Яйчена маска за лице с почистващ и стягащ ефект

Тушира белезите по кожата и елиминира черните точки.
Яйчена маска за лице с почистващ и стягащ ефект

Последна актуализация: 08 декември, 2018

Още в самото начало ще подчертаем, че не препоръчваме да използвате тази маска за лице твърде често. Съдържащото се в нея яйце обаче, говори за това, че тя е изключително полезна за поддържане на красивия вид на кожата и елиминиране на черните точки.

Въпреки, че яйцата дълго време имаха лоша слава, те всъщност са сред най-консумираните храни в цял свят.

Прекрасният им вкус и високото съдържание на ценни хранителни вещества ги превръщат в база на всяко балансирано хранене.

Малцина знаят, че яйцата имат широко приложение в козметичните процедури. Те могат да бъдат от полза за мнозина.

Съдържат значително количество протеини, витамини и минерали, които са от голямо значение за адекватната грижа за кожата. В същото време не са скъпи.

Всъщност много съвременни компании използват яйцата като основна активна съставка при производството на различни разкрасителни продукти, подходящи за третиране на разнообразни кожни проблеми.

Интересното е, че когато използвате яйцата в суров вид, можете да извлечете удивителни ползи – например, да подмладите лицето си.

Маската, с която искаме да ви запознаем днес, е наистина специална. Тя може да бъде използвана по няколко начина.

Например, за да почистите лицето, но също така и като отлично отстраняващо мъртвите кожни клетки средство и с цел стягане на кожата.

Какви са ползите от яйцето в тази маска за лице?

maska-s-yajtse-i-limon

Нанасянето на тази маска върху кожата стимулира възстановяването на увредените тъкани и предпазва от ранната поява на признаците на стареене.

Сред основните й съставки е лутеинът. Той притежава способността да задържа естествената влага в кожата на лицето, като й придава еластичност.

Хранителните вещества в яйчния белтък са идеални, когато искаме да имаме здрава и блестяща кожа и се борим с отпуснатостта.

Яйцата съдържат и значително количество витамини А, В и D , които са част от клетъчната активност, която възпира увреждането на кожата под въздействието на свободните радикали.

Маската е идеална за затваряне на разширени пори, елиминиране на несъвършенства и стягане на кожата.

Продължителната й употреба се препоръчва на хората, които искат да се преборят ефикасно с черните точки, да тушират белезите по кожата и да обновят визията си.

Трябва да знаете, че резултатите не идват мигновено. Още при първото нанасяне обаче ще забележите, че кожата вече е по-чиста и по-мека.

Как да направите маската за лице?

yajchen-beltuk маска за лице

Едно предимство, което категорично не можем да забравим да споменем, е че тази маска за лице е изключително евтина за приготвяне. Представлява достъпна алтернатива на скъпоструващите продукти, които можем да открием на пазара.

Със сигурност вече разполагате с част от продуктите у дома. Те ще ви стигнат за поне няколко процедури.

Съставки:

 • 1 яйце
 • хартиени кърпи (колкото ви потрябват)
 • 2 купи
 • 1 вилица
 • 1 четка

Приготовление:

 • Счупете яйчената черупка и отделете жълтъка от белтъка. Сложете ги в отделни купи.
 • Разбийте белтъка с помощта на вилица.
 • След това потопете четката в разбития белтък и го втрийте в предварително почистената и подсушена кожа на лицето.
 • Преди яйцето да изсъхне, вземете парче хартиена кърпа и го накъсайте на ленти. Залепете го върху лицето. Трябва да покриете цялата кожа.
 • Сега нанесете още един слой от яйчената смес и оставете да изсъхне.
 • След 20-30 минути ще забележите, че хартията се е втвърдила.
yajtse-cherni-tochki
 • Сега е моментът да хванете краищата на маската и да дръпнете в посока от под брадичката нагоре. Дръпнете бързо.
 • Това издърпващо движение може да бъде леко неприятно. Въпреки това, по този начин ще елиминирате черните точки и други несъвършенства по кожата.
 • Щом приключите с тази първа част от процедурата, смесете яйчения жълтък с 1 супена лъжица кокосово масло. Бързайте бързо.
 • Измийте следите от яйчен белтък по лицето си с малко топла вода. След това нанесете получената смес от жълтък и кокосово масло. Можете да използвате четка за боядисване.
 • Оставете маската да действа 10 минути. След това я изплакнете с малко топла вода и неутрален сапун.

Можете да повтаряте тази процедура до 2 пъти седмично. По този начин кожата ще бъде мека и блестяща от здраве. Препоръчваме да не прекалявате с употребата й, тъй като тя може да е леко агресивна към естествените мазнини в кожата.

Предупреждение:

 • Избягвайте да използвате тази маска за лице, ако сте алергични към яйца или към някоя от другите съставки в рецептата. Ако не сте сигурни, направете тест преди да използвате целия продукт.
 • Със сигурност знаете, че яйцето мирише леко неприятно, когато започва да засъхва. Не прилагайте тази маска, ако не можете да търпите миризмата.

Както виждате, само с една проста съставка можете да поддържате лицето си красиво и стегнато. Единственото, което остава да направите, е да отделите малко от времето си и да пристъпите към действие. Резултатите си заслужават.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.