Преборете се с камъните в бъбреците с джинджифил и куркума

04.02.2019
Супер лесна за приготвяне, но противопоказателна за тези, които страдат от язва и гастрит

Те са отделителен орган, който отговаря за филтрирането на токсините и примесите в кръвта, за да ги изхвърлят по-късно през урината – функции от решаващо значение за процеса на детоксикация на организма, които са ключ към поддържането на нашето здраве. Камъните в бъбреците са едно от състоянията, които обикновено се развиват в тази важна част от тялото.

Те са твърди парчета, образувани от вещества, които се съдържат в урината. Могат да бъдат малки колкото пясъчно зърно или с размер на перла.

Съставени от минерали или протеини, задържани в бъбреците, те причиняват опасни запушвания в уринарния тракт. Това от своя страна, причинява силна болка, блокиране на урината и други симптоми, които оказват влияние върху качеството на живот. Още полезна информация за камъните в бъбреците можете да откриете на сайта Urology.bg.

Проблемът е, че лекарите не винаги ги откриват своевременно и с увеличаването на техния размер възникват усложнения, които затрудняват лечението им.

Въпреки че в някои случаи е необходима хирургическа интервенция, има някои домашни средства, които могат да допринесат за тяхното разпадане.

В тази статия искаме да споделим с вас рецепта за чай от джинджифил и куркума. Това са две противовъзпалителни и обезболяващи съставки, които наистина могат да ви помогнат.

Чай от джинджифил и куркума за борба с камъните в бъбреците

Тази натурална напитка е чудесна добавка за борба с камъните в бъбреците, когато не са твърде големи.

И двете съставки са богати на активни вещества, които подпомагат почистването на бъбреците и отстраняването на отпадъците, които водят до образуване на камъни в бъбреците.

Прочетете и: 8 ранни признака за бъбречна недостатъчност

Ползите от джинджифила

чай от джинджифил против камъни в бъбреците

Коренът на джинджифила е натурална съставка, която се цени от дълбока древност за нейното богатство от противовъзпалителни, аналгетични и детоксикиращи съединения.

Освен това тя обикновено се използва като основа за лечение на храносмилателни заболявания, като се има предвид, че тя е карминативна, антибактериална и диуретична.

Тя също е древно средство против болести, които засягат пикочната система като камъни в бъбреците, които оказват влияние върху бъбречното здраве.

Освен това джинджерол, неговата активна съставка, безболезнено и ефикасно разрушава малките камъни, които пречат на уринарния тракт.

Ползите от куркумата

куркума против камъни в бъбреците

Куркумата е една от най-препоръчителните подправки за детоксикация на кръвта и подобряване на здравето на бъбреците.

Нейната активна съставка куркумин предоставя антиоксидантни, противовъзпалителни и аналгетични ефекти, които могат да бъдат полезни при лечението на широк спектър от заболявания.

Много хора я използват като лекарство за прочистване на бъбреците в продължение на стотици години, тъй като намалява подуването, елиминира токсините и благоприятства разрушаването на камъни в бъбреците, образувани от соли и протеини.

В допълнение тя оказва защитен ефект върху пикочните пътища. Това е защото не само, че ги възпрепятства, но и защото създава защитна бариера срещу бактериите и вирусите, които причиняват инфекции.

Препоръчваме ви да прочетете и: Подобрете здравето си с вода с куркума и лимон

Как да приготвим чай от джинджифил и куркума против камъни в бъбреците

чай от джинджифил и куркума против камъни в бъбреците

Този натурален чай от джинджифил и куркума е много древна напитка, която служи като допълнение към лечението на бъбречни заболявания.

И двете подправки намаляват подуването на тези органи. Освен това насърчават унищожаването на камъни в бъбреците, които причиняват болка при уриниране.

Благодарение на чудесния си хранителен състав, този чай е средство, което наред с други неща, е полезно за кръвоносното, сърдечно-съдовото и ставно здраве.

Редовното й консумиране е свързано с по-нисък риск от високо кръвно налягане и значително подобрение на когнитивното здраве.

Съставки

 • 1 парче корен от джинджифил (2.5 см)
 • 1 чаена лъжичка куркума на прах (5 гр)
 • ½ литър вода
 • 1 супена лъжица органичен мед (25 гр) (по избор)

Приготовление

 • Загрейте водата. Когато започне да ври, я изсипете в кана с корен от джинджифил и куркума на прах.
 • Оставете я да престои от 10 до 15 минути, така че екстрактите от подправките да могат да се концентрират.
 • След това прецедете течността, изсипете в чаша и подправете с мед, ако желаете.
 • Консумирайте всеки ден, за предпочитане на празен стомах.

Противопоказания

 • Пациентите с чернодробно заболяване не трябва да консумират тази напитка.
 • Тя може да бъде противопоказна за тези, които страдат от язва, гастрит или синдром на раздразнените черва.
 • Ако следвате някакво лечение, най-добре е да се консултирате със специалист, за да установите дали свойствата на този чай могат да повлияят на ефектите на каквито и да било лекарства.

И накрая, важно е да напомним, че това лечебно средство е допълващо лечение срещу камъни в бъбреците. Въпреки че в някои случаи е ефикасно, винаги е по-добре да потърсите медицинска помощ.

 • Michael S. Richardson. ENCICLOPEDIA DE LA SALUD: Qué debemos hacer para disfrutar de una buena salud. Editorial AMAT, 2004.
 • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu SaludLa Editorial, UPR, 2000.
 • Morton A. Meyers, MD, FACR, FACG. Radiologia dinamica del abdomen: anatomia normal y patologica. Springer Science & Business Media, 2000.