Какво представлява еротичното пляскане? Всичко по темата

Еротичното пляскане е сексуална игра включваща физическо наказание. В играта участват доминант и подчинен. Целта е повишаване на сексуалното удоволствие.
Какво представлява еротичното пляскане? Всичко по темата

Последна актуализация: 26 Март, 2019

Мислейки си за секс е добре да развихрим въображението си. Еротичното пляскане е една от многото сексуални практики, които хората са измислили с течение на времето, за да направят секса по-вълнуващ. Но това не означава, че тази практика е била приета радушно. Напротив – водели са се и продължават да се водят спорове по темата.

Мислите си, че знаете всичко за света на интимните удоволствия? Не се тревожете. Тази тема е толкова обширна, че винаги можете да научите нещо ново.

Нежност, желание, докосване…така можем да опишем физическия контакт и флирта между човешките същества. Но какво се случва, когато навлезем в непознатия свят на „изпълнението на наказания“ върху другия под формата на любовна игра?

Независимо от ролите, съгласието и условията, които са приели двойката или групата от хора, общуването е най-важният фактор. Общуването е единственият начин да запазите сексуалните си отношения позитивни и приятни, независимо от това колко либерални или консервативни са самите практики.

Еротичното пляскане: за или против?

Представете си, че сте с партньора си и сте в началото на любовната си игра. Той ви прегръща и ви прошепва: “Напляскай ме“. Изнервяте се и се възбуждате – не сте сигурни дали искате това или не. Та, трябва ли да напляскате партньора си или не трябва?

В края на краищата става въпрос за личната ви преценка и дали това ви харесва. Струва си, обаче, да поговорим за произхода и корените на тази сексуална практика.

Хората се пляскат като част от сексуалния акт. Това се случва след взаимно съгласие и премерено доминиране, осигуряващо умствено и сексуално стимулиране. Но дали в пошляпването се крие истинско удоволствие?

Всяка двойка или група от хора са различни и имат собствени предпочитания за това колко силно да бъде еротичното пляскане. Трябва да кажем, че самото то е дребен, незначителен акт на нараняване на тялото.

Има редица интересни етически, морални и социални гледни точки по отношение на тази често използвана, но все още „табу“ сексуална практика.

Ако поне малко се интересувате от темата и търсите леко разнообразие в сексуалния си живот, но не знаете къде да го откриете, можете да научите повече в следващите редове. Може да се окаже, че точно това ви трябва!

Всичко за еротичното пляскане
Еротичното пляскане си има своите привърженици още от древността.

Необосновано насилие или израз на сексуална спонтанност?

Според психиатрите

От древността до наши дни психиатрите  и общопрактикуващите медици са единодушни, че тази практика е срамна, достойна за психологичен анализ.

Едва с навлизането на новите определения в модерната психиатрия, тази наука престава да разглежда свързаните с еротичното пляскане сексуални игри като цинична практика.

Трябва да отбележим, че Американската психиатрична асоциация си има свое собствено определение за еротичното пляскане и то от дълго време. Освен това те не заличават хомосексуалността от списъка си с психични заболявания до 1973 година, така че едва ли са най-добрият критерий по темата.

От историческа гледна точка

Всичко води началото си отнякъде, както и тази противоречива сексуална практика. Пляскането според Cambridge Dictionary, основно е свързано с наказанието на някой друг (най-вече дете) за извършването на нещо лошо или неправилно.

Това показва, че тази сексуална практика е относително нова за повечето хора и не е това, което повечето от нас си представят, когато чуят тази дума.

Препоръчваме ви да прочетете и: 5 билки за повишаване на либидото

Еротичното пляскане: какво представлява в действителност?
еротични игри - специалните отношения доминант/подчинен

При еротичното пляскане доминиращият партньор „наказва“ подчинения като го удря по задните части. За целта могат да бъдат използвани много предмети – метър за измерване, пръчка, бастун, колан, ръка и други.

  • Най-важното нещо, което трябва да запомните е връзката “доминант/подчинен“ между партньорите.
  • Това означава, че двамата са се разбрали предварително за тези роли, носещи им сексуална наслада. Единият партньор е този, който извършва наказанието, а другият – го понася, защото ролите в играта са такива. Ако ролите се пропукат – особено тази на доминанта, играта може да стане опасна и дори груба.

В света на BDSM (робство и дисциплина, господство и подчинение, содамазохизъм), в който наблюдаваме това пляскане има редица фактори, които трябва да бъдат взети в предвид.

С какви предмети се наказва и бие подчинения

Сред най-използваните вещи за извършването на еротичното пляскане са:

  • Пръчката: в този вид сексуални практики тя се използва за въвеждане на „дисциплина“. Често доминантът използва украсена според личния му вкус пръчка.
  • Коланът: коланът или кожената лента е еластичен предмет, част от облеклото, най-често направен от кожа или друг здрав материал. Това, което използваме за придържане на дрехите, в еротичните игри намира приложение като уред за наказание.
  • Камшикът: пръчка с късо парче кожа, произхождаща от Аржентина и Уругвай. Този инструмент от кожа се използва за удряне на добитъка. В света на еротиката се използва като инструмент за въдворяване на ред.
  • В скута на партньора: при тази поза доминантът е седнал, а  подчиненият лежи в скута му с лице към земята. Това е най-често използваната, класическа поза характеризираща се с пряк, постоянен контакт между телата на участниците в еротичната игра.
Може да ви заинтересува ...
5 трика за засилване на сексуалното желание
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
5 трика за засилване на сексуалното желание

Засилването на сексуалното желание изисква следното: желание, привличане и любов. Научете повече по тази интересна тема от днешната ни статия!