9 алармиращи сигнала, че са натрупани токсини в черния дроб

· 23.02.2017
Необичайни сърбежи, раздразненост и сухота на кожата– това могат да бъдат сигнали за интоксикирана чернодробна система.

Преди да е станало късно и преди да сте развили сериозно чернодробно заболяване, определени 9 алармиращи сигнала могат да подскажат, че се натрупва прекомерно количество токсини в черния дроб.

Този прочистващ орган е сред най-важните в човешкото тяло. Той е вторият по големина, след кожата, и е отговорен за изпълнението на основни функции, засягащи здравето.

Черният дроб ежедневно е натоварен със задачата да филтрира кръвта и да извежда токсините и клетките, от които тялото вече не се нуждае. Освен това е отговорен за синтеза на въглехидратите и липидите.

Този важен орган складира витамини А, D, Е и К, които са основополагащи за поддържането на добро ниво на физическата и умствената енергия.

Макар да е орган, който прочиства, в него може да се натрупат много токсични субстанции, които да влошат функционирането му. Впоследствие може да се развият сериозни болести.

Черният дроб е способен да се самопрочиства всеки ден, но когато е претоварен, задачата му се усложнява. Това възпира органа от изпълнението на важни за здравето на човека функции.

Именно поради това е важно да умеете да разпознавате тези 9 алармиращи сигнала. Регистрирането им навреме позволява да започнете детоксикиращ план, преди да е станало късно.

В следващите редове ще поговорим за 9 алармиращи сигнала, че черният дроб задържа в себе си прекалено количество отпадни продукти.

Нека да им хвърлим поглед!

  1. Промяна на цвета на урината и изпражненията

promeni-v-urinata 9 алармиращи сигнала за проблеми с черния дроб

Промяната в цвета и миризмата на урината и изпражнения е индикатор за няколко чревни проблема.

Макар да могат да бъдат провокирани от проблем с пикочната система или червата, те също така могат да са ключов симптом за проблем с работата на черния дроб.

Урината по принцип има светложълтеникав цвят, когато тялото е добре хидратирано. Жълтеницата може да се прояви с по-тъмен цвят на урината.

Освен това черният дроб, който е претоварен от отпадни вещества, може да направи изпражнения по-светли на цвят, но също така и черни.

  1. Схващания и възпаление на стомаха

Трудно е да се каже кога схващанията и възпалението на стомаха се дължат на проблеми с черния дроб. Въпреки това трябва да имате предвид и тази възможност.

Постоянни схващания индикират, че черният дроб не функционира правилно. Той изпитва проблеми с извеждането на токсините от тялото.

В такива случаи е нормално да се оплаквате от постоянни възпаления, които винаги са съпроводени от газове.

  1. Чувствителна кожа

surbezh-po-rutsete

Натрупаните отпадни вещества в черния дроб почти винаги говорят чрез промени в състоянието на кожата. Необичайни сърбежи, раздразненост и сухота – това могат да бъдат сигнали за интоксикирана чернодробна система.

Симптомите вероятно се тушират чрез употребата на хидратиращ крем. Тъй като проблемът се дължи на проблем вътре в тялото, те постоянно се появяват отново и отново.

  1. Киселинен рефлукс

Киселинният рефлукс е състоянието, което засяга храносмилателната система и черния дроб.

В повечето случаи се дължи на вредни хранителни навици, но може да става дума и за натрупване на отпадни вещества в отделителния орган.

  1. Диария

Диарията е един от 9 алармиращи сигнала, че черният дроб е претоварен. Да, тя може да бъде провокирана от редица състояния, но също така и от такива, които засягат черния дроб и жлъчния мехур.

Когато диарията придобие постоянен характер, черният дроб трябва да бъде подложен на детоксикация.

Вижте и: Тази бактерия провокира болка, подуване и диария

  1. Усещане за силна умора

Силната умора не само ви кара да се чувствате отпаднали, но също така провокира летаргия и неспособност да изпълнявате ежедневните си задачи.

Когато черният дроб е претоварен от токсини, се влошава способността му да прочиства кръвта, а това влошава процеса на снабдяване на клетките с кислород.

Като резултат умствените и физическите ви възможност са отслабени и усещате, че трябва да си почивате повече.

  1. Внезапно понижаване на теглото

Нормално е при определени обстоятелства да загубите апетит, но си струва да обърнете специално внимание, когато отсъствието на апетит се превърне в навик.

За някои хора е добре дошло, когато не усещат пристъпи на глад. След няколко дни обаче това може да провокира дефицит на важни хранителни вещества и нежелани странични ефекти.

  1. Задържане на течности  

zadurzhane-na-technosti

Задържането на течности е по-популярно сред хората, които страдат от заболявания на бъбреците, но е невъзможно да се дължи и на проблеми с черния дроб.

Възпалението обикновено алармира за себе си чрез отоци по краката и други части на тялото. Можете да разберете дали задържате течности, като притиснете с пръст по кожата. Оставането на следа от него в продължение на секунди е ясна индикация.

  1. Жълта на цвят кожа

Жълтеницата, или жълтата кожа, е резултат от натрупването на субстанция, наречена билирубин. Това е пигмент в жлъчката.

Жлъчката се произвежда в черния дроб и изпълнява много важна роля в храносмилателния процес.

Когато черният дроб изпитва трудности при филтрирането на токсините от кръвта, билирубинът се натрупва в кръвообращението, провокирайки промяна на цвета на кожата.

Забелязвате ли някой от тези симптоми при вас? Ако мислите, че страдате от 2 или повече от изложените по-горе състояния, препоръчваме да започнете детоксикираща диета възможно най-скоро. Консултирайте се с лекар.