Тайните на Марго Роби за стройно и здраво тяло

Марго Роби е една от актрисите в момента, която се отличава със своята фигура и талант. Разкриваме ви нейните тайни за поддържане на форма!
Тайните на Марго Роби за стройно и здраво тяло

Последна актуализация: 18 март, 2024

Австралийската актриса Марго Роби оглави заглавията по света с най-новата си роля на Барби. Въпреки че винаги е изпъквала в индустрията с много здраво тяло, в това, което беше разкрито досега във филма, можем да видим, че тя е по-здрава от всякога.

Смятана за една от най-разноликите актриси в Холивуд, Роби винаги е проявявала голям интерес към здравните тренировки и диетите. Всъщност появата й във филми като Suicide Squad го доказва. И така, искате ли да знаете нейните тайни? Ще ви ги разкажем тук!

Ето тайните как да имате тяло като това на Марго Роби

Както споменахме, Марго Роби обича тренировките и диетите. Говори се, че актрисата посещава фитнес залата минимум три дни в седмицата и че диетата й се фокусира върху протеини и зеленчуци. Тя също така изоставя нездравословните храни като наситени мазнини и преработени храни.

Нещата започнаха да се изясняват, нали? Ще се задълбочим в онези тайни, които помагат 32-годишната жена да има зашеметяваща фигура.

1. Тренировки, базирани на пилатес

Марго Роби тежи около 57 килограма, което е съвсем нормално за ръста й от 168 сантиметра. Тъй като ролите й включват постоянно показване на тялото й и тъй като актрисата е заявила, че не обича тренировките с тежести, нейната рутина е базирана на пилатес.

Всъщност нейният треньор Анди Хекер многократно е разкривал, че това е една от най-големите тайни на Марго Роби за това да има толкова здраво тяло и фокусиран ум.

Пилатес е фитнес система с ниска до умерена интензивност, която не само подобрява стабилността, мускулната сила, гъвкавостта и стойката, но също така повишава умствения фокус, като същевременно намалява стреса.

По-конкретно, рутината на актрисата за получаване на всички тези предимства включваше, наред с други, упражнения като планк. Това специфично упражнение укрепва ръцете и корема, но има положителен ефект върху други мускулни групи. Според Хекър, актрисата е изпълнявала серии от до 30 повторения, някои от тях на машини като Reformer.

Смятаме, че може да ви хареса да прочетете и тази статия: Какви упражнения включва Дженифър Лопес в режима си, за да поддържа стройна фигура?

2. Силова рутина

В продукции като I-Tonya видяхме Роби да играе атлетична жена от олимпийско ниво с невероятна способност да кара кънки, за което тя трябваше да включва силови упражнения. Важно е да се отбележи, че тази рутина се е изпълнявала три дни в седмицата: понеделник, сряда и петък.

В останалите дни актрисата изпълнява дейности като танци, пилатес, кардио и дори балет. Неделята е посветена изключително на почивка. По-долу ще разгледаме по-отблизо пълната рутина на Роби.

Крака и глутеуси

В допълнение към изпълнението на специфични упражнения като гръбни клякания (5 серии по 10 повторения), лег преси (3×10), претеглящи стъпки ( 5×10) и предни клякания (3×10), австралийката изпълнява пълни серии за изгаряне на калории и укрепване на гореспоменатите мускули.

Сериите й включват джогинг, гребане или плуване; скачане на въже (50 повторения), скачане на клекове (40 повторения), планинско катерене (30 повторения), лицеви опори (20 повторения) и бърпи (10 повторения). Тези видове серии ускоряват метаболизма, увеличават сърдечната честота и упражняват всички мускулни групи.

Упражнения за горната част на тялото

Вторият тренировъчен ден на Марго Роби включва доста напрегната рутина за укрепване на торса и мускулите на горната част на тялото. Те включват военна преса (3×10), лицеви опори (3×109, лицеви опори от дъска до лицеви опори (3×10), набирания или лицеви опори (3×10) и преса за гърди (3×10).

След тези упражнения ги допълнете със серията, както е споменато по-горе.

Крака, торс и гръб

Спомняйки си, че Роби тренира три пъти седмично, тя завършва с рутина, за да натовари краката, корема и гърба си. За тази цел той изпълнява упражнения като мъртва тяга (5×10), задържане на дъска (3×60 секунди), редове (3×12), мъртва тяга с прави крака (3×10) и повдигания на крака (3×25).

3. Строга диета, но с малко свобода

Според източници, близки до актрисата, тя обича хамбургери, пържени картофи и бира. Работният й ангажимент обаче е толкова голям, че е готова да се откаже от тези изкушения, когато е необходимо.

Това е много важно, като се има предвид, че физическата активност винаги трябва да се допълва със здравословна диета. Не само за постигане на предложените цели, но и за да даде на тялото енергията и хранителните вещества, необходими, за да издържи на естествения стрес от упражненията.

Ежедневно здравословно хранене

Въпреки че Марго Роби си дава малко свобода в диетата си, тя е много отдадена на режима си. Ето пример как тя го прави:

  • Закуски: овесени ядки и зелено смути или каша с плодове.
  • Обяд: пържола от риба тон и сладки картофи или салати и пиле с лимон.
  • Вечери: зеленчуци, пиле или риба тон и кафяв ориз.

Разбира се, между тези храни Марго призна, че се поддава на чаша вино през ден и понякога си позволява десерт като шоколад.

Витаминни добавки

Спортистите трябва да обогатят диетата си с витамини и минерали като витамини от група В, цинк и хром. Всичко това е за подобряване на въглехидратния метаболизъм. Стана ясно, че Марго допълва диетата си с магнезий и витамини.

Желаете ли да следвате стъпките на Марго Роби?

Както можете да разберете, тайните на Марго Роби за здраво и стегнато тяло не са кой знае какво. Най-важното е да имате предвид, че дисциплината и ангажираността са ключови, когато става въпрос за постигане на предложените резултати. Сега, ако искате да постигнете нещо подобно, е важно да имате предвид, че всяко тяло е уникално.

Така че, ако искате да започнете фитнес, най-добре е да се консултирате с вашия лекар и треньор, за да сте сигурни, че тялото ви е в оптимално състояние за това. Освен това ще можете да получите професионално ръководство по този начин, за да изпълнявате упражнения, фокусирани върху вашите нужди, вкусове и цялостно физическо състояние.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.