Не сте щастливи във връзката си. Какво трябва да направите?

11.07.2019
Дори да ви е трудно, ако не сте щастливи във връзката си, трябва да си зададете някои въпроси, за да разбере дали си струва да продължавате така.

Понякога си мислим: ”Не сме щастливи във връзката си”, а реално трябва да съсредоточим усилията си в това да разберем какво наистина не е наред в тази нещастна връзка.

Може би понякога забравяме, че връзката ни се нуждае от грижи. Любовта не е достатъчна, за да поддържа една връзка. Връзките изискват значителни усилия и работа.

Понякога нещастието надвисва и над връзката ви. Но вместо да се плашите просто спрете и разберете какво се случва.

Прочетете и: Как да разбера дали това е любовта на живота ми

Истинската причина да не сте щастливи във връзката сиако не сте щастливи във връзката си, потърсете причините

Има много причини, които могат да ви направят нещастни във връзката ви. Може би страстта е угаснала. Понякога виновна е изневярата или спор, който ви е разочаровал.

Въпреки това има причини, на които може би не обръщате достатъчно внимание. И затова се задълбочават и изискват по-подробен анализ.

Нека да се спрем на няколко от тях.

1.Не приемате, че прикривате недоволството си

Ако партньорът ви е изневерил може бе сте му изневерили, но вътрешно се лъжете. Не сте му простили напълно – все още у вас тлеят обидата и възмущението.

Това може да е причината да не се чувствате щастливи във връзката си. Затова начинът да продължите напред е като приемете чувствата си.

Ядосани ли сте? Чувствате ли се обидени и наранени? Не трябва да се залъгвате. Най-добре е да приемете чувствата си.

Не пропускайте да прочетете и: Злопаметните хора никога не прощават и не забравят

2.Не искате да приемете, че не се справяте добре в конфликтните ситуацииспоровете влияят на това дали сте щастливи във връзката си

В една връзка винаги има различия, водещи до спорове и конфликти. Но това не е проблем, ако знаете как да подходите правилно в такава ситуация.

Вслушвате ли се в човека до вас? Или винаги трябва вие да сте прави? А може би използвате миналото му срещу него? Всичко това може да се превърне в причина за нещастната ви връзка.

Да се научите да отстоявате позицията си е важно в една връзка. Но винаги трябва да уважавате мнението на другия независимо по каква тема спорите.

Най-важното е накрая да стигнете до съгласие.

Никога не оставяйте решението на проблема за утре. Решете проблема възможно най-бързо, не отлагайте това във времето. Така ще оставите конфликта в миналото и ще укрепите връзката си.

3.Страстта ви угасва

Понякога забравяте колко важен е сексът и как влияе върху здравината на връзката ви и на това да сте щастливи във връзката си. Но понякога страстта угасва, без да знаете защо.

Това е точният момент, в който трябва да обърнете внимание на общуването си с човека до вас.

Споделяте ли какво искате? Наслаждавате ли се на секса или за вас той е просто задължение? Отделяте ли време за секс или много други неща са по-важни за вас?

Страстта също трябва да бъде обгрижвана. Ако не се докосвате, ако не показвате любовта си, ако не споделяте чувствата и грижата си за другия… всичко това ще спомогне за угасването на страстта ви.

Ако не знаете как да се справите с проблема сами посетете семеен консултант или сексолог. Те ще ви помогнат да се справите в тази неприятна ситуация.

Препоръчваме ви да прочетете и: Все още ли вярвате в тези 5 мита за секса?

4.Не можете да приемете, че връзката ви свършваако не сте щастливи във връзката си и не откривате решението за това, е нужна раздяла

Когато не сте щастливи в дългогодишната си връзка, може би просто не искате да разберете, че е дошъл краят. Реално това може да означава, че не сте с правилния човек, а може да се дължи на сянката на изневяра от миналото.

Понякога ни липсва куража да кажем: “достатъчно” и да сложим край на връзката си, когато любовта си е отишла и вече не сте щастливи заедно.

Да бъдете искрени и честни е много по-добре, отколкото да си сложите маска и да се преструвате, докато накрая всичко приключи болезнено и за двамата.

Когато единият партньор не се чувства щастлив във връзката си е важно да разберете причината за проблема или да сложите край на отношенията си. За целта трябва да спрете да се залъгвате и да започнете да бъдете честни със себе си и с човека до вас.

В една връзка и двамата партньори трябва да бъдат щастливи. Ако връзката ви е нещастна трябва да откриете решение за проблемите си.

Вижте и: Как да заздравите връзката си след изневяра?