва такава, каквато сте? Единственият човек, който не ви харесва, сте самата вие.

За да се радвате на пълноценен сексуален живот, трябва да сте отворени за нови идеи.

 

Не пропускайте да прочетете и:  5 типа оргазъм и как да ги почувстваме

Правили ли сте някога грешките, за които ви разказахме по-горе?  Запомнете, че за да се радвате на пълноценен и щастлив сексуален живот, трябва да сте отворени за нови идеи.

Не се страхувайте да опитвате нови игри, да им се наслаждавате без комплекси и да общувате, без да се срамувате.

Готови ли сте да се насладите на сексуалния си живот сега?!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.