Лошите навици, които разрушават връзката ви

Здравата връзка се основава на ангажираност, уважение и комуникация. Поради липсата на тези неща е възможна появата на заплахи като рутина и нечестност, които са сигурен начин да убиете любовта и следователно връзката.
Лошите навици, които разрушават връзката ви

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Любовта може да умре толкова бързо, колкото е възникнала и много от нас не осъзнават, че определени нагласи са сигурен начини да убием връзката си. Усещането, което наричаме „любов“, е като току-що покълнало семе, което се нуждае от поливане и хранителни вещества, за да процъфтява и расте. Трябва да се погрижите за него, да му отделите време и усилия, за да сте сигурни, че то расте толкова красиво и здраво.

Така че, ако сте влюбени, може да искате да знаете най-бързите начини да запазите връзката, и тя да бъде здрава и красива. Готови ли сте? Водете си записки!

Пет начина да убиете връзката си

Една връзка между двама души изисква усилията и отдадеността на двамата, за да оцелее. Всеки, който желае да живее заедно с любимия си, трябва да знае, че уважението е едно от най-важните неща. Това наистина изисква усилия, тъй като трябва да загърбите своето его и гордост заедно с всички предварително създадени представи, които бихте могли да имате.

Връзка оначава екип от двама. За да играете играта, и двамата трябва да сте активни и да правите всякакви отстъпки. Също така, трябва да установите граници и да ги спазвате. Това е единственият начин да имате балансирана дълготрайна връзка.

И така, кои са петте неща, които ще повлияят на една връзка до момента, в който искате да я прекратите?

1. Ревност

най-често срещаните грешки във връзката

Чувството за ревност е нормално. Логично и разумно е да се страхуваме от загубата на някой, който толкова много означава за нас. Когато обаче това чувство стане крайно и неразумно, то носи само негативни последици за участващите . Не е ли смешно, че повечето страстни престъпления имат общо с нуждата на човек да притежава някой друг?

Ревността не е ласкателна и превръща обекта на нашата обич в това: притежание, което смятаме, че трябва да пазим точно като куче, което пази купата с храна. Също така, тя обозначава явна липса на доверие един в друг и малко увереност в нашата стойност. Така тя засяга два от най-важните стълбове на една връзка: доверие и уважение.

В крайни случаи ревността води до това, че един от членовете на връзката намалява или поне се опитва да намали свободата на своя любим. Действайте по този начин и лесно ще сложите край на това, което би могло да бъде балансирано и хармонично взаимодействие.

2. Можете да убиете връзката си, като я оставите да стане твърде рутинна

Рутината е най-лошият враг на една връзка, колкото и да е силна и дълга. Наистина, това може да причини скука и други неприятни чувства като неудовлетвореност. По същия начин това може да доведе до влошаване на комуникацията и скука.

Ако не вземете позиция срещу рутината, може да се почувствате негодуващи и изолирани от партньора си, дори когато и двамата все още спите на едно и също легло. Няма нищо по-лошо от това да се чувстваш сам, защото си игнориран от този, който обичаш. Това е недвусмислен знак, че отношенията ви са изложени на риск да умрат.

Така че, ако все още се грижите за това, тогава трябва да се грижите за цветето на любовта което някога сте създали. Трябва да намерите неща, които да правите заедно.

Правете такива неща, които казват, че все още ги обичате и се грижите за тях. Например, можете да се присъедините към йога клуб, пилатес или да ходите на танци заедно. Освен това трябва да отделите време и за себе си. По този начин ще си липсвате един друг на друг и ще копнеете за вашата компания. Можете също така да планирате пътувания и да се изненадате взаимно. Използвайте въображението си и желанието си да разпалите пламъка и да подновите връзката си.

3. Нечестност

има определени прояви на поведение предсказващи края на една връзка

 

Доверието е една от основите на всяка здрава връзка, а нечестността е един от най-лошите й врагове.

Естествено, много по-добре е винаги да се опитвате да казвате истината внимателно, дори ако това води до конфликт. Винаги е по-добре да сте искрени, без страх и да поемате последствията. Да лъжеш, означава да рискуваш да нарушиш доверието, което партньорът ти е оказал в теб.

Нечестността може да разсее чувството на любов, тъй като това е една от най-важните основи на една връзка. По този начин, след като сте хванати в лъжа, другият човек ще се усъмни в искреността ви по отношение на всичко останало.

4. Критика и оплаквания

Връзка се осъществява между двама души и няма двама еднакви. По този начин не можете и не трябва да очаквате, че тази връзкаще се развие както предишните ви. Това е различен човек, който е имал различни преживявания от предишния ви партньор и чийто начин на мислене и действие се различава от вашия, независимо от множеството неща, които имате като общи.

Така че, очакването на вашия люмбим да действа или да се държи точно така, както вие искате, е просто грешно, неразумно и понякога дори токсичноАко също така, постоянно се оплаквате и критикувате, връзката ви ще се влоши и ще се отрови.

Много по-добре е да общувате, да проведете конструктивен разговор, за да постигнете споразумение, което работи и за двамата членове на една връзка.

5. Изневяра

Изневярата и нечестността убиват връзката

Няма противоречие в това: изневярата е форма на предателство. Ако сте от типа човек, който не може или не иска да бъде моногамен, тогава трябва да кажете така, щом започнете да се срещате с някого. Ако и вашият партньор вярва, че е така и се съгласи да бъде така, и двамата ще вземат изневярата като удар срещу основните неща на вашата връзка: доверие, уважение и любов.

Обърнете внимание, че да бъдеш неверна изисква лъжа и липса на ангажираност. Другият човек обаче може също да го възприема като липса на почтеност, егоизъм и нечестност. Така че, колкото и другият да е готов да прости и да се опита да продължи, нещо може да се наруши завинаги вътре в тях.

Ако искате да поддържате любовта си и да имате трайни, хармонични отношения, тогава трябва да знаете какво може да ви струва момент на снизхождение.

Струва ли си да рискувате семейството си?

Имате предвид, че когато изберете да сте моногамни, изневярата би могла да унищожи връзката и всичко оснало между двама души.

Не убивайте връзката си

Също така имайте предвид, че когато наистина обичате някого и искате да го държите наоколо, тогава трябва да уважавате вашия любим като индивид, като ваш партньор и като някой, който ви се доверява. Имайте предвид, че те не са длъжни да прощават предателството. Плюс това, дори и да искат, те може да не успеят.

В заключение, винаги имайте предвид, че  отношенията са като живо същество, чието здраве трябва да пазите. Трябва да ги подхранвате с любов, доверие, уважение и приключения. Поддържайте на първо място живо това чувство, което ви накара да се съберете с тях.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.



Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.