7 тенденции в прическите, които са горещи в TikTok

Най-горещите тенденции в прическите можете да откриете първо в TikTok. Нека да разгледаме какво предстои този сезон.
7 тенденции в прическите, които са горещи в TikTok

Написано от Maria Jimena Freytes

Последна актуализация: 04 декември, 2022

TikTok е една от социалните мрежи, която се разраства най-много в последно време. Между уроци, предизвикателства и забавления, времето се изплъзва лесно, когато разглеждате това приложение. В тази статия ще се съсредоточим върху раздела за красота и ще споделим някои от въпросните тенденции в прическите, които в момента са популярни в TikTok.

Идеята е да направим общ преглед на това, което е актуално в момента, за да се радвате на модерна прическа. Знаменитости и инфлуенсъри споделят своите снимки и ни показват тенденциите, които вече са на мода.

1. Прическа мълет

Ще започнем с тази прическа, която нашумя в социалните мрежи. В момента това е една от най-търсените прически сред фризьорите по света. Със сигурност го знаете, защото сте я виждали край вас, но може би не сте знаели, че се казва така и историята зад нея.

Състои се от оставяне на къс бретон на челото, докато страните са още по-къси и дори обръснати в някои случаи. Междувременно косата отзад е по-дълга.

Произходът й датира от бойните полета на Римската империя. Тя симулира каска, която улеснява предното и страничното виждане.

В днешно време прическата кефал често е символ на бунт в пънк средите. Това също е типът прическа, която не оставя никого безпристрастен: или я харесвате, или не. Тъй като това не е конвенционална прическа тя спечели толкова много последователи, колкото хора, които никога не биха си я направили.

Освен това целта и е да задоволи нуждите от представителство и идентифициране на новите социални полове. Това е така, защото характеристиките й я поставят точно между мъжкото и женското начало, така че хората, които се идентифицират като не-бинарни, често се радват на тази прическа.

тенденции в прическите: бретон
Прическата кефал има много дефинирани линии. Когато я избирате, е важно да се уверите, че е правилно оформена.

2. Тенденции в прическите – вълчица

Тази нова прическа е смесица от кефал и шаг. Първата вече беше описана, докато втората пренася движението на прическата на пластове към върха на главата, което води до нещо като “ефект на вълк”.

Прическата е затворена отпред с бретон. Отваря се в обърната V-образна форма на челото.

3. Прическа Bubble braids

Една от тенденциите в прическите, завладяла TikTok, е тази прическа, която харесват младите знаменитости. Това е чиста комбинация от конски опашки и плитки на кок (опашки, които са разделени на заоблени части, които са разделени с ластички). Тази прическа придава движение на косата и се прави много лесно.

4. Chunky highlights

Това са класически цветни акценти, които контрастират с основния тон на косата. Някои предпочитат да носят само два широки кичура отпред, за да рамкират лицата си. Други избират повече кичури, разпределени по цялата коса.

Цветът на акцентите ще зависи от това колко смели сте. Освен това ще зависи от това доколко искате новият ви външен вид да бъде забелязан.

5. Тенденции в прическите – прически от 90-те

За тези от нас, които обичат всичко, свързано със славните 90-те, прическите от тази епоха се завръщат с пълна сила. Големите конски опашки или скрънчи са на мода в TikTok и вече се появяват в тенденциите в прическите за новия сезон.

Независимо дали става дума за конска опашка или вдигната наполовина коса, високи конски опашки или странично преметнати плитки, 90-те години се завръщат. Готови ли сте за носталгията?

6. Къдрави кичури

Естествените къдрици са актуални този сезон. Най-накрая се сбогуваме с методите за изправяне на косата, които могат да причинят толкова много щети.

Така че, ако това е вашият случай, време е да овлажните къдриците си и да ги носите естествени. Добавка към тази тенденция са къдравите бретони. Да, точно така: къдрав бретон! Също така най-накрая се сбогуваме със стигмата, че бретонът и къдриците не са съвместими.

7. Боб

Това е доста къса прическа, тъй като косата е до врата и е по-дълга към брадичката, отколкото отзад. Типът на косата е без значение, защото изглежда добре на всякаква коса. Освен това е удобна и придава едновременно обем и движение.

тенденции в прическите: къс боб
Бобът трябва да има добре проектирана обратна прогресия, така че да не изглежда твърде рязко или назъбено.

Кои са любимите ви тенденции в прическите в TikTok?

В тази статия ви представихме седем различни начина да носите косата си, които събраха милиони червени сърца в TikTok. Надяваме се, че можете да изберете този, който ви харесва най-много, и да го изпробвате върху косата си.

И накрая, запомнете, че върху косата ви трябва да работи обучен професионален стилист. Не  си правете сами прическа у дома, защото резултатът може да не ви хареса.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Molpeceres, A. M. V. (2018). Prensa de moda para hombres en España: intereses de clase y tendencias en La guía del peluquero (1873-1880). Revista internacional de Historia de la Comunicación, (10), 30-54.
  • CABELLO, C. D. C. P. U., DE CABELLO, S. P. C. T., DEL CABELLO, G. Y. R. G., & ALIMENTACIÓN, C. S. Y. CUIDADOS ESTÉTICOS PARA EL EMBELLECIMIENTO CAPILAR.
  • Barrera Morataya, S. C. (2020). Conocimiento que poseen los estilistas en el cuidado y procesamiento químico del cabello, y diseño de una guía con énfasis en la salud e imagen estética, en salones de belleza de zona 10 de la Ciudad de Guatemala, y el Municipio de Villa Nueva, de Agosto-Diciembre 2018(Doctoral dissertation).
  • MARIA, S. Peinados de ceremonia, fiestas o bodas.
  • Borbor Sánchez, J. F. (2021). Exposición prolongada a productos químicos de tintura y alisado capilar y su efecto en la salud en los trabajadores de salones de belleza del cantón Paján, provincia de Manabí.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.