Тънки ръце с лесни промени в начина на живот

Не прекалявайте с диетите, нито с тежките упражнения. Нужни са просто някои навици и упражнения
Тънки ръце с лесни промени в начина на живот

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

Безпокойството за ръце, които са твърде дебели или отпуснати не е нещо ново. За да се радвате на тънки ръце, ето някои упражнения, които можете да опитате, за да помогнете за отслабването им.

Мастната тъкан намалява като цяло, а не в определена област. Това означава, че изгарянето на мазнините за получаване на тънки ръце е възможно само чрез намаляване на телесните мазнини в цялото тяло.

Изключително важно: тонизиране

Тези упражнения служат за тонизиране и укрепване на тялото. В допълнение, те също заместват мазнините с мускулна маса. Тонизирането на тялото не означава, че се натрупва нова мускулна маса. Това е състояние, при което покойните мускули достигат базови тонове, различни от нормалните.

Когато тялото е тонизирано, то е и стегнато. Мускулите са в състояние пасивно и непрекъснато да остават частично свити. Ако мускулите могат да бъдат тонизирани, те могат да намалят телесните мазнини и дори да намалят обема си.

Намаляване на мазнините: малко по малко

за да имате тънки ръце е нужно да намалявате мастната тъкан малко по малко

Искаме да се стремим към бавно намаляване на телесните мазнини. Когато мазнините в тялото се изгарят бързо, ръцете са склонни да останат отпуснати. Това се случва, защото голяма част от загубата на тегло идва от водата и мускулната маса.

Намаляването или изгарянето на мазнините предполага последователност. За да получим тънки ръце, трябва да имаме дисциплина, която да поддържа балансираното тяло по устойчив начин.

Правилна диета

Следването на правилна диета е огромен фактор за намаляване на телесните мазнини. Тази диета трябва да се съчетава с упражнения, които тонизират тялото. Освен че не ви оставя да се чувствате гладни, правилната диета няма да ви накара да мислите за загубата на тегло постоянно.

Трябва да правите упражнения, които да работят върху цялото тяло, в допълнение към специфични упражнения за вашите ръце. Тонизирането на цялото тяло леко ще увеличи мускулната маса, което ще доведе до по-бърз метаболизъм.

За разлика от мазнините мускулите изискват енергия. Мазнините всъщност се съхраняват като енергиен резерв.

Упражненията, които са насочени към вашите ръце, трябва да бъдат съчетани със сърдечно-съдови упражнения. Заедно те стават по-ефикасни за изгарянето на калории и осигуряват много ползи за здравето.

Колко време трябва да правим упражнения?

упражнение за тънки ръце

За да бъдат упражненията най-ефективни и да изгарят ефективно калориите, те трябва да продължат не по-малко от 20 минути. След това тялото елиминира мазнините и има пряко въздействие, ако искате да получите тънки ръце. Упражненията не трябва да бъдат прекалено интензивни.

Упражнения за получаване на тънки ръце

За бицепсите

Използвайки леки тежести, е възможно да се упражнявате навсякъде. Тези упражнения са подходящи за дома или на работното място. Ако не разполагате с тежести, не се притеснявайте: две бутилки от по 500 мл. с вода са всичко, от което се нуждаете, за да получите тънки ръце.

Съединете лактите си и вдигнете тежестите (или бутилките с вода) до височината на раменете си. Повтаряйте 15 пъти и починете за няколко секунди, преди да повторите 10 пъти.

За раменете и целите ръце

Изпънете ръцете си така, че да са успоредни на земята. Протегнете ги напълно и ги движете в кръгообразно движение. Дръжте корема си свит по време на това движение. Преместете ги в една посока за една минута, а след това в другата посока за една минута.

Важно е да правите кратки почивки. Целта на това упражнение е да подготви тялото за нова рутина, а не да го изморявате.

За трицепса

За да развиете леко трицепсите, опитайте това просто упражнение: повдигнете ръцете си. Лактите трябва да се държат по-високо от височината на главата. След това задръжте бутилка от 1.5 л. вода с двете си ръце. Огънете ръцете зад себе си. Повторете това действие 15 пъти и почивайте кратко.

Всички тези упражнения трябва да се практикуват последователно. Постоянството е много важно и резултатите ще последват с течение на времето.

Отслабването на ръцете е чудесно, защото предполага движение на цялото тяло. Това не само ще доведе до отслабване на ръцете, а по-скоро тялото ви ще бъде по-добре оформено.

Храненето с по-малки порции, включително салати, излизането на разходки и правенето на леки упражнения е изключително важно. Всички тези дейности трябва да бъдат придружени от дейности, които държат ръцете в леко напрежение.

Строгите диети или прекалените упражнения могат да имат обратен ефект. Претоварването на тялото може да доведе до наранявания, а диетата, която е твърде строга, е лесна за нарушаване. Най-добрият начин е да търсите идеалното количество и от двете.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.