Четири признака, че наистина обичате половинката си

Понякога може да се чувствате несигурни или да се съмнявате в чувствата си. Ето защо ще ви представим някои признаци, които показват, че наистина обичате половинката си. Прочетете още, за да научите кои са те!
Четири признака, че наистина обичате половинката си

Последна актуализация: 27 юли, 2019

Някои неща от живота са от съществено значение за всички човешки същества, като това да обичат и да бъдат обичани. Дори и да имате финансови или лични проблеми, ако имате любов, ще се чувствате много по-добре. Може да се запитате обаче дали наистина обичате половинката си или не.

В тази статия ще ви представим четири признака, които ще ви помогнат да разберете дали наистина обичате партньора си или това е просто увлечение. Изправете се пред страховете си и открийте истината за чувствата си.

Как да постъпите, ако не изпитвате същото, каквото изпитва половинката ви?

Как да постъпите, ако не обичате партньора си

Първо е важно да приемете чувствата си и да не се заблуждавате. Това е единственият начин да погледнете вътре в себе си и да откриете какво наистина изпитвате към половинката си.

Следователно, първата стъпка е да приемете вероятността това, което чувствате, да не е любов. Признак за смелост е да приемете възможността връзката ви да приключи.

Никой не е виновен, че не изпитва любов. Въпреки че партньорът ви може да иска повече от вас, не може да принудите себе си да усещате неща, които не чувствате в действителност.

Колебанието не е лошо нещо. Освен това е добре да знаете, че ще има моменти, в които и двамата може да се чувствате дистанцирани. Това не означава обаче, че трябва да сложите край на връзката си.

Не се чувствайте виновни, затова че анализирате нещата и че сте интроспективни спрямо чувствата си. За добро или за лошо, важното е да приемете истината за чувствата си, а не да се самозаблуждавате. Дайте си колкото ви е необходимо време, за да го направите.

И така, нека разгледаме четири признака, които ще ви разяснят дали наистина обичате половинката си, ако имате някакви съмнения.

Четири признака, че наистина обичате половинката си

1. Мислите за половинката си и за щастието му

Мислите за половинката си

Когато щастието и благополучието на друг човек влезе в мислите ви, значи определено изпитвате силни чувства към него.

Ясен знак за истинските ви чувства към партньора ви е да мислите за него и за щастието му. Мислите свързват, привличат, предизвикват и подхранват желанието ви да бъдете с него и да сте сигурни, че е добре. Ясен признак, че обичате партньора си, е желанието ви да прекарвате време с него.

Но ако винаги си представяте, че сте с друг човек или си припомняте непрестанно бившите си партньори, е твърде вероятно вече да нямате чувства към половинката си. По принцип това се случва постепенно, поради което е добра идея да следите отблизо поведението и мислите си.

2. Половинката ви ви вдъхновява и ви дава енергия

Партньорът ви винаги ви помага да предложите на света най-добрата версия на себе си.

Когато обичате някого, вие му показвате истинското си аз, без да прикривате или замаскирате части от личността си. Това означава, че половинката ви би трябвало да ви обича такива, каквито сте.

Любовта кара хората да искат да бъдат по-добри и да се развиват. Любовта ви дава енергия всеки ден.

Желанието ви да се заемате заедно с нови проекти, да обзаведете жилището си заедно, да излезете на вечеря в любимия си ресторант или да пътувате заедно са все признаци, че наистина обичате половинката си.

3. Ако не изпитвате несигурност или ревност, значи наистина обичате половинката си

Ревнувате ли половинката си

Не бива да се съмнявате в чувствата или действията на партньора си. В този ред на мисли ревността може да има пагубни последици за връзката.

Ревността произтича основно от липсата на доверие и увереност. Ако имате доверие на половинката си и го уважавате искрено, няма да изпитвате нужда да го шпионирате или пък да проверявате социалните му мрежи, мобилните телефони, джобовете или дрехите му.

Ако поставяте половинката си под съмнение, това единствено ще ви накара да повярвате, че ви мами. Това ще доведе също до негативни мисли, които ще навредят на връзката ви.

Човек, който реши да обича, трябва да го прави безусловно, да изложи себе си на риска да бъде наранен, а не да кара настоящия си партньор да плаща за болката, която другите са му причинявали в миналото.

4. Не се налага да питате половинката си дали ви обича

Когато наистина обичате половинката си, не се налага да питате какво чувства към вас. Оставяте се да бъдете отнесени от всички хубави неща, същевременно помагате на партньора си в трудните времена или когато ви се струва, че сте му необходими.

Въпреки че времето лети, когато сте заедно, може да прекарвате и време разделени, тъй като не сте зависими един от друг. Отношенията ви се основават на доверие, търпение, доброта и уважение. Всяко несъгласие, което имате помежду си, само прави връзката ви по-силна.

Това са признаците на истинската, любяща връзка.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.