Борба срещу бръчки и отпусната кожа с краставица и алое

23 Януари, 2019
Нанесете този гел с мека четка и го оставете да действа през нощта, за да проникне дълбоко в кожата, докато спите. На сутринта просто изплакнете лицето с топла вода.
 

Не е нужно да харчите много пари за скъпи процедури. Възползвайте от свойствата на тези две прости съставки – краставица и алое .

Застаряването на кожата е естествен процес, който продължава през годините и през етапите на живота след 30-годишна възраст.

Съвременният начин на живот ускорява процеса на стареене. Кожата да губи своята елестичност преждевременно и се появяват бръчките и отпуснатата кожа.

След като сме наясно с факторите, които влияят на здравето на кожата, можем да се възползваме от страхотните качества на натуралните продукти. Те могат да помогнат в борбата с бръчките, да намалят признаците на стареене и да стимулират регенерацията на клетките.

Два от продуктите с най-невероятни свойства са краставица и гел от алое вера. Всъщност и двата са включени в търговски козметични продукти. Предназначението им е да се преборят с бръчките, както и да подхранят, стегнат и подмладят кожата.

В днешната статия ще споделим с вас една специална домашна рецепта за изглаждане на бръчките и стягане на кожата.

Какви са ползите за кожата от краставицата?

Краставицата се състои от 97% вода и е пълна с хранителни вещества, които са в полза на цялостното телесно здраве и, разбира се, на кожата.

Благодарение на освежаващите и възстановителни свойства на краставиците,  те биват добавяни към множество козметични продукти. Краставиците помагат за лечението на проблеми като торбички и тъмни кръгове под очите, 

Високото съдържание на вода, прави краставиците отлични за възстановяване, хидратиране и защита на клетките на кожата.

 

И ако това не е достатъчно, краставиците съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата с действието на свободните радикали. Тяхното влияние върху кожата и предизвиква преждевременно стареене,  чрез намаляване на производството на колаген и еластин.

Накрая, краставиците имат стягащи свойства, които помагат за дълбоко почистване на кожата, като контролират излишните мазнини и свързаните с тях проблеми като акне.

Вижте още: Краставиците като средство срещу задържане на течности

Какви са ползите за кожата от алое вера?

Гелът от алое е мощен естествен овлажнител

Алоето е растение, което е високо ценено в индустрията за красотата благодарение на съдържанието си на хранителни вещества и полезните свойства, които може да осигури за кожата.

Едно от основните му предимства са стягащите свойства. Гелът дълбоко почиства кожата, премахва замърсяванията и предотвратява запушването на порите.

Гелът от алое също е мощен естествен овлажнител, който помага за поддържането на еластичността на кожата и предпазва от изсушаване.

Що се отнася до предотвратяване на преждевременното стареене, алоето засилва способността на кожата да подновява тъканите. Стимулира производството на колагенови и еластинови влакна и  помага за предотвратяване и намаляване на появата на бръчки.

 

В допълнение на това е естествен антибиотик, който лекува и предпазва от акн. Той помага да се избегнат белезите, които толкова често остават, когато страдате от хронични проблеми с пъпки.

Прочетете и това: 5 качества на растението алое вера, заради които трябва да го имате в дома си

Как да приготвим този гел от краставица и алое, за да се преборим с бръчките

Гел от краставица и алое е естествена процедура против стареене

Този гел, приготвен от краставица и алое, е естествена процедура против стареене, която съчетава предимствата на тези 2 съставки, за да регенерира клетките на кожата и предотврати увисването.

Лесен е за приготвяне и може да го добавите към обичайните процедури за красота и за предотвратяване на и борба срещу бръчките и признаците на стареене.

Съставки:

  • 1/2 чаша дестилирана вода (125 мл.)
  • 1/2 чаша краставица, нарязана и без семената (50 гр.)
  • 1/2 чаша алое гел
  • 1 капсула витамин Е (по избор)

Приготовление:

  • Добавете дестилирана вода, нарязаната краставица и алое гел в блендер.
  • Смесете добре всички съставки, докато получите гладка смес. По избор добавете капсула витамин Е.
  • Когато сте готови, изсипете този гел в съд с капак и съхранявайте в хладилник.
 

Как да го използвате:

  • Преди да си легнете, измийте добре лицето с вода и мек сапун.
  • Нанесете този гел с мека четка и го оставете да действа през нощта, за да проникне дълбоко в кожата, докато спите.
  • На сутринта просто изплакнете лицето с топла вода.