Ако носите магията в себе си, имате всичко

Хората, притежаващи магия, са уникални и не се вълнуват от това какво мислят другите. Те са съпричастни и ентусиазмът им заразява всички. Научете се да бъдете като тях!
Ако носите магията в себе си, имате всичко

Последна актуализация: 19 юли, 2019

Тези, които носят магията в сърцето си, имат всичко. Такива хора притежават собствена светлина, която носи успокоение и им позволява да мечтаят.

Те са смели личности, които превръщат в реалност дори най-невъзможните неща и сякаш не осъзнават мащаба на всичко това, което правят за нас.

Сигурни сме, че сред най-близките ви хора има човек с тези черти. Те са “приятели магьосници” или членове на семейството, които са с тази специална дарба да превръщат обикновените неща във вълшебни моменти.

Да имате такъв човек около себе си е нещо изключително. Препоръчваме ви да се грижите за тях и да ги цените всеки ден. И искаме да ви посъветваме нещо по-добро: научете се да сте като тях.

Днес ще ви разкажем за някои от психологичните качества на хората, носещи магията в себе си. Вижте какви са хората, които не се нуждаят от нищо, за да бъдат специални.

Хората – магьосници: скромност и смирение

Определяме хората, притежаващи магия, като уникални, а тази уникалност в областта на психологията обхваща серия от интересни черти, които могат да бъдат описани по следния начин:

Липса на фалшива скромност и самосъжаление

Хората, притежаващи магия, не я прахосват в другите. Всъщност несигурните  и недоверчиви хора са пълната противоположност на уникалните личности. Първите  постоянно търсят признанието на околните, за да се почувстват оценени, полезни и значими.

 • Освен тази фалшивата скромност,която се проявява под формата на нужда от одобрение на околните,  в тях гори  и желанието винаги да бъдат “едно ниво” над останалите.
 • Искрената скромност на уникалните хора, притежаващи магия, се основава на разбирането, че всички сме в една лодка и трябва да се уважаваме. Никой не е нещо повече от останалите.
 • Хората, притежаващи магия, не използват самосъжаление и не играят ролята на жертва,  защото осъзнават ценността на хладнокръвието.
Хората, притежаващи магията, не играят ролята на жертва

Прочетете и: Раздаването на любов не вреди, за разлика от разочарованието

Те не търсят одобрение. “Получавате това, което виждате.”

Уникалният, гениален човек, който отстоява себе си, не търси одобрението на останалите.

 • Вътрешната светлина, част от живота на тези хора, се дължи именно на усещането, което те имат за самите себе си: чувството за самоуважение.
 • Не обичат да се бъркат и да използват онази разчустваща спонтанност, която не всеки разбира.
 • “Получавате това, което виждате,” нито повече, нито по-малко. Без значение каква е ситуацията, кога се случва и какъв е контекстът. Характерът им е един и същ, с непоколебими ценности и поведение.

Заразяващият ентусиазъм на магията

Те притежават характер източник на жизненост и оптимизъм, с онази светлина, магия, искрица, които винаги ни карат да се усмихваме в трудните ни дни.

 • Не е лесно да предадете тази позитивна енергия на потиснат човек, нито пък да развеселите някой в трудна ситуация.
 • Този вид хора ни пленяват с думите и присъствието си. Става така, защото ни предават увереност и прекрасното чувство, че “дори и да е трудно за вярване, всичко ще бъде наред.”

Те са скромни и разбират взаимността

Да притежаваш магия не означава да правиш номера на фокусник, за да получиш нещо в замяна. Магията преди всичко е дар, с който караш другите да се чувстват добре чрез простички, малки жестове.

 • Вълшебният им поглед отразява разбиране за съпричастност и взаимност.
 • Те знаят, че приятелството и връзките, основаващи се на взаимно уважение и чисти отношения са тези, водени от сърцето.

Показват усещане за цялост още от първия ден. Знаем, че винаги ще са насреща ни, когато имаме нужда.  Честните им сърца никога няма да потърсят нещо в замяна на приятелството, което ни дават.

Магията е дар, с който караш другите да се чувстват добре

Прочетете и: Чистата съвест – казвайте и правете това, което трябва

За тях животът винаги е лесен

Не знаем как точно го правят, но притежават вродена добродетел, която им позволява да решават проблеми, да огряват мрачните дни и да вдъхват надежда, когато сме я изгубили.

 • Обикновено казваме, че хората са родени такива и носят дарбата да правят живота ни по-лесен. Но в действителност този тип характери показват смелост към живота.

Освен да се грижим за тези приятели, които ни даряват с магия и обич, трябва да се опитаме да им подражаваме.

Не разчитайте постоянно на невероятната им “магия”, за да се чувствате добре или за да откриете отговорите на проблемите си. Приемете ценностите, духа и поведението им за свой модел на подражание.

Ако можем да се научим да се грижим един за друг, вместо да поставяме собственото си его на първо място, обществото ни ще бъде много по-добро място за живеене.

Не се колебайте да добавите малко вълшебство в живота си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Castillo, E. G. (1998). Educación y Valores. Revista Española de Pedagogía, 399–426. Retrieved from https://www.ugr.es/~fjjrios/pdf/Tice4-ValorEducacion.pdf
 • Lucas Breda, K., Groot, K., & Towle, A. (2013). EL DESARROLLO DE HUMILDAD CULTURAL MEDIANTE EL APRENDIZAJE SERVICIO CRÍTICO. Ciencia y Enfermería19(2), 35–46. https://doi.org/10.4067/S0717-95532013000200004
 • Kolden, G. G., Klein, M. H., Wang, C. C., & Austin, S. B. (2011). Congruence/genuineness. Psychotherapy, 48(1), 65.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.