Ползите от пиенето на вода с лимон

Една чаша ще разсее желанието ви за кафе
Ползите от пиенето на вода с лимон

Последна актуализация: 09 декември, 2018

Прочетете тази статия за да откриете ползите от пиене на вода с лимон.

Водата е от съществено значение за тялото. Ако се лишим от нея само за няколко дни, това може да доведе до опасност за живота. Човешкото тяло се състои от приблизително 75% вода при раждането и приблизително 60% в зряла възраст.

Лекарите препоръчват да се пият поне 2 литра вода на ден (което включва вода в плодовете, соковете и други храни). Това е от жизненоважно значение за оптималното здраве и правилно функциониране на цялото тяло.

Вода с лимон за тялото

Лимоните са на първо място в списъка с най-полезни плодове благодарение на високото съдържание на витамин С, който помага за премахване на токсините и бактериите.

Витамин С укрепва защитните сили на организма, които помагат да не се разболяваме и дори да лекуваме рани.

Вода с лимон за тялото

 

Лимоните са богати на минерали като калий, магнезий, калций и фосфор. Калият е от съществено значение за организма и особено полезен при лечение на артериална хипертония. Лимоните са отлично натурално лекарство – те помагат за лечението на приблизително 150 заболявания.

Токсините се откриват във всички части на тялото (в кръвта, органите и тъканите), но когато ядем лимони, те се борят и помагат за детоксикация на организма.

Когато страдаме от стомашно-чревен дискомфорт или болка в черния дроб и жлъчния мехур, лимоните помагат за нормализиране функциите на организма, които са били нарушени.

Вода с лимон е важна за прочистване на тялото, казва д-р Дейвид Джокърс: “Вода с лимон съдържа лимонена киселина, което помага за прочистване и предотвратяване на калциеви отлагания, които се образуват в артериите. Когато те се натрупват, това може да доведе до сърдечни заболявания”.

Предимства на пиенето на вода с лимон

пийте вода с лимон
  • Помага при храносмилането и отстраняването на токсините от храносмилателната система.
  • Когато ни се гади или страдаме от стомашно разстройство, вода с лимон помага за неутрализирането на тези симптоми.
  • Укрепва имунната система с високото си съдържание на витамин С.
  • Съдържа аскорбинова киселина, която има противовъзпалителни свойства.
  • Витамин С в лимоните помага за почистването на кожата и антиоксидантите, съдържащи се в тях поддържат здрава и сияйна кожа.
  • Лимоновият сок е ефикасно средство за защита от затлъстяване.
  • Балансира рН на тялото.
  • Помага при желание за кафе; след пиенето на чаша лимонова вода желанието за кафе се разсейва.
  • Помага за освежаване на дъха, облекчава болката и възпалението на венците на зъбите.
  • Пиенето на вода с лимон заедно с храната помага за намаляване на гликемичния индекс, който помага да се чувствате по-сити за по-дълго – а и да отслабнете.

Запомнете…

Както водата, така и лимонът предоставят много естествени здравословни ползи. Въпреки това, те са дори още по-мощни, когато се комбинират във вкусна лимонова вода. Пиенето на вода с лимон е много по-здравословно от безалкохолните напитки, които могат да се отразят отрицателно на здравето.

Така че следващият път, когато сте жадни, най-доброто нещо, което можете да направите, е да си налеете чаша лимонова вода и да й се насладите. Тя ще ви помогне да се преборите с топлината през деня и тялото ще се чувства много по-добре.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.