Три упражнения за тонизиране на ръцете, които ще ви харесат

Изгарянето на мазнините в тялото и спазването на балансирана диета ще ви помогне да отслабнете и тонизирате ръцете си.
Три упражнения за тонизиране на ръцете, които ще ви харесат
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Чували ли сте някога за тези три упражнения за тонизиране на ръцете?

Има много хора, страдащи от наднормено тегло, подложили се на многобройни терапии, диети и дори операции, за да се радват на по-слаба фигура. Проблемът е, че частите от тялото като корема, краката и ръцете изглеждат отпуснати след това.

А ръцете могат да се превърнат в мъчение, ако искате да отслабнете и да ги оформите.

Мазнините, особено в областта на трицепсите, могат да се превърнат в истински естетически кошмар.

Много хора, най-вече жени, се опитват да се справят с този проблем. Бедата е, че тази част от тялото трудно се оформя с тренировки.

Ако искате да премахнете отпуснатостта и да тонизирате ръцете си, в тази статия ще ви дадем три упражнения, за да можете да ги изпълнявате ежедневно и да се радвате на така желаната по-слаба и оформена фигура.

Какво трябва да направите?

Преди да започнете да тренирате областта на трицепсите и бицепсите е изключително важно да подготвите физически тялото си като цяло.

Трябва да спазвате подходяща диета, която да ви позволява да изгаряте мазнините и то не само от корема и стомаха, а от цялото тяло, за да можете да се фокусирате върху определени части.

здравословното хранене също помага за тонизиране на ръцете
Изгаряйте мазнините

За съжаление премахването на мазнините само от определени части на тялото е невъзможно. Затова трябва да се съсредоточите върху цялостното отслабване на тялото ви.

Затова ви съветваме да започнете да спазвате нискокалорична диета, която ще ви позволи да изгаряте мазнини, без да гладувате или да сте на стриктен хранителен режим.

Много важно е да не се подлагате на бързодействащи и чудодейни диети, защото така ще изгубите само течности и мускулна маса, но не и мазнини. Затова този тип диети не са ефикасни за тонизиране и отслабване на ръцете.

Започнете като намалите порциите храна, които консумирате и се хранете балансирано 5 пъти дневно (3 основни хранения и 2 закуски).

Опитайте се да промените някои навици: пийте нискомаслено мляко вместо пълномаслено и яжте нискокалорични храни, които ще понижат нивото ви на холестерол.

разходката помага за тонизиране на ръцете
Изразходвайте повече енергия

Изразходването на повече енергия позволява на тялото ви да изгаря повече калории и така да отслабне по-бързо и ефикасно.

 • Най-доброто, което можете да правите е да се разхождате 20 – 30 минути дневно. Така ще активирате метаболизма си и в съчетание с подходящата диета ще се радвате на по-бързи и ефикасни резултати.

Преди да подложите тялото си на каквито и да е тренировки си направете цялостен медицински преглед, за да сте сигурни, че сте в перфектно здраве.

Така ще можете да започнете да спортувате спокойно.

Тонизиране на ръцете

Най-добрият начин за отслабване и тонизиране на ръцете ви е като правите упражнения с тежести, гирички или щанги, които ще натоварят мускулите ви.

С помощта на тежестите ще накарате мускулите ви да се свиват и тонизират. Но използването на тежести не е необходимо при изпълнението на всички видове упражнения. Има много варианти за оформяне на ръцете ви, без да са необходими много усилия.

Можете да съчетаете тези 3 упражнения за отслабване с ежедневните си тренировки, а можете да ги правите и самостоятелно в комбинация с балансирана диета.

1. Бицепси

Укрепването на бицепсите е най-важното, но и едно от най-лесните упражнения .

 • Напълнете две бутилки с вода от ½ или 1 литър.
 • Вземете по една във всяка ръка и ги дръжте като лактите ви са свити към тялото ви.
 • Опънете ръцете си, докато лактите ви не образуват ъгъл от 90 °.
 • Правете по 4 серии от движението, повторете ги 15 пъти.

упражнения за тонизиране на ръцете
2. Трицепси

Това упражнения прилича много на предходното, с тази разлика, че в случая ще повдигате ръцете си нагоре.

 • Вземете по една пълна с вода бутилка от ½ или 1 литър във всяка ръка и повдигнете ръцете си над главата.
 • Смъкнете ги назад като ги свиете в лактите.
 • Отново опънете ръцете си и повторете упражнението около 15 пъти.

3. Комбинирано упражнение за корема и ръцете

Това упражнение ще ви позволи да натоварите раменете, гърба и корема си.

 • Свийте лактите си на височината на брадичката и след това съберете ръцете си като допрете дланите си една с друга.
 • Седнете и стойте изправени.
 • Повдигнете лактите си до нивото на челото, без да ги разделяте.
 • Повторете упражнението 20 пъти.

Разказахме ви за тези чудесни и ефикасни упражнения за отслабване и тонизиране на ръцете. Пробвайте ги и се радвайте на новата си по-слаба и оформена фигура!

Може да ви заинтересува ...
3 упражнения, укрепващи мускулите на ръцете
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
3 упражнения, укрепващи мускулите на ръцете

Ако не правите редовно упражнения за мускулите на ръцете си, започнете постепенно с тренировките и не се претоварвайте, защото можете да се наранит... • Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Española de Cardiología. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
 • Guillén Pereira, L. (2016). Guia de ejercicios de bajo impacto para mejorar la fuerza de brazos en los adultos mayores de 65 a 80 años y mas de la asociacion Avanzamos de la ciudad de Guayaquil. Universidad de Guayaquil.
 • López Barrionuevo, F.;  Medina Moncayo, A. (2013). Mecanismos y su aplicación en el fortalecimiento de brazos y antebrazos. Pontificia Universidad Católica del Ecuador.
 • Carrillo Fernández, L; Dalmau Serra, J; Martínez Álvarez, JR; Solà Alberich, R; Pérez-Jiménez, F. (2011). Grasas de la dieta y salud cardiovascular. Nutr. clín. diet. Hosp. 31(2); 6-25.
 • Marques-Lopes, I., Russolillo, G., Lopes-Rosado E., Bressan, J. (2002). Anales del Sistema San Navarra. 25(1), 13-173.
 • Nakamura K, Tajiri E, Hatamoto Y, Ando T, Shimoda S, Yoshimura E. Eating Dinner Early Improves 24-h Blood Glucose Levels and Boosts Lipid Metabolism after Breakfast the Next Day: A Randomized Cross-Over Trial. Nutrients. 2021; 13(7):2424. https://doi.org/10.3390/nu13072424.
 • Subirats Bayego E, Subirats Vila G, Soteras Martínez I. Prescripción de ejercicio físico: indicaciones, posología y efectos adversos. Medicina Clínica. 2012; 138(1): 18-24.
 • NCBI. (2015). Single vs. Multi-Joint Resistance Exercises: Effects on Muscle Strength and Hypertrophy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4592763/
 • WebMD. Strenght training: building arm muscles. https://www.webmd.com/men/features/strength-training-building-arm-muscles#1
 • Harvard Health Publishing. Calories burned in 30 minutes for people of three different weights. Disponbile en: https://www.health.harvard.edu/diet-and-weight-loss/calories-burned-in-30-minutes-for-people-of-three-different-weights

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.