Вкусно и засищащо смути от круша, чия и овесени ядки за отслабване

06 Януари, 2019
Най-подходящото време да го пиете е сутрин за закуска в продължение на един месец. То ще ви помогне да прочистите токсините и да се чувствате по-жизнени

Това вкусно и засищащо смути за отслабване е идеално за тези, които следват диета. В крайна сметка то съдържа много хранителни вещества, които ще ви помогнат да отслабнете лесно без да усещате глад.

Открийте ползите от това засищащо смути, което подобрява функциите на черния дроб, бъбреците и червата. То ще ви помогне да отслабнете по здравословен начин.

Засищащо смути за отслабване

Ако търсите начин да отслабнете, като подобрите диетата си и придобиете добри навици без да се чувствате гладни, трябва да изберете храни, които захранват и същевременно ви карат да се чувствате сити.

Засищащите храни са такива, които съдържат много фибри. Те не само ви помагат с чревната функция, но също така ви помага да се чувствате сити за по-дълго.

Също така, има засищащи храни, които осигуряват естествена сладост. По този начин не чувствате необходимостта или изкушението да ядете други сладки със захар, тъй като те ще ви накарат да наддавате на тегло.

Смутита ви позволяват да комбинирате тези два вида храни. Консумацията на засищащо смути ще ви накара да се чувствате добре във вашето търсене да отслабнете.

Вижте още: Отслабнете с тези 5 невероятни плодови смутита

Круша

засищащо смути с круша бори килогамите

Крушите са вкусни, сладки и освежаващи плодове. Те се усвояват лесно и осигуряват много енергия и жизненост.

Съдържанието на фибри подобрява функцията на червата, докато калият и арбутинът имат диуретични свойства, за да помогнат за елиминирането на течностите.

Това ви помага да се чувствате леки и да не се подувате през деня.

Въглехидратите, които крушите съдържат, се абсорбират бавно. В съчетание със сладостта на плодовете те ви помагат да избегнете изкушението да ядете сладки със захар, особено сутрин.

Семена от чиа

засищащо смути с чия

Семената от чиа са естествено чудо. Малки по размер, тези сиви семена са средство за регулиране на функциите на червата и ще ви помогнат да отслабнете по-лесно.

Чрез накисването им, семената от чиа отделят лепкави желатинови вещества, разтворими фибри, които се грижат за храносмилателния тракт и елиминират токсините.

Чиа, която е богата на антиоксиданти, протеини, мастни киселини и минерали като калций, има огромна засищаща сила, която помага да се грижите за функциите на черния дроб.

Прочетете и: Отслабнете като включите семената от чиа в менюто си

Овес

засищащо смути с овесени ядки

Овесът е едно от най-добрите зърна, които можете да ядете, ако искате да отслабнете благодарение на високото съдържание на хранителни вещества и фибри.

Те са много засищащи, дават енергия и в същото време успокояват нервната ви система. Той е идеален за борба с безпокойството, което ни кара да преяждаме.

Хората, които изпитват импулс да ядат и които имат много трудности да контролират това, ще открият в овеса голяма помощ, когато работят за засилване на самоконтрола си.

Как приготвите това засищащо смути?

Съставки

 • 2 узрели круши
 • 1 супена лъжица семена от чиа (14 гр.)
 • 3 супени лъжици овесени ядки (30 гр.)
 • 1 чаша вода (200 мл.)
 • Стевия (на вкус) (по избор)

Забележка: Ако крушите са органични, можете да ги изядете с тяхната обелка, която е много богата на фибри.

Приготовление

 • Предишната вечер накиснете овесените ядки и семената от чия в чаша с вода. Покрийте я и оставете да се накисва за една нощ.
 • На сутринта, когато е време да приготвите смутито, добавете овесените ядки, чията, както и водата. Тя ще бъде желатинова поради разтворимите фибри и от двете съставки.
 • Добавете нарязаните парчета круша и стевия на вкус, ако искате смутито да бъде по-сладко.
 • Разбъркайте добре поне за една минута, докато получите хомогенна текстура.

Как и кога да се пие?

Най-доброто време за пиене на това смути е сутрин за закуска или в друг момент сутринта. Неговите естествени захари ще ви помогнат да не усещате глад с часове.

Съдържанието на чиа и овес ще помогне за регулиране на чревните функции веднага сутринта.

Можете да пиете това смути всеки ден или когато е необходимо. Например, пийте го всеки ден в продължение на един месец и след това направете почивка. Вашето тяло ще ви уведоми, когато се нуждае от него.

 • Nutrición. (2017). Archivos de Bronconeumologia. https://doi.org/10.1016/S0300-2896(17)30365-4.

 • Carbajal, A. (2013). Manual de Nutrición y Dietética. Departamento de Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad Complutense de Madrid. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2.

 • Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimentarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….