Корен от джинджифил срещу болка в ставите

Използва се като средство за нормализиране на храносмилателната система и облекчаване на възпалението, провокирано от артрит
Корен от джинджифил срещу болка в ставите
Maricela Jiménez López

Написано и проверено от лекар Maricela Jiménez López.

Последна актуализация: 01 декември, 2018

Медът и лимонът са ефикасна комбинация срещу проблеми със ставите. Затова решихме да ги съчетаем с корен от джинджифил – резултатът е наистина мощно лечебно средство!

Не са малко хората, които изпитват проблеми със ставите. Разликата в отделните случаи се състои главно в интензивността на болката. В наши дни разполагаме с разнообразие от средства, които успешно я облекчават и подобряват начина ни на живот.

Днес ще ви запознаем с естествено лечебно средство, в което главната роля играе корен от джинджифил. Научете повече в следващите редове.

Болка в ставите

Може ли болката в ставите да бъде излекувана? За съжаление, към днешна дата не разполагаме с лекарство, което да я преборва. Добрата новина е, че съществувар варианти да третирате проблема и повишите качеството си на живот.

Артрит, артроза или ревматизъм – това са все здравословни проблеми, при които се приемат лекарства с противовъзпалителен ефект. Но в дългосрочен план продължителното им приемане може да окаже негативен ефект, особено когато става дума за черен дроб и бъбреци.

Вероятно знаете, че ставите свързват костите и правят възможни движенията и гъвкавостта ни. Освен това ставите са покрити с хрущял – материя, която може да бъде възстановени при правилно хранене.

Тогава защо толкова много хора се оплакват от болка в ставите? Причините са многобройни – генетична предопределеност, резултат от износване в течение на годините, ниско ниво на колаген, инфекция, лезии.

Когато става дума за кости и стави, препоръчваме ви да посетите специалист, който ще диагностицира състоянието им. В някои случаи обаче можете да приложите едно просто средство. Доверете ни се и опитайте…

Средство с корен от джинджифил срещу болка в ставите

джинджифил при болка в ставите

Джинджифилът е растение, което притежава редица лечебни свойства. Използва се като средство за нормализиране на храносмилателната система и облекчаване на болката и възпалението, провокирано от артрит.

Каква е тайната на корен от джинджифил? В него се съдържа елемент, наречен джинджерол, който в наши дни се радва на широка популярност и приложение при третирането на болка.

Редица проучвания препоръчват това растение, когато става дума за сериозни здравословни проблеми като артрита.

През 2007 година учени от Университета в Аризона открива изключително мощен противовъзпалителен агент в джинджифила. Химичното производство на джинджерол свидетелства за способността на джинджифила да редуцира възпалението. Проучването нагледно показва как се случва това.

Доказателствата за силата на растението са много. Престижният университет “Джонс Хопкинс” също прави изследване, в рамките на което учените установяват, че съставки в джинджифила потискат възпалителния процес със сила, която не отстъпва на традиционните лекарства.

Изводът? Джинджифилът си струва да бъде оценен по достойнство и приложен, както следва.

Как да приготвите домашно средство с корен от джинджифил срещу болка в ставите

корен от джинджифил
  • 1 супена лъжица пресен настърган корен от джинджифил
  • Чаша вода
  • 2 чаени лъжици мед
  • Малко канела

В няколко предишни статии сме споменавали обстойно колко прекрасни свойства притежават канелата и меда, когато ни се налага да се борим с болката в ставите. Ако съчетаете тези продукти в едно, резултатът е мощно противъзпалително решение, което можете да прилагате всяка сутрин.

Добавете малко корен от джинджифил и ще облекчите съществено слабостта и болката в ставите.

Съветваме ви да използвате средството два пъти на ден, а може и повече – когато прецените, че болката става нетърпима.

Каквото и да си говорим, прилагането на напълно естествени средства в грижата за здравето ни носи безспорни предимства и ползи, особено ако сравним с ефектите на традиционните лекарства.

Пригответе си джинджифилов чай у дома. Добавете към него мед и малко канела. Ако предпочитате, използвайте канелена пръчица, тъй като тя категорично ще снабди тялото ви с много полезни вещества.

Този чай представлява перфектен начин за стартиране на деня, освен това ще освежи и следобеда ви, редуцирайки болката в ставите. Ще опитате ли?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.