8 признака, че тялото ви се нуждае от детоксикация

· 27.07.2017
Страдате ли често от главоболие? Заспивате трудно? Това може да е знак, че тялото ви се нуждае от естествена детоксикация.

Тялото ви е изложено на влиянието на различни видове токсини ежедневно. Техен източник е храната, околната среда или други метаболитни процеси.

Отделителната ви система филтрира и пречиства кръвта ви от тези вещества. Освен това им пречи да влязат в контакт с клетките и тъканите ви.

Проблемът се състои в това, че тази система много лесно може да се претовари. Опитвайки се да пречисти организма ви от тези вещества е възможно да възникнат проблеми, които да й попречат да функционира нормално.

В резултат на това в организма ви ще се появят редица неприятни симптоми. Те могат да засегнат физическото или психичното ви здраве и да доведат до сериозни оплаквания, ако не вземете необходимите мерки навреме.

Въпреки че тези симптоми лесно могат да бъдат объркани с други, често срещани състояния, е важно да внимавате, защото могат да се окажат знак, че организма ви се нуждае от детоксикация.

Днес ще ви разкажем за 8-те основни признака, показващи, че тялото ви се нуждае от детоксикация.

Ето кои са те!

8-те признака показващи, че тялото ви се нуждае от детоксикация

1.Главоболие

Главоболието може да бъде породено от редица здравословни проблеми. Ако често страдате от главоболие трябва да посетите лекар.

Ако главоболието се появява случайно и без видима причина може да се дължи на натрупаните токсини в организма ви.

Факторите на околната среда, добавените химически вещества в някои храни и дори летливите вещества в някои парфюми са типичен пример за причинители на такова главоболие.

Прочетете и: 4 супи за премахване на токсините

2.Газове

Газовете са често срещан симптом в случаите, когато организмът ви трудно преработва определени храни. Могат да се появят и при промяна на чревната ви флора.

Газовете могат да са признак за намаляло количество на произвежданите от организма ви храносмилателни ензими и живи култури. Това състояние може и да не е сериозно, но определено се отразява на способността ви да усвоявате храните пълноценно.

Този проблем е типичен за хората в напреднала възраст, но ако често страдате от газове, това може да е признак за натрупани токсини.

3.Безсъние

Въпреки че има много фактори, които водят до нарушения в съня, голямото количество токсини също може да е една от възможните причини за това.

Когато токсините се намират в кръвта ви, те засягат процесите, при които се образуват химическите вещества отговорни за съня.

Токсините повишават нивото ви на стрес и тревожност. Както знаете това директно се отразява на качеството на съня.

4.Лениви черва

Това състояние се появява, когато консумирате голямо количество храни, богати на фибри, мазнини и рафинирана захар.

Основният симптом на това състояние е запекът, въпреки че често е съпроводен от възпаления, стомашни болки и излишни газове.

Лечението включва приема на натурални фибри и много вода. Добра идея е да си направите пълна детоксикация, за да отстраните натрупаните отпадни вещества.

5.Трудно се концентрирате

Въпреки че това може да се дължи на други физически или психически проблеми, трудното концентриране може да е свързано с токсините от алкохола, цигарите и околната среда.

Тези вещества засягат здравето на мозъка. Затрудняват функционирането му и способността ви да се фокусирате и концентрирате.

Ако внезапно усетите появата на този проблем, докато работите или учите, то той може да е признак, че тялото ви се нуждае от детоксикация.

6.Лош дъх

Лошият дъх (халитозата) може да е свързан с редица заболявания, като диабет или проблеми с черния дроб.

Той е знак, че органите на отделителната ви система срещат затруднения при отстраняването на токсините. Както знаете няма да се справите с проблема само с вода за уста.

Ако нищо не ви помага да се справите с това неприятно състояние, най-добре е да преминете на пречистваща диета, богата на плодове и зеленчуци.

7.Жълтеница

Жълтеницата е болест, оцветяваща в жълто кожата и лигавиците.

Появява се, когато нивото на билирубина в кръвта ви е повишено. Това може да се дължи на заболяване на черния дроб или защото организмът ви не може да изхвърли напълно токсините.

Това заболяване може да се появи и след продължителен прием на определени лекарства, засягащи нормалното функциониране на черния ви дроб.

8.Наднормено тегло

Ако сте с наднормено тегло и въпреки усилията, които полагате не можете да се справите с този проблем, причината може да се крие в натрупването на прекалено много токсини в организма ви.

Остатъците от токсини в кръвта и тъканите ви пречат да усвоявате нормално хранителните вещества. А това се отразява на метаболизма, който превръща мазнините в енергия.

Детоксикацията ще помогне на организма ви да заработи нормално отново. Така ще отстраните токсините и ще контролирате възпаленията.

Имате ли някои от тези осем признака? Ако откривате няколко от тях, подобрете начина си на хранене и детоксикирайте тялото си по естествен начин.