11 аксесоари за коса, които ще ви накарат да изглеждате невероятно

Допълването на прическата ви с шноли, ластици и камъчета определено подчертава външния ви вид. Ще ви разкажем точно кои аксесоари за коса могат да ви свършват работа в следващите редове!
11 аксесоари за коса, които ще ви накарат да изглеждате невероятно

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 12 февруари, 2023

Има дни, в които искате да направите повече с косата си, независимо дали да я оформите на вълни, да прибавите цветен кичур или прическа, различна от тази, която винаги носите. Въпросните аксесоари за коса са съюзници в тази мисия.

Разнообразието от орнаменти и простотата на използването им позволяват креативността да процъфтява при създаването на нови стилове, които привличат вниманието. Освен това, в зависимост от избраните аксесоари, можете да подчертаете чертите си, да комбинирате тоалети и да оставите личността ви да блесне. Нека се научим как да се възползваме от тях.

Аксесоари за коса: акцент, който подчертава

Понякога забързаното ежедневие и френетичният ритъм на съвременния живот надделяват над желанието ни да отделяме повече време за оформянето на косата си. Когато обаче нямате много време, аксесоарите за коса се превръщат в отлична алтернатива, защото можете да получите красив вид без много усилия.

Това са предмети, създадени по различни начини, за да бъдат използвани според повода и техниката, която искате да опитате. Идеята е да изглеждате страхотно и нестандартно.

Тези удобни предмети могат да бъдат адаптирани към вашето ежедневие, за да отидете на работа, във фитнеса или на уроци. Можете обаче да ги използвате и при по-официални събития. Във всички случаи украсяването на косата с декоративни елементи винаги ще бъде добра идея.

Прочетете и тази статия: 9 съвета за грижа за русата коса

Видове аксесоари за коса, които допълват перфектната визия

аксесоари за коса
Лентите за глава могат да помогнат създаването на небрежен външен вид, но и официален такъв в зависимост от дизайна им и начина, по който ги комбинирате с тоалета си.

Има широка гама от дискретни или много впечатляващи аксесоари. Има такива с лек хват или по-стегнати. По същия начин можете да намерите модерни или ретро аксесоари за къса или дълга коса. Истината е, че изборът зависи от вкуса на всеки човек и от желанието му да актуализира прическата си.

Ето няколко аксесоари, за да подчертаете косата си по невероятен начин.

1. Аксесоари за коса: Перлени шноли

Перлите придават елегантност на всяка прическа. Ако използвате правилното количество, тези шноли придават нотка деликатност. Освен това не е задължително да присъствате на изискано събитие, за да ги покажете.

2. Гребени

Гребените са щипки за коса с различни форми, които могат да се използват за събиране на цялата или част от косата ви. Опитайте се да изберете такива, направени от материал, който е щадящ косата. Но също така е достатъчно здрав, за да издържи прическата ви.

Уникален начин за използване на гребени е да разделите косата си и да сплетете свободен кичур от едната страна, а другият край да приберете с аксесоара.

3. Панделки

Това са гъвкави или твърди ленти от плат, които образуват панделка, обикновено в цвят, различен от цвета на косата. Те могат да бъдат гладки, гофрирани или с редуваща се текстура; може да са в един цвят или да са с декоративен печат.

Носните кърпички и шаловете също могат да се трансформират в ленти за глава.

4. Аксесоари за коса: екстеншъни

Когато говорим за екстеншъни, имаме предвид свързването на естествена или синтетична коса с помощта на кичури, конски опашки и бретон. Целта е да се симулира, че удълженията принадлежат на самата коса, така че магазините често продават тези части във всички видове и цветове коса; дори е възможно да ги боядисате.

5. Шноли или фиби

Това са дългогодишни аксесоари и всеки ги е използвал в даден момент. Шнолите или фибите помагат за оформянето на всякакъв вид кок или просто добавят  нотка на изящество към прическата. Някои видове по-цветни шноли дори са с кристали, цветове и орнаменти, които ги правят много забележими.

6. Ленти за глава

Лентите за глава са идеални за ходене на фитнес и за предпазване на косата от лицето ви, докато правите рутинните си тренировки. В горещо време са полезни, тъй като пазят косата ви от лицето и да го поддържат чисто. Независимо дали са изработени от еластична или обикновена материя, лентите за глава са нещо като прическа със спортен или небрежен вид.

7. Аксесоари за коса: Диадеми

аксесоари за коса за сватба
Лентите за глава са класически булчински аксесоар. Можете обаче да ги използвате и в други случаи.

Диадемите с фин блясък, независимо дали са инкрустирани с перли или без допълнителни украшения, подчертават стила и елегантните тоалети на човека. Ако харесвате тези аксесоари, изберете такива, които не подчертават прекомерно външния ви вид и не нараняват нито косата, нито скалпа ви. Що се отнася до лентите за глава с цветя, те обикновено се използват при събития на открито поради романтичния им характер.

8. Понички за коса

Този инструмент улеснява извършването на корекции за по-официален и спретнат вид. По същество това са дискове, които приличат на поничка, около която можете да навиете косата си. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • Съберете косата си на висока или ниска опашка с ластик, за да я вържете назад.
  • Поставете поничката така, че да е върху ластичката.
  • Разделете опашката на две части и ги прекарайте една по една около поничката.
  • Краищата на косата трябва да се държат вътре в поничката, докато я навивате. Целта е да облечете поничката с коса.

Персонализирайте ги с перли, апликации или други аксесоари наоколо. Освен това гелът за коса и спрейовете и аксесоарите за коса помагат за запазване на прическата непокътната за по-дълъг период от време.

9. Ластици

Ластиците за коса често се използват, ако искате да вържете косата си на уникална опашка, полуопашка, конска опашка или плитка. Тези еластични ленти могат да бъдат изработени от плат. Но мнозина избират пластмасовите, защото не увреждат и не дърпат косата.

Предлагат се във всички цветове и в малки, средни, големи и изключително големи размери. Гумените ленти с по-малък диаметър не са толкова подходящи за по-обемна коса.

Ако знаете как да оформите прическата си, можете да скриете ластиците в косата си. За да създадете илюзията, че нищо не я държи. Друг момент е, че можете да накиснете ластиците за няколко секунди във вряща вода, за да възвърнат първоначалната си форма, независимо от това колко време ще ги използвате.

10. Аксесоари за коса: панделки

Панделките или корделите връщат модата от 80-те години, когато прическите бяха украсени с панделки с всякаква големина. Що се отнася до използването на панделки в косата ви, препоръчително е да използвате дизайни, които контрастират както с цвета на косата, така и с облеклото ви. Най-добрият начин да следвате тази тенденция? Закрепени на конски опашки или свързани дискретно.

11. Щипки за коса

Щипките за коса са специални поради тяхната гъвкавост и специалната им конструкция, предназначена да не се забелязват в косата. Смоли, стомана и пластмаса са материалите, които често се използват при направата на фиби за коса.

Предпазни мерки, които трябва да спазвате, когато използвате аксесоари за коса

Когато оформяте косата си и добавяте аксесоари, внимавайте да не я стегнете прекалено. Всъщност Колумбийската асоциация по дерматология и дерматологична хирургия заявява, че е важно да не си правите стегнати прически, за да не загубите коса в зоните с по-голямо сцепление.

От друга страна, Actas Dermo-Sifilográficas споменава риска от фоликулит, когато има твърде голям натиск върху нишките. По принцип това се случва с конски опашки и плитки, така че освен да не прекалявате с вдигането на косата, уверете се, че винаги използвате аксесоари, които не вредят на здравето на косата.

Може да ви заинтересува ...
Четири съвета за дълга и здрава коса
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Четири съвета за дълга и здрава коса

Постигането на дълга и здрава коса не е толкова просто. Тя изисква правилна рутина и постоянно прилагане на естествени грижи.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.