Как да съживим боядисана и изтощена коса

Косата ви е суха и изтощена? Ето как можете да я съживите лесно и бързо.
Как да съживим боядисана и изтощена коса

Последна актуализация: 14 февруари, 2022

Много жени обичат да сменят цвета на косата си. Не само това – често си увреждаме косата заради прекомерна употреба на маши, сешоари и химически продукти. Е, как можем да възстановим и съживим изтощена коса? Не се притеснявайте – има домашни рецепти, които могат да ви помогнат да възвърнете блясъка на косата си.

Как да се грижим за боядисана и изтощена коса

Всички знаем, че косата ви изглежда перфектна и лъскава, ако скоро е била боядисана. Но след няколко измивания може да стане суха и безжизнена, бледа на цвят, което винаги причинява тревога, особено защото става груба и неприятна за допир. И така, какво можете да направите? Ние ще ви дадем няколко домашни рецепти в тази статия, които могат да помогнат за лечение на боядисана и увредена коса. Непременно ги вземете под внимание.

Маска за коса от алое вера и бира

Маска с алое вера

Ако искате вярвайте, но ечемикът е идеално средство за възстановяване на косъма и прави косата лъскава. алое вера

Какво ми е необходимо?

  • Половин чаша бира
  • Две стъбла алое вера
  • Една супена лъжица зехтин

Как да се приготви

Това е лесно. Вземете чашата с бира и изстискайте сока от алоето в нея. Опитайте се да смесите съставките с една супена лъжица зехтин. Това може да е трудно в началото, но ако продължително разбърквате ще се смесят добре. Нанесете сместа върху косата си, като я втривате в продължение на 15 минути от корените към връхчетата. След това изплакнете с топла – никога с гореща – вода. Правете това 2-3 пъти седмично.

Лечебно средство с майонеза

Майонеза за изтощена коса

Яйцатав същото време й придават блясък, естествена влажност и сила.

Как да се приготви
За да се възползвате от предимствата на тази приказна и проста маска единственото, което трябва да направите е да намажете влажната си коса с майонеза. Нека да подейства в продължение на половин час, след което изплакнете косата си добре с топла вода и тя ще заблести.

Маска с авокадо

Маска с авокадо за изтощена коса

за защита и лечение на кожата. Освен това възстановява косата и я прави отново здрава и лъскава, както и възвръща цвета й

Как да се приготви
За да направите тази маска, обелете едно узряло авокадо и го смесете с една супена лъжица масло от пшеничен зародиш. Използвайте вилица за сместа, след което намажете косата си и я оставете да действа в продължение на един час. След това изплакнете косата с топла вода.

Лечебно средство с ябълков оцет

ябълков оцет

За да се възстанови косата, която е изтощена от бои, направете разтвор с ябълков оцет.

Как да се приготви
Това е много просто. Смесете половин чаша ябълков оцет с половин чаша вода. Напръскайте косата си с тази смес, оставете да действа 15 минути, и изплакнете с топла вода.

Общи съвети за грижа за боядисана и изтощена коса

Грижа за косата
  • Не си боядисвайте косата по-често от два пъти месечно. Ако искате да промените цвета си, направете го бавно и поетапно, като избягвате бои, които съдържат твърде много амоняк.
  • Използвайте шампоан, специално направен за боядисана коса.
  • Избягвайте да си миете косата с прекалено гореща вода. Винаги е добре да се използва топла вода – ако не, може да я увредите.
  • Използването на маши за изправяне и къдрене и сешоари значително влияе на здравето на косата. Включвайте ги на средно висока температура, когато си сушите косата.
  • Слънцето се отразява на боядисана коса, така че се опитайте да използвате подходящи средства за защита срещу слънце.
Може да ви заинтересува ...
Четири съвета за дълга и здрава коса
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Четири съвета за дълга и здрава коса

Постигането на дълга и здрава коса не е толкова просто. Тя изисква правилна рутина и постоянно прилагане на естествени грижи.

 


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.