Раздаването на любов не вреди, за разлика от разочарованието

· 14.01.2017
Разочарованието не само ви уврежда, то разрушава мечтите и унищожава самочувствието.

Любовта никога не свършва за тези, които са наистина благодарни за времето и вниманието, които имат. Раздаването на любов няма да ви повреди. Това, което помрачава настроението, е разочарованието и празнотата, която то предизвиква в отношенията.

Хората казват: „Раздавай любов без значение на кого„. Това насочва вниманието към няколко важни подробности. Всички ги изпитваме върху себе си, когато сме дали много на хората около нас, без да осъзнаваме нуждата от граници.

Някои хора приемат, че получаването на внимание, комплименти, подкрепа и обич не изисква много усилия, без да осъзнават, че една връзка е непрекъснат процес на „даване и получаване.“

Безусловната любов е наистина нещо, което трябва да се уважава. Това е любовта на майката към сина си, непоклатима във времето, която всички разбираме и ценим.

Въпреки това, безусловната любов е опасна територия за много хора. Не всеки заслужава нашата постоянна обич и уважение, когато самите ние не я получаваме.

Когато не се отнасят с нас добре или са ни предали, изпитваме разочарование. Именно за това бихме искали да поговорим в тази статия.

Разочарованието бавно уврежда

Разочарованието ви уврежда бавно и постепенно, докато накрая ви принуждава да се събудите от заблудата, в която живеете. Въпреки това, докато този момент дойде, човек преминава през множество сложни и емоционално трудни фази, които го карат да поставя под въпрос много неща.

Вижте 7 признака на нещастна връзка

Трябва да отбележим, че разочарованието не е задължително първата стъпка към раздяла. То позволява да видим нещата в по-реалистична светлина, така че можем да развием по-зрял подход към ситуации в живота.

Нека да разгледаме по-добре.

Когато любовта е сляпа и разочарованието отваря очите ви

Това често се случва, когато си млад: започвате връзка, в която идеализирате партньора толкова много, че не може да видите неговите недостатъци, защото сте го поставили на висок пиедестал.

  • Ежедневието ни напомня, че съвършенството не съществува, и това съвсем не е лошо нещо. Да виждаш нещата такива, каквито са, е най-добрият и единственият начин за живеене в една връзка.
  • Никой не е съвършен – нито партньорите ни, нито самите ние. Всички правим грешки и всички имаме емоционални проблеми и недостатъци.
  • Тези първи разочарования отварят очите ни за факта, че за да може една връзка да продължи, и двете страни трябва да инвестират еднакво.

Грешките могат да бъдат коригирани. Те ни дават ценни уроци, а недостатъците ни напомнят, че всички ние сме хора.

Също така знаем, че някои разочарования и грешки не винаги могат да бъдат простени.

jena-sus-zvezdi

Разочарованието, което ви уврежда и наранява

Понякога някои факти, малки неща, думи и действия се появяват, които наистина отварят очите ни за факта, че някой не се държи като очакваме от него.

  • По всяка вероятност никой никога няма да бъде в състояние да отговаря на всички наши очаквания, тъй като, както споменахме по-рано, любовта е склонна да идеализира характера на нашите партньори.
  • Любовта никога не трябва да се дава на сляпо. Това става дори още по-сложно, когато говорим за емоции, защото навлизаме във води, в които вече е трудно да се контролира начина, по който се чувствате.
  • Може да приемем разочарование, може да простим грешка, или дори повече от една. Въпреки това, когато продължава да се случва сме принудени да вземем решение. Разочарованието не само ви уврежда, то разрушава и унищожава самочувствието – трябва да сте наясно с това.

Прочетете повече: Емоционалната зрялост: Да знаеш, че животът не е перфектен

Омръзна ми винаги да съм разочарован

Няма нужда да стигате до тези крайности. Когато сърцето се измори да страда от толкова много разочарования, то или се затваря, или се предава и приема ситуацията такава, каквато е.

Никога не трябва да се оставяме да попадаме в ситуации, в които толерираме разочарованието дотолкова, че да смятаме, че е „нормално“ . Забравете, че най-доброто нещо, което може да направите, е да се примирите и затворите в себе си.

Няма значение дали е партньор, родители, приятели или дори децата ви. Ако не получавате уважение от другия, а само преднамерено и враждебно отношение, бъдете сигурни, че човекът отсреща не изпитва уважение или искрена обич. Време е да предприемете действия и да вземете нещата в свои ръце.

tujna-jena

Вижте Психоматично заболяване: емоциите и тялото

Трябва да решите какво да направите първия път, което сте разочаровани. Веднъж отворили очите си за реалността, трябва да се справите с това, което ви наранява и да разберете, че с такова поведение не може да се изгради една връзка.

Ако нещо ви притеснява, разберете какво е то и го изгонете от живота си. Ако нещо ви разочарова, говорете за това и подгответе стратегии, за да попречите да се случи отново.

Ако разочарованието продължава, ще трябва да си дадете по-ясен отговор. В противен случай, в крайна сметка ще бъдете отново и много наранени.

Не позволявайте това да се случи!