Щастието идва от вътре, не от другите хора

31.01.2019
Връзката със себе си трябва да е по-силна от тази с другите хора, защото те не могат да разберат вашите чувства, страхове и радости. Заздравявайте я всеки ден!

Благополучието, балансът и радостта винаги трябва да идват отвътре. Най-добрият начин да откриете щастието, независимо дали сте сами или с някой друг, идва от мира в сърцето и усещането да се чувствате добре за всичко, което сте и каквото имате.

Ето защо искаме да сме наясно с едно нещо, да сте с някого, когото обичате е нещо прекрасно. За съжаление понякога, дори и да сте част от най-перфектната двойка на света, ако не се чувствате добре сами със себе си тогава пълното щастие никога няма да бъде възможно.

Независимо дали сте сами или до човека, когото обичате, това положително и винаги възнаграждаващо усещане е част от едно специфично и почти вълшебно място: емоционалният мозък.

Днес ви каним да помислите по този въпрос.

Щастието идва отвътре – това е вътрешно пътуване

Напоследък съществува тема, която е все по-често срещана в книжарниците, засягаща личния растеж и как да се култивира щастието по време на трудни времена.

Безспорно е иронично, че общество с толкова много ресурси и технологии, чувството на празнота, самота и тъга надделяват.

Ясно е, че всеки човек е различен и всички ние имаме своите собствени лични пространства, където се опитваме да бъдем щастливи. За съжаление, понякога това ясно и неприятно чувство, че никога няма да постигнем щастие може да стане почти постоянно.

Ето една приятна книга по този въпрос, която горещо ви съветваме да прочетете – „Може да си щастлив в Аляска.“ Тя се фокусира върху когнитивната психология, като се опитва да помогне по забавен и практичен начин да се справите със сложни ситуации като стрес, депресия и тревожност.

Хората са създадени, за да бъдат обичани, а нещата са били създадени, за да бъдат използвани. Една от причините, поради които светът е в такъв хаос е, защото нещата се обичат, а хората използват.

„Може да си щастлив в Аляска“ –Рафаел Сантандреу

Щастието идва, когато няма страх.

Да живеем в настоящето без страх

Щастието идва, когато няма страх.

Тази емоция е от съществено значение от еволюционна гледна точка, тъй като това може да попречи да направите нещо, което вашият мозък възприема като опасно. Въпреки това,страхът може да се появи и от по-неуловими измерения:

 • Страх от самота
 • Страх да не сте обичани както искате
 • Страх да не постигнете целите, които си поставяте всеки ден
 • Страх да не сте това, което другите очакват от вас да бъдете
 • Страх, че нещата ще се или няма да се променят
 • Страх от загуба на някои неща и хора

Без съмнение познавате всички тези ситуации. Така че първата стъпка към изграждането на вътрешното щастие е да осмислите този страх, да го разберете и да го преодолеете.

Един от начините е да повишите самочувствието си и да избягвате да сте прекалено привързани към определени неща или хора.

Вижте още: Най-добрите съвети за повишаване на самочувствието

Научете се да стъпвате леко

Стъпването леко не означава, че не трябва да има никой до вас. Съвсем не. Малко неща са толкова прекрасни като ходенето ръка за ръка със семейството, приятелите, с тези, които са най-ценни в сърцето.

 • Тези партньори в живота трябва да ви позволяват да „стъпвате леко“. Всеки, който иска да стои зад вас и да ви напомня за греховете, да ви нашепва кой път да поемете или кои пътеки да избягвате. Той няма да ви помогне да израстете или да намерите щастието.
 • Стъпването леко означава да знаете как да оставите това, което ви наранява и уврежда самочувствие или идентичността ви.
 • Насърчаването на свободата също означава да знаете кои са вашите приоритети. Това е нещо, което ви каним да разгледате сега.

След като знаете това, което е най-важно за вас, борете се за него. Всичко останало е второстепенно.

Прочетете и това: Бъдете себе си и се радвайте на щастие

Щастието е състояние, което идва и си отива.

Любовта към себе си е връзка, която трябва да продължи цял живот

Както всички знаем щастието е състояние, което идва и си отива.

Разбирате също, че най-важно е да имате вътрешен баланс, където мислите са в хармония с емоциите, както и нещата, които правите всеки ден.

 • Любовта към себе е идеалният механизъм, чрез който умът и емоциите вървят ръка за ръка, за да създадат тихо вашата реалност като съществен психологически елемент.
 • Любовта към себе е тази страхотна връзка, която ви връзва към себе си, а не към някой друг. Другите не могат да ви кажат дали сте щастливи или не според техните капризи.
 • Вие сте този, който обича себе си, и вие трябва да се борите всеки ден за своето собствено благополучие.

Когато човек е щастлив с това което е, когато неговите страхове отзвучават и неговите мечти започват да придобиват измерения на хоризонта, това е моментът, когато щастието идва в него, за да прегърне и хората, които го заобикалят.

Това е нещо, което си струва да култивирате.