Как да приготвите зелена вода, която ще пречисти тялото ви само за три дни

Благодарение на свойствата си, тази зелена напитка не просто пречиства организма от тежките метали, но и подсилва имунната система и ни помага да поддържаме нормални нива на холестерола.
Как да приготвите зелена вода, която ще пречисти тялото ви само за три дни

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Чували ли сте за полезните свойства на т.нар. зелена вода? Дори и да водим сравнително здравословен начин на живот, телата ни неизбежно са подложени на атаките от множество различни токсини. Тези токсини могат да повлияят по отрицателен начин на организма ни.

Вредите от замърсената околна среда, консумацията на някои храни и химикалите, съдържащи се в продуктите, които използваме постоянно, са само малка част от източниците на токсини.

За щастие, повечето от тези токсини се обработват и премахват по естествен път, благодарение на усиления труд на отделителните органи. Понякога обаче се наблюдава прекомерно акумулиране на токсини. Натрупвайки се постепенно, те могат да повлияят на важните естествени функции.

Проблемът е, че повечето хора обикновено пренебрегват този важен факт. Независимо че организмът изпраща предупредителни сигнали, те не предприемат необходимите мерки, за да се погрижат за себе си и да избегнат усложненията.

Вследствие на това се отключват множество негативни реакции на физическо и психическо ниво. Тези реакции могат да понижат качеството на живот.

За щастие, има редица домашни средства. Благодарение на антиокислителните си свойства и естествената си пречистваща природа, те могат да намалят ефективно токсичните натрупвания.

В тази статия ще ви представим рецептата за зелена вода, която може да ви помогне да пречистите организма си само за три дни!

Зелена вода, пречистваща организма за три дни

Рецепта за зелена вода

Зелената вода е напитка, която се приготвя със спирулина и хлорела. Тези две съставки притежават антиоксиданти свойства, известни със способността си да пречистват кръвта и да регулират нивата на pH в организма.

И двете съставки са натурални и съдържат есенциални хранителни вещества. Тези хранителни вещества оптимизират детоксикацията на тялото, без да водят до вредни странични ефекти.

Освен това значителното съдържание на витамини и минерали осигурява защитен ефект срещу токсичните вещества в кръвта.

Също така те допринасят за изхвърлянето на токсините от телесните органи като черния дроб и бъбреците.

Какви са ползите от зелената вода?

Спирулина за приготвяне на зелена вода

Основната задача на зелената вода е да стимулира органичния процес на пречистване. Освен това консумацията на зелена вода осигурява и други интересни ползи, които си струва да споменем:

 • Стимулира премахването на тежките метали като живак, кадмий и олово.
 • Приемът на тази напитка опреснява запасите от есенциални минерали в тялото. Това важи особено при загуба на електролити вследствие на интензивна или прекомерна физическа активност или след епизоди на диария.
 • Притежава храносмилателни свойства, които допринасят за лечението на проблеми като запека или киселините.
 • Съдържащите се в зелената вода есенциални витамини и минерали спомагат за подсилването на имунната система. Освен това подобряват реакциите срещу инфекциозните агенти, които се опитват да отслабят организма.
 • Високата концентрация на антиоксиданти осигурява естествен антиканцерогенен (противораков) ефект. Макар и да не върши чудеса, тази напитка може да редуцира развитието на раковото заболяване.
 • Освен че подпомага процеса на детоксикация на организма, зелената вода улеснява и премахването на вредните мазнини като лошия холестерол (LDL) и триглицеридите.
 • Независимо че съдържа малък брой калории, съдържанието й има значителна енергийна стойност, която осигурява на тялото енергия в дългосрочен план.
 • Антиоксидантните й свойства предпазват мозъчната тъкан и спомагат за по-добрата концентрация.
 • Освен това допринася за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата и вътрешните органи.

Как да я приготвите?

Приготвяне на зелена вода

Отличен въпрос!

Детоксикацията с помощта на зелена вода е здравословен навик, който ще ви помогне да освободите тялото си от всички вредни токсични натрупвания.

По време на този тридневен план трябва да се храните възможно най-здравословно. Един от начините да подпомогнете процеса е да увеличите консумацията си на плодове и зеленчуци, както и да избягвате преработените храни.

Можете да изпълнявате този страхотен план веднъж на всеки два месеца. (Или винаги, когато почувствате, че тялото ви е претрупано с вредни токсини.)

Съставки

 • 6 чаши вода (4 галона или 1 литър и половина)
 •  1 супена лъжица спирулина на прах (10 грама) и хлорела на прах (10 грама)
 • 2 капки етерично масло от карамфил (по желание)

Начин на приготвяне

 • Първо, налейте водата в голям съд.
 • След това добавете и останалите съставки.
 • Разбъркайте на ръка с дървен или силиконов прибор, след което оставете течността да престои 15 до 20 минути, преди да я изпиете.

Начин на консумация

 • Сервирайте в обикновена чаша и пийте на празен стомах.
 • Разпределете остатъка от течността на 4 или 5 порции за останалата част от деня.
 • Правете процедурата в продължение на три поредни дни.

Готови ли сте да си я приготвите сами? Ако търсите ефикасен начин за детоксикация, тази напитка е точно това, което ви трябва. Просто я опитайте! Пригответе си зелена вода и изпробвайте всички здравословни свойства, които ви предлага!

След това ще почувствате тялото си по-леко и по-здраво.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Miczke, A., Szulinska, M., Hansdorfer-Korzon, R., Kregielska-Narozna, M., Suliburska, J., Walkowiak, J., & Bogdanski, P. (2016). Effects of spirulina consumption on body weight, blood pressure, and endothelial function in overweight hypertensive Caucasians: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci20(1), 150-6.
 • Rawls, B. Chlorella: The Ultimate Detox Superfood. <https://rawlsmd.com/health-articles/the-ultimate-detox-superfood>.
 • Ryu, N. H., Lim, Y., Park, J. E., Kim, J., Kim, J. Y., Kwon, S. W., & Kwon, O. (2014). Impact of daily Chlorella consumption on serum lipid and carotenoid profiles in mildly hypercholesterolemic adults: a double-blinded, randomized, placebo-controlled study. Nutrition journal13(1), 57.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.