Ползите от пиенето на вода с лимон

09 Декември, 2018
Една чаша ще разсее желанието ви за кафе

Прочетете тази статия за да откриете ползите от пиене на вода с лимон.

Водата е от съществено значение за тялото. Ако се лишим от нея само за няколко дни, това може да доведе до опасност за живота. Човешкото тяло се състои от приблизително 75% вода при раждането и приблизително 60% в зряла възраст.

Лекарите препоръчват да се пият поне 2 литра вода на ден (което включва вода в плодовете, соковете и други храни). Това е от жизненоважно значение за оптималното здраве и правилно функциониране на цялото тяло.

Вода с лимон за тялото

Лимоните са на първо място в списъка с най-полезни плодове благодарение на високото съдържание на витамин С, който помага за премахване на токсините и бактериите.

Витамин С укрепва защитните сили на организма, които помагат да не се разболяваме и дори да лекуваме рани.

Вода с лимон за тялото

 

Лимоните са богати на минерали като калий, магнезий, калций и фосфор. Калият е от съществено значение за организма и особено полезен при лечение на артериална хипертония. Лимоните са отлично натурално лекарство – те помагат за лечението на приблизително 150 заболявания.

Вижте и: Подобрете здравето си с вода с куркума и лимон

Токсините се откриват във всички части на тялото (в кръвта, органите и тъканите), но когато ядем лимони, те се борят и помагат за детоксикация на организма.

Когато страдаме от стомашно-чревен дискомфорт или болка в черния дроб и жлъчния мехур, лимоните помагат за нормализиране функциите на организма, които са били нарушени.

Вода с лимон е важна за прочистване на тялото, казва д-р Дейвид Джокърс: “Вода с лимон съдържа лимонена киселина, което помага за прочистване и предотвратяване на калциеви отлагания, които се образуват в артериите. Когато те се натрупват, това може да доведе до сърдечни заболявания”.

Предимства на пиенето на вода с лимон

пийте вода с лимон

  • Помага при храносмилането и отстраняването на токсините от храносмилателната система.
  • Когато ни се гади или страдаме от стомашно разстройство, вода с лимон помага за неутрализирането на тези симптоми.
  • Укрепва имунната система с високото си съдържание на витамин С.
  • Съдържа аскорбинова киселина, която има противовъзпалителни свойства.
  • Витамин С в лимоните помага за почистването на кожата и антиоксидантите, съдържащи се в тях поддържат здрава и сияйна кожа.
  • Лимоновият сок е ефикасно средство за защита от затлъстяване.
  • Балансира рН на тялото.
  • Помага при желание за кафе; след пиенето на чаша лимонова вода желанието за кафе се разсейва.
  • Помага за освежаване на дъха, облекчава болката и възпалението на венците на зъбите.
  • Пиенето на вода с лимон заедно с храната помага за намаляване на гликемичния индекс, който помага да се чувствате по-сити за по-дълго – а и да отслабнете.

Вижте и: Ползите от пиенето на лимонова вода преди закуска

Запомнете…

Както водата, така и лимонът предоставят много естествени здравословни ползи. Въпреки това, те са дори още по-мощни, когато се комбинират във вкусна лимонова вода. Пиенето на вода с лимон е много по-здравословно от безалкохолните напитки, които могат да се отразят отрицателно на здравето.

Така че следващият път, когато сте жадни, най-доброто нещо, което можете да направите, е да си налеете чаша лимонова вода и да й се насладите. Тя ще ви помогне да се преборите с топлината през деня и тялото ще се чувства много по-добре.

Propiedades del potasio. (n.d.). Https://Www.Botanical-Online.Com/Potasiopropiedades.Htm. Retrieved from https://www.botanical-online.com/potasiopropiedades.htm ¿Qué porcentaje de agua debe tener el cuerpo humano? (n.d.). Retrieved October 18, 2018, from https://okdiario.com/curiosidades/2018/06/15/que-porcentaje-agua-debe-tener-cuerpo-humano-2436931 ¿Cuánto tiempo podemos vivir sin beber agua? · Waterlogic. (n.d.). Retrieved October 18, 2018, from https://www.waterlogic.es/blog/cuanto-tiempo-podemos-vivir-sin-beber-agua/ Propiedades del limón. (n.d.). Https://Www.Botanical-Online.Com/Limon.Htm. Retrieved from https://www.botanical-online.com/limon.htm He, F. J., & MacGregor, G. A. (2008). Beneficial effects of potassium on human health. Physiologia Plantarum, 133(4), 725–35. Retrieved from http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18724413 Assini, J. M., Mulvihill, E. E., & Huff, M. W. (2013). Citrus flavonoids and lipid metabolism. Current Opinion in Lipidology, 24(1), 34–40. http://doi.org/10.1097/MOL.0b013e32835c07fd Mohammad, A. (2018). Benefits of Lemon Water: 9 Reasons to Drink It! Retrieved October 18, 2018, from https://www.inkbeau.com/benefits-of-lemon-water/