7 положителни фрази, които да повтаряте всеки ден

Влиянието, което умът ви може да има върху живота ви, е впечатляващо.
7 положителни фрази, които да повтаряте всеки ден

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Ако наистина искате, можете да бъдете най-важният човек в живота си и, в същото време, най-добрият си приятел.  Щом това е нещото, което наистина искате, важно е да обърнете внимание на начина по който комуникирате със себе си и да се наслаждавате на това всеки ден.

Няма съмнение, че в повечето случай сте най-големите си критици. Обикновено се се чувствате виновни, когато правите нещо нередно и постоянно се обезкуражавате.

Представете си сега какво ще се случи, ако започнете да си казвате позитивни фрази, да сте по-любезни към себе си и да сте наясно с това как се отнасяте към себе си?

Всъщност, с простото използване на положителни утвърждения може да направите много съществени подобрения във вашия ежедневен живот, които ще ви накарат да се чувствате по-добре.

1. Вярвам в мечтите си

всеки ден аз вярвам в мечтите си

Трябва да вярвате в себе си и във всичко, което сте. Не забравяйте, че умът е много мощен и може да ви помогне да постигнете всичко което смятате, че е възможно, стига да вярвате в него.

Казвайки, че вярвате в мечтите си, ще си помогнете за това да станете по-уверени, че можете да постигнете всичко.

Никой никога не може да отнеме доверието, което имате в себе си, за да постигнете целите си и да получите живота, който искате.

Когато повтаряте положителни фрази като тази, вие тренирате мозъка си, за да създадете онова, което може да сте смятали за невъзможно.

2. Аз правя най-доброто всеки ден

Няма значение дали успявате да постигнете нещо малко или голямо. Всеки ден трябва да давате всичко възможно, за да получите живота, който искате.

Успехът не е нещо, което идва изведнъж, а по-скоро се случва стъпка по стъпка.

Трябва непрестанно да си напомняте, че давайки най-доброто от себе си ден след ден, ще се придвижите към целите си.

Дори когато имате лош ден използването на тази положителна фраза ще ви накара да се съсредоточите върху оценяването на всички усилия, които сте направили, за да се придвижите към целите си.

3. Обичам себе си заради това, което съм аз

Следващия път, когато погледнете в огледалото, спрете за минута, погледнете се в очите и кажете “Обичам те”. Непрекъснато си напомняйте, че обичате себе си –  човека който сте,  с всички добродетели и несъвършенства, които ви правят “вас”.

Не може да очаквате да давате любов на други хора, без първо да се обичате.

Когато започнете да приемате и обичате човека, който виждате в огледалото, отваряте сърцето си, за да получите много повече любов и благодарност от онези, които са около вас.

Всичко започва с вас. Ето защо трябва да обичате себе си за това кой сте всеки ден.

4. Аз съм начело на собственото си щастие

всеки ден ще повтарям, че съм началото на щастието си

Времето на тъга служи, за  да научите уроците си и да излезете по-силни.

Абсолютно никой, освен вас, няма силата да ви направи положителен и доволен човек. Само вие сте отговорни за собственото си щастие.

Много хора остават разочаровани, когато очакват да намерят щастието някъде извън себе си, докато истинското щастие се крие в нас самите.

Ето защо колкото повече повтаряте тази четири положителна фраза пред себе си, ще разберете, че да бъдете щастливи и доволни зависи само от вас.

Това също ще ви помогне да поемете отговорност за собствените си чувства.

5. Поемам 100% отговорност за живота си

всеки ден поемам отговорност за живота си

Важна е както отговорността за собственото ви щастие, така и отговорността за действията ви.

Не трябва да започвате разговор, като се оплаквате от обстоятелствата, от вашата житейска ситуация или от хората около вас. Това само ще ви навреди.

Никой не носи отговорност за живота който живеете, защото вие създавате собствената си реалност чрез действията и мислите, които имате ден след ден.

Повторяването на тази пета положителна фраза често, ще ви помогне да възвърнете контрола над живота си.

6. Най-доброто тепърва предстои

Това е една от положителните фрази, които трябва да ви служат като вдъхновение всеки ден.

Надеждата, че съдбата винаги ще ви донесе нещо по-добро в бъдеще, може да ви даде причини да продължите да давате най-доброто от себе си.

Винаги вярвайте, че най-доброто предстои за вас.

Когато направите това, ще започнете да привличате повече положителни неща в живота си и ще бъдете напълно подготвени за тях.

7. Благодарен съм за всеки ден от живота си

Оценявайте всеки ден от живота си, независимо от това какъв е бил той. Не забравяйте, че понякога нямате властта да променяте нещата, които се случват, но можете да промените своето отношение към тях.

Бъдете благодарни за всичко, добро или лошо, тъй като това са преживявания, от които се учим. Това показва благодарност за това, че сте били част от това настояще.

Ако гледате на живота от тази гледна точка, ще разберете, че е чудо да се събуждате всеки ден жив и способен да вършите нещата, които обичате.

Влиянието, което умът ви може да има върху живота ви, е впечатляващо. Ето защо е толкова важно да включите тези положителни фрази в мислите си.

Ако придобиете навика да повтаряте тези фрази всеки ден, ще имате по-пълноценен и щастлив живот.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.