Как да си направите безквасни бисквити с овесени ядки: три рецепти
4 минути
Овесените ядки са един от натуралните продукти с най-много хранителни вещества. Включвайки ги в рецептите си, освен че осигуряват здравословни минерали, те спомагат храносмилането и контролират нивото на кръвната захар.
За да започнете деня здравословно и изпълнени с енергия, ви предлагаме да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки. Тези три рецепти са идеални за хапване по всяко време на деня – като част от закуската или когато огладнеете – както за децата, така и за възрастните.
Безквасни бисквити с богати на хранителни вещества овесени ядки
Високото съдържание на фибри в безквасните бисквити с овесени ядки осигурява на организма редица ползи за здравето. Освен това спомага храносмилането и поддържа в норма нивото на кръвната захар.
Освен че са богати на хранителни вещества, тези бисквити са изключително вкусни. Вкусът на тези безквасни бисквити става по-добър като им добавите сушени плодове, мед и шоколад. А за да ги направите по-привлекателни за децата можете да ги украсите подходящо.
Как да си приготвите безквасни бисквити с овесени ядки
Тези три рецепти за приготвянето на безквасни бисквити с овесени ядки ще допаднат на всички членове на семейството. Освен това ще ви изпълнят с енергия, за да се чувствате жизнени през целия ден.
Смесете и разбъркайте всички продукти, докато получите твърдо тесто и го оформете като топка.
Завийте го с домакинско фолио и го оставете в хладилник за около час.
Извадете тестото от хладилника и го разделете на малки еднакви топчета. Сплескайте ги докато придобият форма на бисквити. Подредете ги в тава с хартия за печене.
Опечете бисквитите във фурна загрята на 180 градуса за около 20 минути.
Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги поднесете.
С помощта на шпатула или дървена лъжица разбъркайте всички съставки в голяма купа.
След това отново с лъжица оформете топки с еднаква големина и дебелина. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене или със силиконово покритие.
Печете бисквитите на 180 градуса за 20 минути.
Когато краищата им започнат да стават златисти, проверете с клечка за зъби дали са опечени и в центъра.
Ако бисквитите са готови, извадете тавата от фурната. Ако не са – покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете още 2 минути. Внимавайте да не ги изгорите.
Извадете ги от фурната и ги изчакайте да изстинат в тавата. След това ги поставете върху поставка, за да изстинат, като внимавате да не ги начупите.