Сироп от градински чай за плосък корем

Сироп от градински чай за плосък корем
Karla Henríquez

Написано и проверено от лекар Karla Henríquez.

Последна актуализация: 13 февруари, 2019

Може да останете изненадани, но съществуват само няколко лечебни билки, които са толкова полезни, колкото градинския чай. Името му произлиза от латински език и означава „да лекувам или да спасявам“.

Традиционно се е асоциирал с жените, тъй като билката се е прилага с цел регулиране на менструалния цикъл, редуциране на ефектите от менопаузата и, разбира се, с цел извайване на женската фигура.

Особено, когато става дума за част от тялото като корема. Искате ли да научите малко повече?

Въпреки че градинският чай е ароматно растение, което често се прилага в кулинарията, той притежава няколко ценни свойства, които го правят популярен още през Античността.

Това, което искаме да ви кажем, е, че градинският чай не само ще ви помогне да намалите обиколката на талията си, но и че ще подобри храносмилането ви, ще ви предпази от възпалителни процеси и ще ви помогне да се отпуснете и да си отпочинете….

Нека да поговорим на тези теми в следващите редове.

Градинският чай, растението на жените

Градинският чай помага за женските проблеми

Здравословни ползи

 • Той притежава противовъзпалителни свойства, поради което е подходящо за намаляване на болката в ставите, пръстите, глезените… Също така се прилага при артрит и при ревматични проблеми.
 • Градинският чай е добър антиоксидант. Той възпира оксидацията на молекулите и помага за снабдяването на клетките с кислород.
 • Той също така представлява отличен диуретик, като предпазва от натрупването на излишни течности в организма.

Помага за по-добра памет

 • Всъщност, много от съставките на това растение се използват за направата на лекарства, прилагани при лечението на Алцхаймер.
 • Той е отличен рекласант. Ако пиете чаша чай от него вечер, ще се наспите като къпано бебе.
 • Градинският чай оказва противоспазмотично и антисептично действие. Той често се използва при респираторни и храносмилателни проблеми.
 • Друга информация, която трябва да имате предвид, ако решите да използвате редовно градинския чай, е, че е полезен при третиране на кожата, облекчава язви, рани, абцеси, кожни инфекции… Създаването на тоник от градински чай е добра идея.
 • Това растение е полезно също така с цел регулиране на менструалния цикъл, ако ви закъснява.
 • Той се използва успешна за редуциране на неприятните симптоми, съпровождащи менопаузата.

Как  може да помогне, за да стане коремът ми плосък?

Градинският чай, извън всичко, което споменахме дотук, притежава очистващ тялото ефект. Той разтваря мазнините, намалява подуването в стомашната област, предпазва от запек и извежда натрупаните в тялото ни токсини.

Когато го приемате редовно, той ще намали обиколката наталията ви, ще успокои възпаленията и ще стопи мазнините в коремната област.

Сироп от градински чай за плосък корем

Сироп от градински чай за плосък корем
 • За да направите този сироп, се нуждаете от листа от градински чай и лимон. Можете да го намерите в билковите магазини или магазините за био стоки. Стремете се да купите от градинския чай, който обичайно се продава в малки пакети за чайове.

Пийте сиропа в продължение на четири дни, два пъти месечно

 • В периода на пиене се стремете да пазите диета, бедна на мазнини. Заложете на повече салати и фибри. Избягвайте консумацията на месо, сладки изделия, сготвена храна. Запомнете, само четири дни, и бъдете внимателни с храната, която слагате на трапезата си. Нека там присъстват зеленчуци, плодове, фибри и сироп от градински чай.

Пийте сироп от градински чай три пъти на ден

 • На закуска и преди другите две основни хранения.
 • Винаги консумирайте пресни листа от билката. Всяка чаша трябва да е с прясно направен чай. За тази цел се нуждаете от шест листа. Добавете ги към чаша гореща вода. Нека водата кипне и след това оставете течността да изстине за 5 минути.
 • След това добавете към чая сока на половин лимон.
 • Смесете чая с лимоновия сок. Добре разбъркайте.
 • Накрая, добавете към чая две супени лъжици мед.
 • Пийте чая докато е топъл. Една чаша чай задължително след събуждане. Довършете закуската си с една ябълка и порция овесени ядки.

Преди всяко основно хранене, приготвяйте сиропа

 • Можете също така да си приготвяте салата от спанак с орехи и червено цвекло. Така ще снабдите тялото си с много ценни хранителни вещества и протеини. Сиропът от градински чай пък ще подобри храносмилането.

Повторете този ритуал на вечеря

 • Пригответе си сиропа и го изпийте 10 минути преди вечерята. За вечеря си направете печен патладжан и папая за десерт. И двете храни притежават свойството да очистват тялото ни, бедни са на мазнини и съдържат много витамини. Градинският чай ще ви помогне, от своя страна, да си отпочинете добре през нощта. Ако усетите глад между основните хранения, можете да си позволите малко плодове, например ябълка.

Запомнете, че тази диета е строга и можете да я следвате само в продължение на четири дни, два пъти месечно. Стъпка по стъпка ще забележите как коремът ви става все по-фин и плосък.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Ebert, T. A., Kevan, P. G., Bishop, B. L., Kevan, S. D., & Downer, R. A. (2007). Oral toxicity of essential oils and organic acids fed to honey bees (apis mellifera). Journal of Apicultural Research. https://doi.org/10.1080/00218839.2007.11101398
 • Orhan, I., Kartal, M., Naz, Q., Ejaz, A., Yilmaz, G., Kan, Y., … Iqbal Choudhary, M. (2007). Antioxidant and anticholinesterase evaluation of selected Turkish Salvia species. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.10.030
 • Topçu, G. (2006). Bioactive triterpenoids from Salvia species. Journal of Natural Products. https://doi.org/10.1021/np0600402
 • Drugs and Lactation Database (LactMed). Sage. National Library of Medicine (US), 2006.
 • Poulios E., Giaginis C., Vasios GK., Current advances on the extraction and identification of bioactive components of sage (salvia spp.). Curr Pharm Biotechnol, 2019. 20 (10): 845-857.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.