Смели са онези, които събират парчетата си и продължават

Страданието не е задължително, за да разберете какво означава да се чувствате добре. Всеки от нас побеждава в множества битки.
Смели са онези, които събират парчетата си и продължават

Последна актуализация: 04 март, 2019

Не винаги хората, които са смели правят новините. Светът е пълен с анонимни герои и неизвестни лица, които извършват тайни дела, които им помагат да преодолеят нещастията.

Всеки се възхищава на някого, защото се справя лесно с травматично събитие, преодолява болест, загуба или раздяла и злополука.

Дори повече, възможно е вие самият да сте някой, който наскоро е преживял подобно събитие.

Независимо от това, сте събрали счупените си парчета и си се възстановили малко по малко, ден след ден. Ти преплиташ надежда и кураж във всеки разкъсан ъгъл.

Това, което научихте от тези моменти не винаги идва от книгите или курсове за личностно израстване.

Има вид познания, които човек придобива чрез опит без друг избор.

Нека поговорим повече за това.

Вие сте по-смели, отколкото си мислите

вие сте по-смели, отколкото си мислите

Мозъкът е устойчив на промени. Той не оценя непредвидени факти или внезапни промени в начина, по който виждаме нещата.

Въпреки че може да ви е трудно да повярвате, има много психологически инструменти, които трябва да използвате, за да се справите с трудностите.

Вашият естествен инстинкт е да гарантирате собственото си оцеляване. Ето защо, дори когато отрицателните емоции заплашват да ви завладеят, вашият вътрешен компас ще ви тласне и ще ви напътства, за да възстановите пътя си.

Проблемът е, че не винаги си позволявате да бъдете уязвими.

Да бъдете наранени, разочаровани или разкъсани от загубата и изневярата може да ви накара да се почувствате слаби или да усещате липса на енергията, която е нужна, за да се възстановите.

Има обаче едно нещо, за което искаме да сме ясни: трябва да прегърнете новата си уязвимост, за да станете по-смели и силни.

Приемането на случилото се и болката, която изпитвате в настоящето, е съществена част от насърчаването на вашето бъдещо изцеление.

От друга страна онези, които устояват, ще отделят много време, за да преодолеят тези процеси.

Изграждане наново, процес, който отнема повече от самото време

бъдете смели - изградете отново себе си

Въпреки популярната мисъл, времето не може да излекува всичко само. Всъщност понякога то дори може да усили болката или да доведе до емоционално разстройство.

Истинското изцеление идва с куража, за да даде път на приемането, прошката и волята да бъдете щастливи.

Времето няма да реши проблемите и няма да действа като успокоително средство при страдание.

Това е вашето собствено отношение, което ще ви позволи да разберете, че никога не можете да забравите определени неща.

Може обаче да живеете с тези факти, защото позволявате на себе си да продължите напред въпреки всичко.

Минаването на времето може да работи в полза на онези, които решават да се отворят отново към света, въпреки вътрешните си рани, след като научат повече за случилото се.

Има битки, пред които трябва да се изправите сами

Когато преодолявате някаква трудна ситуация, ще ви е необходима социална и емоционална подкрепа от хората, които обичате.

Въпреки това вие сте този, който трябва да предприеме първата стъпка. От вас зависи да имате волята да се грижите за себе си, защото заслужавате да поставите колелата в движение, за да ги промените към по-добро.

Може да звучи грубо и дори сърцераздирателно, но преодоляването на депресията, загубата или изневярата е самотен акт, процес, който носи само едно име: вие сами.

Никой няма да плаче вместо вас, никой не може да ви даде силата да се събуждате всеки ден и да променяте навиците си.

Близките могат да ви насърчават и да ви напътстват, но отговорността винаги е ваша.

за да сте смели, близките ви трябва да ви подкрепят

Нещастието ви учи, но животът не е страдание – той е стремеж към щастие

Нещо друго, което е често срещано, е да мислите, че “този, който не е страдал, не се е научил да живее” или че “за да си наистина щастлив, най-напред трябва да преодолееш нещастията”.

Нито едно от тези неща не е вярно. Страданието не е задължително. Всъщност никой не трябва да преживява травмиращо преживяване, за да разбере какво означава да се чувства добре.

Всеки има своя собствена история, уникална и изключителна референтна рамка, от която извлича своята мъдрост и лична същност.

Всички сме смели, всеки по свой собствен начин.

Всички сме късметлии, които откриваме пътя, който ни помогна да преодолеем трудните времена и да дадем път на това, което сме сега: човек, който е по-силен, съсредоточен, щастлив и зрял.

Животът е представлява непрекъснато учене, както във време на спокойствие, така и в щастие.

Най-важното е да се гордеете с всичко, което сте постигнали.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.