Прочистващо смути при подуване на корема и излишни мазнини

Елиминирайте токсините само след две седмици с тази лесна и бърза рецепта
Прочистващо смути при подуване на корема и излишни мазнини
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Свойствата и витамините в съставките на това прочистващо смути са перфектно средство за моментите, в които се чувствате подути. Не забравяйте да го консумирате с много вода.

За да се отървете от мазнините и да имате плосък корем е ключово и да поддържате здравословното функциониране на дебелото черво

Дебелото черво се грижи за елиминирането на токсините, баланса на електролитите и усвояването на много хранителни вещества, нужни на организма.

Въпреки че е един от отделителните органи, дебелото черво също се пренатоварва от токсините и понякога изпитва трудности да се прочисти.

Тези токсини се натрупват от произвежданите от масовата индустрия храни, остатъчните химични продукти и замърсената околна среда, в която живеем ден след ден.

Главният проблем е, че натрупаните отпадъчни продукти водят до промени във възпалителните процеси на организма, което почти винаги предизвиква сериозни болести.

За щастие съществуват натурални методи, които помагат за детоксикацията и доброто функциониране на организма. Между другото, те водят и до загуба на тегло.

По-надолу ще ви дадем рецепта за прочистващо смути, чиито хранителни свойства ще подпомогнат прочистващия процес, без да увеличават прекалено много калорийния ви прием.

Искате ли да го опитате?

Натурално смути за прочистване на дебелото черво, което топи мазнините и се бори с коремните възпаления

Смутито, което прочиства дебелото черво и топи килограми, се прави от комбинирането на няколко полезни за отслабването и доброто храносмилане съставки. Те стабилизират стомашно-чревните процеси и улесняват изхвърлянето на отпадъчни вещества.

Детоксикиращият процес трае две седмици, по време на които трябва да избягвате консумирането на млечни продукти, мазнини, захар и пакетирани храни. 

За да разберете по-добре предимствата от него, ще ви запознаем в детайли със свойствата на всеки един от продуктите .

Ползи от ананаса

прочистващо смути с ананас

Ананасът е тропически плод, който се характеризира с високо съдържание на вода, храносмилателни ензими и антиоксидантни вещества. 

Той е богат източник на витамини А, B и C, както и на минералите желязо, магнезий и цинк.

Почти 85% от състава му е вода, което обяснява ниския му калориен състав и мощните му диуретични свойства.

Високото съдържание на натуралния ензим бромелаин помага за контролиране на възпаленията, бори се със запека и увеличава производството на червени кръвни клетки.

Той помага за подобряване на храносмилането, бори чревните паразити и едно от най-добрите средства срещу мазнините и целулита.

Ползи от краставицата

Краставиците са смятани за един от най-полезните и здравословни зеленчуци в света. Те са добър източник на диетични фибри, антиоксиданти и алкални вещества.

Съставът им е 97% вода, но в тях има и витамини А, B, C и E, минерали като калций, магнезий и фосфор.

Краставиците притежават диуретичната сила да стабилизират производството на течности в организма и се борят с тежките възпаления. Те помагат в контрола на пикочната киселина, кръвното налягане и претоварването на храносмилателната система. 

Ползи от ябълките

прочистващо смути с ябълки

Ябълките са плодове, богати на пектин – вид диетични фибри, които регулират естественото движение на червата и държат в норми холестерола. 

Те са с противовъзпалителни свойства, подобряват храносмилането и контролират излишната киселина в стомаха и кръвта.

Яденето по една ябълка на ден намалява риска от затлъстяване, както и от ревматоидните и сърдечно-съдови заболявания. 

Ползи от алоето

Алое верата съдържа гелообразно вещество, което осигурява 19 от 22-те жизненоважни аминокиселини, нужни на организма. 

То има отлично действие и върху кожата, тъй като помага за отстраняването на токсините и предпазва от  поява на акне, стрии  целулит. 

Има слабително действие и предотвратява коремните възпаления. Освен това регулира стомашно-чревната система и подпомага процеса по отстраняване на отпадъчни продукти .

Благодарение на изброените свойства, алоето подобрява метаболизма и подпомага за по-бързо изгаряне на мазнини. 

Ползи от портокалите

прочистващо смути с портокали

Последният, но не и по важност продукт, който следва да се добави към тази напитка, е портокалът. Той е важен заради високото съдържание на витамин C, както и витамините A, B и E.

Портокалът действа като дезинфектант и прочиства изключително добре дебелото черво, черния дроб и бъбреците.

Освен това е богат на антиоксиданти, спира процеса на клетъчно увреждане и забавя преждевременното им стареене.

Как да си приготвите натуралното прочистващо смути

Рецепта за това натурално прочистващо смути

Рецептата за това прочистващо смути е много лесна за изпълнение, не изисква скъпи продукти или нещо, което можете да си набавите трудно.

Какво ви трябва:

 • 1 парче ананас
 • 1/2 краставица
 • 1 зелена ябълка
 • 2 супени лъжици алое вера (30 грама)
 • сокът на 1 портокал
 • 1/2 чаша вода (100 мл)

Инструкции

 • Сложете продуктите в блендер, включително и сокът на портокала. Разбийте в продължение на няколко секунди.
 • След като получите хомогенна смес, изпийте напитката за колкото е възможно по-кратко време.
 • Наслаждавайте се и консумирайте тази напитка всеки ден преди закуска в продължение на две седмици.

За тотална детоксикация препоръчваме освен това прочистващо смути, да изпивате от 6 до 8 чаши вода на ден.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Coelho RC, Hermsdorff HH, Bressan J. Anti-inflammatory properties of orange juice: possible favorable molecular and metabolic effects. Plant Foods Hum Nutr. 2013 Mar;68(1):1-10.
 • Chakraborty AJ, Mitra S, Tallei TE, Tareq AM, Nainu F, Cicia D, Dhama K, Emran TB, Simal-Gandara J, Capasso R. Bromelain a Potential Bioactive Compound: A Comprehensive Overview from a Pharmacological Perspective. Life (Basel). 2021 Apr 6;11(4):317.
 • Franke AA, Cooney RV, Henning SM, Custer LJ. Bioavailability and antioxidant effects of orange juice components in humans. J Agric Food Chem. 2005 Jun 29;53(13):5170-8.
 • Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.
 • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.