3 вкусни рецепти с лимон сутрин

Лимоните подобряват храносмилането, те са чудесен диуретик и подсилват имунната система.
3 вкусни рецепти с лимон сутрин

Последна актуализация: 03 март, 2019

Пиенето на вода с лимон сутрин укрепва имунната система. Чрез комбинирането им с други естествени съставки усилваме ефекта им.

Най- вероятно вече сте запознати с ползите от пиенето на вода с лимон сутрин на празен стомах. Това е чудесен начин за детоксикация, оптимизиране на функциите на организма и снабдяване на тялото с истинско богатство от важни витамини и минерали. Как може някой да устои?

Лимоните подобряват храносмилането, те са чудесен диуретик и подсилват имунната система. Не можем да се откажем от този здравословен навик, дори и да се отегчаваме от всекидневното пиене на вода с лимон. В тази статия ние ще ви покажем три начини да се насладите на лимоните, така че да започнете да ги харесвате. Кой от всички ще приготвите утре сутринта?

1. Смути от алое вера и лимон

Смути с алое вера и лимон - идеално за детоксикация и отслабване

Този метод е идеален за детоксикация и отслабване. Толкова е просто и освежаващо – вкусен начин да започнете деня си и да видите резултатите.

Как да си приготвим смути с лимон и алое?

Необходими са ви следните продукти:

  • 20 гр алое вера.
  • Чаша вода (250 мл)
  • Сокът от един лимон
  • 5 грама мед

За да приготвите това смути, най-напред извлечете гела от вътрешната част на растението алое вера; той е полупрозрачен и гелообразен. Внимателно го отстранете с лъжица и го добавете към чаша вряща вода.

След това вземете сока от един лимон и го добавете към сместа от алое вера и оставете да се охлади. Най-добре е ако лимонът е бил на стайна температура, а ако добавите една супена лъжица мед, напитката ще бъде още по-вкусна.

2. Лимон със сода за хляб

напитките с лимон са истинско чудо за добро здраве

Добавете към сока на един лимон една супена лъжица сода за хляб за приготвяне на напитка, която е колкото освежаваща, толкова и полезна. Много се говори за тази смес като противораково средство, истинско чудо за добро здраве.

Въпреки всичко, най-добре е да сте обективни и предпазливи, когато подхождате към тези чудеса; това е алкално средство, което е добре да се приема най-малко два пъти седмично. То подобрява храносмилането, бори се с киселините, пречиства организма и регулира лошия холестерол.

Как да си приготвим напитка с лимон и сода за хляб?

Необходими са ви само 250 мл вода, 5 грама сода за хляб и сока на един лимон. Изпийте я прясно приготвена на празен стомах и закусете нормално. Ще видите колко добре ще се почувствате!

3. Лимонов сок с мента, джинджифил и краставица

Лимонов сок с мента, джинджифил и краставица

Познавате ли тайната на лимон, джинджифил, мента и краставица? Това ще направи корема ви плосък и е много вкусно питие! Благодарение на комбинацията от тези почистващи, противовъзпалителни съставки, можем да подобрим нашето храносмилане и да изгорим ненужните мазнини през целия ден.

Използвайте това средство до 10 дни в месеца, винаги сутрин на празен стомах. Ако желаете по-интензивно лечение за плосък корем, вместо да приготвяте една чаша сутрин, си направете смес от един литър, която да приемате през целия ден. Това е лесно и икономично; трябва само да сте последователни и да допълните това средство с упражнения и правилна диета.

Как да си приготвим напитка с лимон, мента и краставица?

Нужни са ви следните съставки:

  • Една краставица, обелена и нарязана на парчета.
  • Сокът от един лимон.
  • Чаша вода (250 мл).
  • 10 гр мента.
  • Една супена лъжица прясно настърган джинджифил.

Пригответе най-напред чая с мента. Добавете лимоновия сок и джинджифила. Пасирайте краставицата в блендер и добавете сместа от лимоновия сок. Лесно, нали? Добавете няколко кубчета лед за вкусна, освежаваща напитка. Опитайте!

Надяваме се, че можете да опитате някои от тези вкусни начини, за да се насладите на лимона и всичките му ползи за вашето здраве всяка сутрин!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.