Естествено прочистване на черния дроб и жлъчния мехур

Когато се прави прочистване на черния дроб и жлъчния мехур, абсолютно задължително е този процес да се подпомогне с хранителни вещества, включително и изобилие от плодове и зеленчуци.
Естествено прочистване на черния дроб и жлъчния мехур

Последна актуализация: 27 Февруари, 2019

Зехтинът с лимонов сок  е натурално средство за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур, както и елиминиране на токсините от организма ви.

Черният дроб работи, за да поддържа организма ви в добро състояние. За да функционира правилно, трябва да усвоявате всички хранителни вещества, от които той се нуждае. Въпреки това, много хора в днешно време не могат да се откажат от определени навици. Например неправилното хранене и заседналия начин на живот, които могат да претоварят черния дроб. Претоварването води до това, че този орган се напълва с токсини и хранителни отпадъци. Като резултат се провокират други здравословни проблеми. Те могат да имат много негативно въздействие върху качеството на живот.
Прочистването на черния дроб и жлъчния мехур е важен процес. Той включва отстраняването на токсините в черния дроб, на жлъчните секрети, които са останали в тялото, както и на песъчинки и камъни в жлъчния мехур. Процесът на прочистване, който предлагаме днес, е много прост. Единственото нещо, което ви трябва, е малко воля, за да стане този навик част от ежедневната ви програма.

Как да започнем прочистване на черния дроб и жлъчния мехур?

За да започнете, трябва да изпиете 1 супена лъжица зехтин екстра върджин, смесена с 1 чаена лъжичка лимонов сок на празен стомах. Комбинацията от тези две вещества ще стимулира жлъчния мехур, което ще помогне да се отстранят всички отпадни елементи, натрупани в този орган.
Това лечение трябва да се извършва на гладно – всеки ден в продължение на 1 месец. Трябва да изчакате най-малко 15 минути преди да закусите, макар че би било оптимално да минат около 40-60 минути преди първото хранене за деня.

Прочистването на черния дроб и жлъчния мехур елиминира токсините от организма ви.

Докато се извършва лечение за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур, трябва да се има предвид фактът, че не са изключени някои от симптомите на детоксикация. Понякога се появяват диария или изобилни изпражнения, газове, отпадналост, липса на апетит, гадене, главоболие, слуз, неприятна миризма на тялото, много тъмна урина или урина със силна миризма, както и обриви по кожата. Тези симптоми са нормална част от процеса. Това се случва поради премахване на токсините и други отпадъци, които са се натрупали в черния дроб. Причина за тях са лошите хранителни навици, прием на лекарства, редовна консумация на много сладко или бързи/ мазни храни, алкохол, цигари и други фактори.

Въпреки това, тези симптоми обикновено са налице само през първата седмица от процеса на пречистване, и то не при всеки.
За да се противодейства на тези симптоми по време на лечението, препоръчваме да се пият между 2 и 4 чаши лимонова вода на ден. В идеалния случай тази вода трябва да е със стайна температура, защото така най-добре ще се елиминират токсините.

 • За да приготвите тази напитка, трябва да използвате вода с високо качество, която да смесите със сока на 2 лимона. Ако желаете може да подсладите с малко мед.

Други съвети за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур

Ябълките са полезни за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур.

 

 • Когато се прави прочистване на черния дроб и жлъчния мехур, абсолютно задължително е този процес да се подпомогне с хранителни вещества, включително и изобилие от плодове и зеленчуци. Също трябва да избягвате да консумирате храни, които съдържат мазнини, шоколад, мляко и млечни продукти, кафе, алкохол, масло и червено месо. Това ще ви попречи да се възползвате от възможността правилно да прочистите черния си дроб.
 • Друг вариант за подпомагане на процеса на прочистване на черния дроб и жлъчния мехур е чаят от глухарче.
 • Чистият ябълков сок е още един отличен способ за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур. Ако решите да направите този вид прочистване, трябва да пиете 1 литър ябълков сок на празен стомах 2 дни подред. Трябва да изчакате най-малко 3 часа преди хранене. За предпочитане е да се придържате към храни като ябълки, грозде, папая и зеленчукова супа.

Супер шейк за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур

Този супер шейк съчетава свойствата на ябълките и глухарчето и доказано притежава мощен прочистващ ефект върху черния дроб и жлъчния мехур. Глухарчето помага на черния дроб да произвежда жизненоважни ензими и на жлъчния мехур – да произвежда жлъчка. Супер шейкът е много вкусна напитка и трябва да се консумира на празен стомах, по всяко време на деня.

Други предимства:

 • Защитава и прочиства черния дроб.
 • Представлява мощен диуретик, който помага против задържане на вода.
 • Помага при подуване на корема, включително и по време на менструация.
 • Полезен е за кожата.

Съставки

 • 1 шепа пресни листа от глухарче
 • 4 ябълки
 • 2 малки скилидки чесън
 • 1 парче пресен корен от джинджифил
 • 1 малък резен лук

Как да го приготвим?
Подгответе всички посочени по-горе съставки, смесете ги в блендер и се наслаждавайте на получената напитка!

Може да ви заинтересува ...
Признаци на претоварен черен дроб
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
Признаци на претоварен черен дроб

В тази статия ще ви помогнем да разберете дали страдате от претоварен черен дроб, като обърнете внимание на няколко лесно различими признаци и симптоми.