Отслабвайте всеки ден с корите от ананас

03.07.2019
Кората от ананас помага за изгаряне на мазнините по естествен и здравословен начин. Също така е отлично обезводняващо средство и помага за премахване на камъни в бъбреците.

Истината е, че можем да напълнеем, без дори да разберем. Стресът, причинен от работата, заседналия начин на живот и лошите хранителни навици са основните причини за затлъстяването. Има ли обаче естествен метод, който не изисква много усилия и същевременно помага да намалим теглото? Предлагаме ви ефикасен метод за отслабване с корите от ананас.

Много хора изхвърлят корите от ананаса. Това обаче не е правилно, защото корите от ананас притежават уникални свойства и са много полезни за здравето.

Корите от ананас могат да бъдат решение за естествената загуба на тегло при много хора. В допълнение, това е един сравнително лесен и много здравословен метод.

Ако говорим за ананаса като цяло, трябва да споменем неговите пречистващи и диуретични свойства. Също така, ананасът има много малко калории: консумирането на 100 грама пресен ананас осигурява на организма много фибри и само около 70 калории.

И така, ако знаете за ползите от ананаса, лесно можете да си представите какво влияние може да окаже върху нашия организъм, разбира се ако се консумира редовно. В действителност, дори можете да отслабнете бързо и естествено, само за няколко седмици.

Корите от ананас – здравословни ползи

Корите от ананас: кори от ананас в съд с вода

Ако изхвърляте корите от ананас, трябва да знаете, че губите много ценно здравословно средство. Корите от ананас съдържат едни от най-силните естествени пречистващи и диуретични вещества. Те предпазват организма от вредни и токсични вещества.

Също така, тъй като корите от ананас са мощен диуретик, можете да се освободите от непотребните или токсични вещества през урината или изпражненията. Специалистите дори препоръчват да използвате ананас за отстраняване на камъни в бъбреците.

Чрез комбинирането на тези две свойства, корите от ананас помагат за елиминирането на мазнините, по ефективен и здравословен начин.

Вижте също: 8 натурални диуретика

Други здравословни ползи

В допълнение, лекарите също така препоръчват ананас на пациенти с проблеми в сърдечната дейност, хипертония и цироза на черния дроб. Ето защо, ананасът е чудесно средство за хората, които имат отоци, за да елиминират течностите от белия дроб или други части на тялото.

Победете холестерола с корите от ананас

Корите от ананас: ананас и сок от ананас в кана на маса

Като цяло, консумирането на ананас подпомага изгарянето на мазнините. В допълнение, съставките в корите от ананаса, също регулират нивата на LDL холестерола, известен също като „лош холестерол“.

Важно е да поддържате ниски нива на LDL холестерола. Така ще запазите добро кръвообращение, като същевременно ще избегнете инфаркти или други сърдечно-съдови заболявания.

Вижте също: Контролирайте нивото на лошия холестерол със здравословно хранене

Как да си направим инфузия за отслабване с корите от ананас?

Консумацията на ананас ви помага да отслабнете по естествен път. Обаче, можете да получите още по-добър резултат от корите на ананаса. Но, как да ги консумирате?

Най-добрият начин да се възползвате от здравословните ползи от корите на ананаса, е като си направите отвара/инфузия. Инфузиите ще ви помогнат да поддържате тялото си хидратирано и да получите всички полезни вещества от ананаса.

За да си направите отвара/инфузия от ананас, имайте предвид следната рецепта:

Съставки

 • Корите от средно голям ананас (можете да извадите листата). Добре е да изполвате органичен ананас.
 • 1 литър вода

Начин на приготвяне

 • Първо, трябва да накиснете корите във водата. След това, сложите на печката, докато кипне.
 • След това можете да добавите канела или други аромати за по-добър вкус.
 • Всяка сутрин, можете да пиете по една чаша от тази инфузия на празен стомах, за да пречистите организма. Също така, това ще подпомогне правилното функциониране на всички органи във вашето тяло.

Някои проблеми, които могат да възникнат

Корите от ананас: една жена пие сок от ананас

Трябва да знаете, че ако приемате някое натурално средство или лекарство в по-голямо количество, това може да причини здравословни проблеми.

Когато става въпрос за инфузия от ананасови кори, ако пиете повече от нея, това може да предизвика проблеми като:

 • Дехидрация
 • Хипертония
 • Хипокалцемична алкалоза

Затова се препоръчва да пиете от тази инфузия, само ако е необходимо. Важно е също да знате, че неконтролируемата загуба на тегло може да причини сериозни здравословни проблеми.

Ето защо, поддържайте балансирана диета и пийте от тази инфузия в умерени количества. Само така, ще можете да отслабнете по естествен път, без да навредите на здравето си.

, [336, 280]], 'ad-slot-generic_box_lower') .setTargeting('red', ['false']) .setTargeting('section', ['9']) .setTargeting('domain', ['zdraveikrasota.bg']) .setTargeting('url', ['/otslabvajte-vseki-den-s-korite-ot-ananas/']) .setTargeting('topic', ['weight']) .setTargeting('tags', ['zdravoslovno-otslabvane', 'kori-ot-ananas', 'holesterol']) .setTargeting('env', ['desktop']) .setTargeting('type', ['box']) .setTargeting('position', ['5']) .setTargeting('vertical', ['health']) .setTargeting('postId', ['56838']) .setTargeting('marfeeltype', [getMrfP()]) .setCollapseEmptyDiv(true, true) .addService(googletag.pubads()); googletag.enableServices(); googletag.display('ad-slot-generic_box_lower'); });

 • Palacios, D. (2000). PIÑA. CONFERENCIA DE LAS NACIONES UNIDAS SOBRE COMERCIO Y DESARROLLO.

 • Ming, R., VanBuren, R., Wai, C. M., Tang, H., Schatz, M. C., Bowers, J. E., … Yu, Q. (2015). The pineapple genome and the evolution of CAM photosynthesis. Nature Genetics. https://doi.org/10.1038/ng.3435

 • Bartholomew, D. P. (2018). Ananas comosus. In Handbook of Flowering: Volume I. https://doi.org/10.1201/9781351072533