Три упражнения за тонизиране на ръцете, които ще ви харесат

Изгарянето на мазнините в тялото и спазването на балансирана диета ще ви помогне да отслабнете и тонизирате ръцете си.
Три упражнения за тонизиране на ръцете, които ще ви харесат
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Чували ли сте някога за тези три упражнения за тонизиране на ръцете?

Има много хора, страдащи от наднормено тегло, подложили се на многобройни терапии, диети и дори операции, за да се радват на по-слаба фигура. Проблемът е, че частите от тялото като корема, краката и ръцете изглеждат отпуснати след това.

А ръцете могат да се превърнат в мъчение, ако искате да отслабнете и да ги оформите.

Мазнините, особено в областта на трицепсите, могат да се превърнат в истински естетически кошмар.

Много хора, най-вече жени, се опитват да се справят с този проблем. Бедата е, че тази част от тялото трудно се оформя с тренировки.

Ако искате да премахнете отпуснатостта и да тонизирате ръцете си, в тази статия ще ви дадем три упражнения, за да можете да ги изпълнявате ежедневно и да се радвате на така желаната по-слаба и оформена фигура.

Какво трябва да направите?

Преди да започнете да тренирате областта на трицепсите и бицепсите е изключително важно да подготвите физически тялото си като цяло.

Трябва да спазвате подходяща диета, която да ви позволява да изгаряте мазнините и то не само от корема и стомаха, а от цялото тяло, за да можете да се фокусирате върху определени части.

здравословното хранене също помага за тонизиране на ръцете
Изгаряйте мазнините

За съжаление премахването на мазнините само от определени части на тялото е невъзможно. Затова трябва да се съсредоточите върху цялостното отслабване на тялото ви.

Затова ви съветваме да започнете да спазвате нискокалорична диета, която ще ви позволи да изгаряте мазнини, без да гладувате или да сте на стриктен хранителен режим.

Много важно е да не се подлагате на бързодействащи и чудодейни диети, защото така ще изгубите само течности и мускулна маса, но не и мазнини. Затова този тип диети не са ефикасни за тонизиране и отслабване на ръцете.

Започнете като намалите порциите храна, които консумирате и се хранете балансирано 5 пъти дневно (3 основни хранения и 2 закуски).

Опитайте се да промените някои навици: пийте нискомаслено мляко вместо пълномаслено и яжте нискокалорични храни, които ще понижат нивото ви на холестерол.

разходката помага за тонизиране на ръцете
Изразходвайте повече енергия

Изразходването на повече енергия позволява на тялото ви да изгаря повече калории и така да отслабне по-бързо и ефикасно.

 • Най-доброто, което можете да правите е да се разхождате 20 – 30 минути дневно. Така ще активирате метаболизма си и в съчетание с подходящата диета ще се радвате на по-бързи и ефикасни резултати.

Преди да подложите тялото си на каквито и да е тренировки си направете цялостен медицински преглед, за да сте сигурни, че сте в перфектно здраве.

Така ще можете да започнете да спортувате спокойно.

Тонизиране на ръцете

Най-добрият начин за отслабване и тонизиране на ръцете ви е като правите упражнения с тежести, гирички или щанги, които ще натоварят мускулите ви.

С помощта на тежестите ще накарате мускулите ви да се свиват и тонизират. Но използването на тежести не е необходимо при изпълнението на всички видове упражнения. Има много варианти за оформяне на ръцете ви, без да са необходими много усилия.

Можете да съчетаете тези 3 упражнения за отслабване с ежедневните си тренировки, а можете да ги правите и самостоятелно в комбинация с балансирана диета.

1. Бицепси

Укрепването на бицепсите е най-важното, но и едно от най-лесните упражнения .

 • Напълнете две бутилки с вода от ½ или 1 литър.
 • Вземете по една във всяка ръка и ги дръжте като лактите ви са свити към тялото ви.
 • Опънете ръцете си, докато лактите ви не образуват ъгъл от 90 °.
 • Правете по 4 серии от движението, повторете ги 15 пъти.

упражнения за тонизиране на ръцете
2. Трицепси

Това упражнения прилича много на предходното, с тази разлика, че в случая ще повдигате ръцете си нагоре.

 • Вземете по една пълна с вода бутилка от ½ или 1 литър във всяка ръка и повдигнете ръцете си над главата.
 • Смъкнете ги назад като ги свиете в лактите.
 • Отново опънете ръцете си и повторете упражнението около 15 пъти.

3. Комбинирано упражнение за корема и ръцете

Това упражнение ще ви позволи да натоварите раменете, гърба и корема си.

 • Свийте лактите си на височината на брадичката и след това съберете ръцете си като допрете дланите си една с друга.
 • Седнете и стойте изправени.
 • Повдигнете лактите си до нивото на челото, без да ги разделяте.
 • Повторете упражнението 20 пъти.

Разказахме ви за тези чудесни и ефикасни упражнения за отслабване и тонизиране на ръцете. Пробвайте ги и се радвайте на новата си по-слаба и оформена фигура!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.