Преборете се с мигрената с тази домашна напитка

29.05.2017
Нужни са ви само чаша вода, сок от ½ лимон и 1 ч.л. хималайска сол.

Мигрената е много често срещано неврологично разстройство, което възниква, когато артериите в черепа се разширяват, предизвиквайки напрежение.

Това може да причини болка в цялата глава, въпреки че обикновено се фокусира само върху едната страна.

Заедно с болката може да започнете да изпитвате чувствителност към светлина, да видите искри или да имате усещане за гадене.

Около 20% от световното население страда от мигрена, а 50% от случаите са жени.

Някои хора я объркат с общо главоболие, защото и при двата случая болката е фокусирана там; но това болезнено състояние е по-пулсиращо и интензивно.

Въпреки че точната причина все още е неизвестна, съществуват няколко фактора, които са свързани с появата на мигрената.

По-долу ще споделим подробностите за най-често срещаните и древни домашни напитки, които помагат за борба с мигрената.

Нека да погледнем заедно.

Какво причинява мигрената?

Много експерти твърдят, че значителен брой случаи на мигрена възникват от генетични фактори.

Причинно-следствените фактори са трудни за идентифициране и се различават от човек до човек. Те почти винаги са свързани с навиците на начина на живот.

Ето някои от факторите, свързани с мигрена:

Семейна история

Фактори за мигрената

Макар че причината не е напълно установена, някои случаи са свързани с гена, разположен в хромозома 9.

Стрес и тревожност

Постоянното излагане на стресови ситуации и безпокойство повишава риска от това състояние, особено при пациенти, които вече са страдали от мигрена.

Хормонални промени

Хормоналните промени са причинени от овулацията и менструацията, което може да влоши мигрената.

Те се проявяват и при жени, които приемат орални контрацептиви или хапчета за контрол на хормоните.

Острата болка може да продължи от 4 до 72 часа и може да причини гадене, раздразнителност, световъртеж и чувствителност.

Вижте и: 7 „невинни“ навика, водещи до хормонален дисбаланс

Диета и консумация на алкохол

Алкохолът и мигрената

Някои храни и напитки имат тясна връзка с продължителната мигрена.

Стимулиращите вещества като алкохолни и енергийни напитки, заедно с мононатриев глутамат в някои преработени храни увеличават риска от мигрена.

Разстройство на съня

Хората, които страдат от нарушения на съня или затруднения да заспиват в подходящо време, са по-склонни да страдат от това състояние.

Фактори на околната среда

Причини за мигрената

Някои екологични елементи, заедно с рязкото изменение на климата водят до различни здравни проблеми.

Някои промени, свързани с мигрената включват:

Внезапни температурни промени

  • Флуоресцентни или ослепителни светлини
  • Силни шумове
  • Компютърни екрани
  • Силни миризми
  • Надморска височина
  • Замърсяване

Препоръчваме: Връзката между главоболието и черния дроб

Как да приготвим напитка за борба с мигрената у дома

Напитка срещу мигрената

Тази напитка контролира мигрената в рамките на няколко минути и е традиционно, древно лечебно средство, което е било използвано за тази цел.

Тя се основана на популярната хималайска сол, която е пълна съставка и осигурява на организма основни минерали и други полезни вещества.

Въпреки че консумацията на сол не се препоръчва, знаем, че в малки дози е чудесна за регулиране на различните телесни функции.

Химическата структура на този вид сол я прави една от най-благоприятните за човешкото здраве до такава степен, че се счита за „бяло злато“.

Тя съдържа 84 минерала, електролити и ободряващи вещества, които помагат да се възстановят солите, загубени чрез изпотяване.

Въпреки че тази алтернативна терапия на мигрена не е доказана научно, тези, които са я опитали гарантират, че е ефикасна и че ще намали болката за 10 минути.

Съставки

  • 1 чаша вода (200 мл.)
  • сок от 1/2 лимон
  • 1 ч.л. розова хималайска сол (5 гр.)

Как да я приготвим

  • Смесете розовата хималайска сол с лимоновия сок и чашата с вода.
  • Изпийте сместа, за предпочитане на празен стомах, преди закуска.
  • За деца просто добавете няколко капки към храната им.
  • Разбира се, може да я пиете и при първите признаци на мигрена.
  • Избягвайте използването на повече от 1 чаена лъжичка хималайска сол на ден, тъй като това може да е вредно.

Продължете и пригответе този интересен домашен лек и ще откриете, че не само се бори с мигрена, но има и много други ползи за организма.

  • Valade, D. (2013). Chronic migraine. Revue Neurologique. https://doi.org/10.1016/j.neurol.2013.01.629
  • Moehlig, R. C. (1931). Migraine. Endocrinology. https://doi.org/10.1210/endo-15-1-11
  • Charles, A., & Brennan, K. C. (2010). The neurobiology of migraine. Handbook of Clinical Neurology. https://doi.org/10.1016/S0072-9752(10)97007-3