Открийте водната терапия за отслабване

Лесно отслабване без мъки и без гладуване? Разбира се, че е възможно! С водната терапия освен, че ще се чувствате сити ще се пречистите и от излишните токсини.
Открийте водната терапия за отслабване

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Знаете ли, че водната терапия ще ви помогне да отслабнете?

Как се справяте със задачата да свалите тези няколко досадни килограма? Трудно ли ви е? Писна ли ви от спазването на различни диети?

Често след първите няколко опита се чувствате разочаровани, защото не постигате желаните резултати. След няколко седмици дори преставате да виждате очаквания ефект, защото организмът ви се адаптира към промените.

Независимо дали търсите нови варианти за отслабване или по-лесен начин за това трябва за научите повече и да откриете водната терапия.

Чували ли сте някога за нея? Ако не сте или ако искате да научите повече прочетете следващите редове.

Ще се уверите, че водната терапия е много полезна и леснаОсвен това не е необходимо да правите сериозни промени или да се поставяте под сериозни ограничения.

Откъде води началото си водната терапия за отслабване?

Въпреки че водната терапия става все по-известна на Запад, тя води началото си от Япония.

В Япония се използва за пречистване на стомаха и подобряване функционирането на храносмилателния тракт. Освен това с течение на времето става ясно, че тя увеличава енергията в организма и насърчава отслабването.

Препоръчва се да изпиете достатъчно количество вода в първите минути след като станете сутринта. 

В Япония първите няколко часа сутрин след ставане са познати като “златните часове”. Японците вярват, че пиенето на вода през тези часове значително подобрява функционирането на храносмилателната система и здравословното състояние като цяло.

Какво представлява водната терапия?

Въпреки че името на тази терапия може да ви звучи сложно или да създава впечатление, че е свързано с редица ограничения, в действителност е точно обратното.

Водната терапия има специфични правила или стъпки, които лесно се спазват. Те са:

  • Когато се събудите изпийте около 400-600 мл вода. Важно е да направите това, преди да сте закусили. Това количество вода се равнява на около 4 – 6 чаши. Добре е водата да е топла или на стайна температура през по-студените сутрини. Ако искате да подобрите вкуса на водата можете да добавите малко лимонов сок, но никакви подсладители.
  • Измийте зъбите си и изчакайте около 45 минути до един час преди да закусите. Не се тревожете, ако се събудите наистина много гладни. Количеството вода, което ще изпиете ще ви засити и ще можете да изчакате поне 45 минути.
  • Пригответе си лека, но пълноценна закуска, която да ви осигури необходимите на организма ви хранителни вещества. Изключително важно е да започнете деня си правилно и да включите в закуската си натурални, органични, висококачествени храни. Избягвайте готовите храни, месото и мазнините. Добри варианти за закуска са смутитата и салатите, както и комбинацията от овесени ядки, ядки и мляко.
  • Останалите хранения през деня също трябва да са леки, за да може водната терапия да действа ефикасно.
  • Трябва да избягвате пиенето на течности два часа след като се нахраните. И трябва да сте сигурни, че изпивате препоръчаните два литра вода дневно.

Полезни съвети за водната терапия за отслабване

  • Можете да добавите щипка сол към водата, за да улесните хидратацията на организма. Но внимавайте със солта, особено ако тя представлява проблем за здравето ви. Ако лекарят ви е казал, че менюто ви не трябва да съдържа много сол, не използвайте този трик. Ще се уверите, че организмът ви ще усвои необходимата му вода по естествен начин.
  • Избягвайте кафето, алкохола и другите дразнещи храни и напитки. Тъй като водната терапия се опитва да подобри здравето на организма ви, той ще е по-предразположен към евентуалните вреди от тези напитки. За да сте сигурни, че няма да си навредите най-добре е да не посягате към тези напитки временно. Ако искате да пиете нещо по-вкусно заложете на зелените смутита и натуралните плодови сокове, но в малки количества.

Ако имате заболяване, което изисква да внимавате и да контролирате диетата си, пристъпете към водната терапия само след като сте се консултирали с лекар.

Кажете ни знаехте ли нещо за тази терапия? Опитвали ли сте я? Какъв беше ефектът при вас?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.