BodyTite, технологията за намаляване на отпуснатостта на тялото

В тази статия ще ви разкажем всичко за ползите от естетичната процедура позната като "BodyTite." Прочетете следващите редове и научете повече по темата!
BodyTite, технологията за намаляване на отпуснатостта на тялото
Diego Pereira

Прегледано и одобрено от лекар Diego Pereira.

Написано от Rafael Victorino Muñoz

Последна актуализация: 26 януари, 2023

Локализираните мазнини и отпуснатостта на тялото винаги са били сред големите предизвикателства на естетичната медицина. Борбата с тях не е лесна задача. За щастие днес има голямо разнообразие от процедури, при които се използват различни техники. Сред тях е BodyTite.

Това е иновативна технология, базирана на радиочестотна липолиза, чиято цел е да елиминира мастните натрупвания в различни области на тялото окончателно и по неинвазивен начин. Искате ли да научите повече за това? Ето всички подробности!

Какво е „BodyTite“?

Увисването е загуба на стегнатост на кожата. Причинява се от намаляване на колагена и еластина, поради промени в стареенето или фактори като затлъстяване и загуба на тегло.

BodyTite е нова технология, която е част от набора от естетични процедури, използвани за намаляване на отпуснатостта на тялото и премахване на локализирани мазнини. По-специално, това е усъвършенствано лечение за ремоделиране на тялото и лицето.

Базира се на радиочестотна липолиза – тоест използва високочестотни радиовълни за естетически цели. С това е възможно да се промени тялото и да се работи в области, където отпуснатостта и натрупаните мазнини са по-очевидни. Например, помага при проблеми като двойна брадичка, отпуснати ръце, корем, седалище и бедра.

Топлината, генерирана от радиочестотните вълни, стимулира производството на еластин и колаген, които са изключително важни за кожата, тъй като я поддържат стегната. Това води до тонизиране на кожата и като цяло до по-стройна фигура.

Как работи “BodyTite”?

BodyTite
BodyTite споделя някои прилики с класическата липосукция, но това не е същата процедура.

BodyTite е радиочестотна асистирана липосукция. Процедурата включва доставяне на определено контролирано количество енергия директно в третираната тъкан. Това води до втечняване на мазнините, които след това се изсмукват.

В самия BodyTite специалистите въвеждат малки, много фини канюли, по-тънки от тези, използвани при традиционната липосукция. Процедурата се състои в следното:

 • Първо се прилага анестезия.
 • След това се прави малък разрез от около 2 милиметра.
 • Канюлата се въвежда до достигане на подкожната мастна тъкан.
 • С вътрешен електрод той се стимулира да изпраща топлинни сигнали. Това е с цел „стопяване“ на адипоцитите (мастните клетки).
 • С топлината на радиочестотните вълни мазнината се нагрява, докато се разтопи.
 • Мазнината се отстранява със същата канюла.

Цялата процедура отнема около един час и човекът може да се прибере у дома без проблем.

Какви са ползите и предимствата на “BodyTite”?

Проучванията показват, че BodyTite е безопасна и ефективна процедура като липосукция и техника за намаляване на мускулите.

Ползите

BodyTite предоставя редица предимства във връзка с лечението на локализирани мазнини. Най-важните от тях са изброени по-долу:

 • Резултатите се виждат от първия момент.
 • Може да помогне за подобряване на стриите.
 • Процедурата е минимално инвазивна.
 • Няма конци или белези.
 • Това е амбулаторна процедура, която не изисква хоспитализация.
 • Има незабавно възстановяване; не се изисква почивка.
 • Това е безопасно лечение.
 • Необходима е само една сесия за третиране на желаната зона.
 • Резултатите са постоянни във времето и дори продължават да се подобряват през следващите месеци.
 • Съвместима е с други лечения.
 • Има само леки странични ефекти – малък оток и малко синини, които изчезват бързо.

Предимствата

В сравнение с други методи и техники, BodyTite има немалко предимства. Могат да бъдат третирани по-дълбоко намиращи се мазнини. В допълнение, не само премахва мазнините, но също така стимулира еластина и колагена, за да постигне забележимо намаляване на отпуснатостта на тялото.

Освен това се използват много по-фини и прецизни канюли, отколкото при традиционната липосукция. Поради това може да се прилага в деликатни зони, като шията и челюстите. Най-хубавото? Минимално инвазивен метод и има по-малък риск от усложнения.

Твърди се, че BodyTite дава резултат като от операция, но без да се подлагате на такава.

Не пропускайте и: 7 протеинови закуски за увеличаване на мускулната маса

Грижи и предпазни мерки, които трябва да имате предвид

BodyTite
Важно е да получите съвет от добър медицински специалист. От съществено значение е да се уверите в компетентността му.

Въпреки че лечението с BodyTite е минимално инвазивно, има малко странични ефекти и възстановяването е почти незабавно, необходими са минимални грижи.

 • Специалистът може да предпише използването на компресионно бельо за известно време, докато кожата се стегне.
 • Препоръчва се избягване на спорт и като цяло интензивна физическа активност в дните след лечението.

Не се споменават противопоказания. Хора на всякаква възраст могат да ползват BodyTite, дори и тези, за които липосукцията е противопоказана.

Какво друго трябва да имате предвид?

Както при всяко лечение, дори ако е амбулаторно и минимално инвазивно, се препоръчва процедурата да се извърши от опитен пластичен хирург .

Въпреки че проучванията показват, че BodyTite е ефективен в борбата с локализираните мазнини и увисването, има някои ограничения. Например, това не е лечение, показано за случаи на затлъстяване.

Трябва също да се знае, че каквото и да е естетическото лечение, резултатите са постоянни само ако се направят промени в начина на живот. Най-добрите съюзници са добрата диета и редовните физически упражнения.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.