7 ползи от консумацията на канела и мед

· 24.07.2016
Запомнете, че е изключително важно да комбинирате с балансирана диета и редовни тренировки (поне по 30 минути на ден)

Канелата и медът са една от най-добрите комбинации против различни болести. Тази невероятна смес е много здравословна. Алтернативната медицина я използва от десетки години.

Смес от мед и канела се приготвя по няколко начина. От нея се приготвят отвари, комбинират се ензимите на меда с етеричното масло от канела и по този начин се постига невероятен здравословен ефект. Прочетете повече в следващите редове.

Ползи от комбинацията на мед с канела

Ползи за дъха

losh-dah

Вероятно сте забелязали, че някои от ароматите на дъвките и на ментовите бонбони са с канела. Производителите на тези продукти познават  добре качествата на канелата. Направите сами вода за уста.

Как се приготвя

Смесете по 1 супена лъжица канела и мед в чаша гореща вода. Разбъркайте добре. Сместа е готова за изплакване на устата. Тя помага за премахване на лошия дъх, ще се почувствате по-самоуверени.

Отслабване

otslabvane

Всяка сутрин, 30 минути преди закуска, изпивайте чаша вода с 1 супена лъжица канела и 1 супена лъжица мед. Вечер, преди лягане, изпивайте същата смес и ще започнете да забелязвате как осезаемо сваляте килограми. Ако я консумирате редовно, ще спрете натрупването на мазнини в тялото.  Запомнете, че е изключително важно да комбинирате с балансирана диета и редовни тренировки (поне по 30 минути на ден).

Акне

akne

Медът и канелата предотвратяват появата на пъпки и черни точки по кожата. Медът е една от най-добрите естествени маски, които съществуват, а канелата е известна с качествата си на антиоксидант.

Смесете 3 супени лъжици мед с 1 супена лъжица канела. Намажете пъпките или черните точки по лицето със сместа преди лягане. На следващия ден изплакнете с топла вода. Повтаряйте, докато успеете да се отървете от малките несъвършенства.

Стареене на кожата

kak-da-premahnete-petnata-po-kojata

Сместа от мед и канела намалява отпечатъка на годините върху тъканите на кожата. Смесете 3 чаши вода, 1 супена лъжица канела и 4 супени лъжици мед. Водата, която използвате, трябва да е преварена скоро. Изпивайте по ¼ чаша от тази невероятна течност 3 – 4 пъти дневно.

holesterol

Канелата и медът са добро средство за справяне с високия холестерол, тъй като съдържат антиоксиданти. Смесете 2 супени лъжици мед с 3 супени лъжици канела в чаша. Добавете вода и бъркайте. За да постигнете най-добри резултати, пийте от течността по 3 пъти на ден, преди всяко хранене.

Лек срещу настинка

nastinka

Медът съдържа хранителни вещества, които спомагат унищожаването на вируси и микроби, причиняващи настинки и грипове. Консумирайте го, когато сте настинали, или като превенция срещу вируси.

Подобряване на храносмилането

hranosmilane

Комбинацията канела и мед подобрява храносмилането. Преди всяко хранене консумирайте по 1 супена лъжица мед, смесен с канела. Ще забележите намаляването на киселинността на храносмилателната система. 

Надяваме се, че всички споменати идеи ще помогнат. Не забравяйте, че чувствайки се добре, ще изглеждате добре. Възползвайте се максимално от здравословните свойства на меда и канелата.