Шейк за отслабване с пъпеш, зелена ябълка и краставица

Елиминира задържаните течности и токсините, ускорява метаболизма и засища.
Шейк за отслабване с пъпеш, зелена ябълка и краставица
Valeria Sabater

Написано и проверено от психолог Valeria Sabater.

Последна актуализация: 11 август, 2023

Препоръчваме да консумирате този шейк за отслабване, когато търсите приятен и вкусен начин да се оттървете от излишните килограми. Той съдържа пъпеш, зелена ябълка и краставица. Пийте го в продължение на 2 седмици. Така ще стимулирате по естествен начин процеса на отслабване.

Става дума за просто лечебно средство, което детоксикира тялото и ускорява метаболизма, тъй като съдържа зелена ябълка.

В допълнение към това напитката зарежда с енергия и е вкусна – какво по-добро начало на деня от това?

Ще забележите положителния ефект от консумацията на напитката след няколко седмици, стига да допълните режима с разнообразна и балансирана диета.

Консумацията на този шейк за отслабване представлява отличен начин за подобряване на ежедневното меню. Той е отлична напитка за закуска. Не забравяйте обаче да го съчатаете с много фибри и протеини.

В следващите редове ще изясним по какъв начин шейкът спомага за сбогуването с излишните килограми. Ще ви кажем и как да го приготвяте.

Шейк за отслабване с пъпеш, зелена ябълка и краставица

Ще започнем, като ви кажем нещо едновременно полезно и логично: не препоръчваме да слагате в напитката подсладител. Ако заложите на леко по-узрял пъпеш, той ще подслади достатъчно сутрешния шейк.

Преди всичко тази напитка за отслабване трябва да бъде здравословна, зареждаща с енергия и с прочистващо действие. Именно поради това е желателно да избирате органично отгледани плодове. Всъщност настояваме да използвате такива плодове, тъй като искаме да ги консумирате с кората. Точно такъв е случаят със зелената ябълка.

Нека сега хвърлим поглед към всяка една от съставките и да изясним как тя ще ни помогне в процеса на отслабване.

Пъпеш: освежаващ и идеален за поддържане на здравословно тегло

 • Изберете сорт пъпеш по желание. Количеството на естествените захари в състава му е достатъчно, за да засити апетита ви за сладко, без това да вреди на здравето.
 • Пъпешите, като и дините, са богати на вода, фибри и антиоксиданти. Освен това те съдържат минимум калории. Точно тези 2 характеристики ни карат да усещате бързо ситост и понижават потребността ни от леки закуски между основните хранения.
 • Нутриционисти препоръчват да консумирате по чаша пъпеш (150 гр.) сутрин или през късния следобед  под формата на лека закуска. Освен това е желателно да го съчетаваме с други плодове, зърнени храни или натурално кисело мляко. Накратко, консумацията на пъпеш е прекрасен начин да поддържате в норма теглото си.
Млечен шейк за отслабване

Зелените ябълки засищат

В нашия шейк ще сложим необелена зелена ябълка. Причината, поради която този плод да е подходящ за регулиране на теглото, се крие във факта, че той е беден на натрий и калории. В същото време е богат на антиоксиданти, които ускоряват метаболизма.

 • Зелените ябълки не съдържат повече от 80 гр. на порция.
 • Консумацията на ябълка в комбинация със сок от пъпеш и краставица снабдява тялото с разтворими фибри, които стартират работата на чревния тракт.
 • Друг интересен ефект е, че зелената ябълка ни позволява да стабилизираме нивото на кръвната захар. Това е важно за хората, страдащи от диабет, и онези, които са изложени на риск от отключване на това заболяване.

Краставиците хидратират

За вас може да бъде шок, но краставиците са от едно семейство с дините. Те представляват страхотна храна, когато става дума за хидратиране, прочистване на тялото от токсини и редуциране на нивото на холестерола.

 • Полезен факт за този шейк за отслабване е, че той ще ви помогне да се справите със задържаните течности и ще намали усещането за празнота или тежест в корема.
 • Освен това краставиците са богати на ензими и витамини. Те притежават способността да стимулират кръвообращението. Това категорично е безценна полза.

Как да приготвите шейка с пъпеш, зелена ябълка и краставица

Шейк за отслабване със зелена ябълка, пъпеш и краставица

Съставки:

 • 1 чаша пъпеш, какъвто сорт предпочетете (150 гр.)
 • 1 зелена ябълка
 • 1 краставица
 • 1 чаша вода

Приготовление:

Първото нещо, което е препоръчително да направите, е да измиете ябълката и краставицата. Не белете ябълката, но я разрежете на четири и извадете семената.

 • Колкото до краставицата, трябва да я обелите и да я нарежете на няколко парчета, за да можете по-лесно да я блендирате. Лесно е, нали?
 • След това добавете пъпеша, парчетата ябълка и краставицата в блендера. Трябва да получите гладка смес. Накрая добавете чаша вода.
 • Ако искате да повишите прочистващите и детоксикиращи свойства на шейка за отслабване, добавете малко лимонов сок.

Тази натурална напитка определено ще ви помогне да се освободите от излишните килограми. Тя обаче няма да даде нужния ефект, ако не я съчетаете с балансирана диета.

Готови ли сте да опитате този вкусен и полезен шейк?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
 • Borvornparadorn M, Sapampai V, et al. Increased chewing reduces energy intake, but not postprandial glucose and insulin, in healthy weight and overweight young adults. Nutrition and Dietetics. Febrero 2019. 76 (1): 89-94.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
 • Medline Plus. Antioxidantes. Biblioteca Nacional de Medicina.
 • Reynolds AN, Akerman AP, Mann J. Dietary fibre and whole grains in diabetes management: Systematic review and meta-analyses. PLoS Med. 2020 Mar 6;17(3):e1003053. doi: 10.1371/journal.pmed.1003053. PMID: 32142510; PMCID: PMC7059907.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.