5 симптома за отслабена имунна система

25.08.2018
Всички го знаят. Добрата диета е синоним на доброто здраве.

Вашата имунна система е механизмът, който тялото ви използва, за да се защити от вируси, бактерии, както и много видове заболявания.

Понякога тя е склонна да бъде слаба: неправилно хранене, стрес, или някакъв вид заболяване,това може  да попречи на  извършването на основните му функции.

Как да разберем , ако имунната система ни е слаба

Вашата имунна система е защитата ви, вашият „имунен отговор“ на някои външни фактори, които могат да се появят във вас и да ви навредят. Тя се състои от мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да се предпази тялото ви.

Сигурно знаете, че тези защитни клетки  са наречени левкоцити или бели кръвни клетки.

Те са отговорни за да атакуват тези организми, които причиняват заболявания. Тези клетки са намерени в тимуса, далака и костния мозък. Това са така  наречените ​​“лимфни органи“.

Ако по някаква причина имате понижено ниво на левкоцити, имунната ви система няма да бъде в състояние да поеме тези външни елементи, които ви разболяват.

Затова е важно, да сте наясно с някои видове сигнали, така че вашият лекар може веднага да  определи произходът на тази слабост и да  можете да я премахнете.

Така че, нека да погледнем на признаците на отслабена имунна система.

1.Умора

Умората е признак за отслабена имунна система

Вижте още: С какво да се храним за да преборим умората по естествен начин

Много е вярно , че умората може да има много причини. Но когато те са непрекъснати, когато се събудите на сутринта например и  се чувствате изтощени, когато сте много  уморени от най-малките неща, когато разликата в температурата ви кара да сте депресиран или да имате гадене и други … Това са  симптоми, които трябва да  имате предвид.

2.Чести инфекции

Инфекции на пикочните пътища, стомашни проблеми, възпалени и червени венци, често получаване на диария, са примери, че имунната ви система не може да манупулира  външните агенти, влизащи в тялото ви както трябва. Не може да им се възпротиви както трябва и не може да ви защити срещу определени вируси или бактерии.

3.Грип, настинки, болки в гърлото

Грип, настинки, болки в гърлото- знак за слаба имунна система

Колко настинки може да хванете? Една на всеки месец? Дали гърлото ви боли почти винаги? Често ли хващате  грип? При всеки един от тези случаи трябва да се консултирате с вашия лекар, така че да могат да се направят тест за нивата на белите кръвни клетки.

Може би вашата имунна система не може  да се защитава както трябва.

4.Алергии

Някои хора имат алергични реакции по-често от другите. Те не могат да отговорят на някои полени, прах и вещества на околната среда, които влияят на кожата, и това веднага се отразява на здравето. Ако това е така за вас, то също  е възможно, да имате слаба имунна система.

5.На травмите им отнема много време, за да се излекуват

Трудно зарастване на рани е сигнал за отслабена имунна система

Научете как да се засилите вашата имунна система

1.Погрижете се за диетата си

Обърнете внимание на диетата си за засилване на имунната система

Прочетете и това: Изхвърлете токсините и укрепете имунната система с тези 8 храни

Всички го знаят. Добрата диета е синоним на доброто здраве. Но понякога ние разбираме това, когато ние вече изпитваме проблем, когато вече сме болни.

Необходимо е да има разнообразна и балансирана храна по всяко време, която е богата на плодове, зеленчуци и протеин и ниско съдържание на излишна захар, мазнини и алкохол.

Цитрусовите плодове са винаги отличен избор за доброто здраве, така че не забравяйте да ядете портокали, мандарини, папая, грозде, домати и т.н.

2.Спете достатъчно

Отдавайте  се на спокоен и възстановяващ сън. Това е от съществено значение за поддържането на силна имунна система и за да си помогнете за  възстановяване на енергията.

Безсънието и грижите, нещата, които ви карат да подскачате и се събуждате постоянно, са врагове на здравето ви.

3.Хигиена и чистота

Ние също  знаем това, но понякога то се получава от нас. Миенето на ръцете преди ядене, преди да боравите с храна, след докосване на  животни, след като сте  се прибрали  от работа или сте били навън. Важно е също така да се грижите за чистотата на храната си. Мийте  добре зеленчуците, които ще готвите.

Потопете ги във вода,за да се  отървете от всякакви остатъци. Това е от съществено значение за защитата на цялата ви  имунната система.

4.Дръжте стреса в норми

Стресът е не само емоция. Ако се окаже,  че е хроничен, може да предизвика сериозни проблеми. Токсините се натрупват в тялото ви, което  може да  отслаби имунната ви система, и да ви разболее … Така че имайте това предвид.

Установявайте  приоритетите си , научете  се да обичате себе си, да намирате време за себе си и да правите нещата, които наистина искате да правите.