Вкусни и извайващи талията смутита

Храните, които контролират хормоните, могат да стимулират възвръщането на баланса и да допринесат така за успешния процес на отслабване.
Вкусни и извайващи талията смутита
Carlos Fabián Avila

Написано и проверено от лекар Carlos Fabián Avila.

Последна актуализация: 16 февруари, 2019

В днешната статия ще фокусираме вниманието си върху намаляването на обиколката на талията по лесен и приятен начин с вкусни и здравословни смутита.

Когато обръщате внимание на храната, която консумирате, можете да се радвате на здравословно тегло. Понякога обаче този режим е недостатъчен, тъй като определени части от тялото, като талията, се съпротивляват на процеса на отслабване повече, отколкото други. Това е свързано с функцията на определени органи, а не, както вероятно предполагате, на излишното количество приети калории.

Запознайте се със следващите извайващи фигурата смутита. Те са способни да приберат корема, като през цялото време ще се наслаждавате на прекрасния им вкус.

Свойствата на извайващите талията смутита

Свойствата на извайващите талията смутита

Вярно е. За да отслабнете, трябва не само да броите калориите, но и да подбирате храната, която консумирате. Много са продуктите, които са полезни за здравето и могат да повлияят на външния вид.

Препоръчително е да избирате храни, които намаляват мазнините по корема, тъй като притежават следните свойства:

Диуретични

Става дума за храни, извеждащи задържаните течности от тялото, които карат човека да се чувства подут и муден. Коремът е една от онези зони, които най-често страдат от задържането на излишни течности.

Лаксативни

В много случаи възпалението на коремната област е свързано със запек. Поради това е важно да избирате храни, които са натурални, действат като леки лаксативи и стимулират оптималното храносмилане.

Регулиращи хормоните

Мазнините по корема понякога се натрупват като резултат от хормонален дисбаланс. Това обяснява защо някои хора изпитват трудности в елиминирането на тлъстините по корема.

Мазнините понякога се натрупват и от вътрешната страна на бедрата.

Храните, които контролират хормоните, могат да стимулират възвръщането на баланса и да допринесат така за успешния процес на отслабване.

Смутита, извайващи талията

Те лесно се приготвят и са вкусни. Освен това носят редица здравословни ползи. Можете да съчетавате различни продукти и хранителни добавки, а накрая получавате вкусна напитка, която стопява излишните тлъстини по корема.

В допълнение към това смутитата са лесни за консумация, засищащи и осигуряват здравословна доза енергия.

Препоръчваме да ги пиете сутрин за закуска, но можете да им се насладите и следобедно време.

Предлагаме следващите 3 рецепти, извайващи талията. Можете да допълвате продуктите по желание. Така ще разполагате разнообразие от аромати и вкусове.

 1. Смути с ябълка и матча

Смути с ябълка и матча за тънка талия

Съставки:

 • 2 зелени ябълки
 • 1 чаена лъжица матча на прах (10 гр.)
 • ¾ чаша вода или растително мляко (150 мл.)

Това смути е кремообразно и съчетава полезните свойства на пресния плод и лечебните свойства на матчата.

Ябълка

За предпочитане е да използвате органични ябълки, тъй като така можете да консумирате и обелките им. Те регулират храносмилателния процес.

Матча

Матча е кореново растение, което вирее в Андите. В допълнение към това снабдява организма с енергия и регулира хормоналния баланс.

 1. Смути с ананас и чиа

Смути с ананас и чиа

Съставки:

 • 1 дебел резен пресен ананас
 • 1 супена лъжица семена чиа (10 гр.)
 • 3/4 чаша вода (150 мл.)

Това смути е сладко и тропическо на вкус. Освен това е едно от най-ефикасните смутита за извайване на талията.

Ананас

Ананасът е натурален диуретик и стимулира доброто храносмилане. Именно това го прави честа съставка в диетичните режими.

Семена чиа

Тези семена се радват на популярност в последно време. Това е така, тъй като съдържат много есенциални мастни киселини и регулират храносмилателната система. Съветваме предварително да ги накисвате във вода от предната вечер.

 1. Смути с киви и кокос

Съставки:

 • 2 зрели кивита
 • 1 супена лъжица кокосово масло екстра върджин (15 гр.), или 1/2 чаша кокосова вода или кокосово мляко (100 мл.)
 • вода (по желание)

Това е друго смути с интензивен тропичен вкус, благодарение на своите 2 ключови съставки.

Киви

Този плод е ефикасно средство за хора, страдащи от запек, тъй като оказва незабавен ефект, когато се консумира на празен стомах.

Кокос

Ние винаги подчертаваме колко ценни са лечебните свойства на кокоса. Кокосовата вода или масло съдържат изобилие от здравословни мазнини за сметка на количеството калории. Това ги превръща в идеална храна за справяне с наедрелия корем.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Syvertsen, J. P., Smith, M. L., & Boman, B. J. (1993). Tree growth, mineral nutrition and nutrient leaching losses from soil of salinized citrus. Agriculture, Ecosystems and Environment. https://doi.org/10.1016/0167-8809(93)90080-9
  • Umapathy, K. (2015). Aromatic Cues Help Dementia Sufferers with Appetite Loss.
  • NCT01350843. (2011). The Effects of Orange Juice on Plasma Lipids. Https://Clinicaltrials.Gov/Show/Nct01350843.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.