Извайте фигура тип „пясъчен часовник” за 30 дни!

Спортувайте и се хранете в определени дни и часове, за да може тялото ви да влезе във форма
Извайте фигура тип „пясъчен часовник” за 30 дни!

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 25 август, 2022

Искате да сте сред жените с фигура тип „пясъчен часовник”? В повечето случаи, голяма част от нас биха се консултирали със специалист, който би предложил план за загуба на теглото постепенно.

Не всички от нас обаче са толкова привилегировани. Понякога искаме да отслабнем по-бързо, за да изглеждаме страхотно за специално събитие или пък да изглеждаме добре през наближаващото лято.

За тези случаи ще ви предложим няколко стратегии, които може да използвате, за да изваете фигура „пясъчен часовник” само за 30 дни.

Първо ума, а след това тялото

Всеки път, когато правим промени в живота си, трябва да сме психически подготвени, особено когато става въпрос за добро здравословно състояние. Важно е да сте мотивирани и да имате нужната дисциплина, за да постигнете целите си.

За това препоръчваме да правите няколко вътрешни диалогови упражнения всеки ден: Говорете със себе си всеки ден и си припомняйте защо го правите. Повтаряйте си колко силно искате да достигнете вашата цел и колко удовлетворение ще получите от резултатите.

Упражнявайте се ежедневно

За фигура тип „пясъчен часовник”, отделете малко време за физически упражнения

Тичайте или се разхождайте най-малко 1 час на ден. Ако се опитвате да смъкнете размера на панталоните, аеробните упражнения са идеални за тази цел.

Тъй като това са упражнения с ниска интензивност и дълга продължителност, ще се нуждаете от повече кислород и ще изгаряте повече мазнини.

  • В допълнение към бягането или ходенето, бихте могли да съчетавате тези упражнения с плуване или колоездене.
  • Това, което е най-важно, че може да изберете нещо, което допада на личните ви вкусове. Това ще окаже по-голямо влияние върху мотивацията и желанието да продължавате.
  • Не забравяйте да бъдете добре хидратирани.

Тъй като говорим за фигура тип „пясъчен часовник” за един месец, отделете малко време за физически упражнения, винаги в рамките на здравословните граници.

Как да се храним правилно, за да отслабнем в 30-дневен срок

1. Кажете сбогом на захарта, ако желаете фигура тип „пясъчен часовник”

 Кажете сбогом на захарта, ако искате стройна фигура

Захарта може да добавя добър вкус към храните, но самата храна е много по-важна от това просто да има добър вкус. Въпреки, че не съдържа никаква хранителна стойност, високото й количество калории допринася за натрупването на мазнини.

В допълнение, наистина е трудно да се елиминира от организма, тъй като остава в тялото за дълго време, като забавя метаболизма.

2. Едно хранене, една съставка

Всяко ястие трябва да съдържа само една основна съставка, за предпочитане зеленчук или органични яйца.

Ако предпочитате риба, изберете студеноводна риба и я гответе възможно за най-кратко време. За да се научите как, имаме много рецепти, от които може да избирате, тъй като този вид храна е много популярен, особено в Япония.

3. Сбогом, червено месо! Здравей постно

Докато сте на диета не консумирайте червено месо.

Червеното месо има твърде много мазнини и допълнителни калории, което прави невъзможно изгарянето на мазнините, от които се нуждаем за перфектната фигура „пясъчен часовник”.

Може би трябва да забравите за яденето на червено месо, най-малко докато следвате тази диета. Също така набавяйте си органични зеленчуци и избирайте риба вместо пилешко. Пилешкото съдържа повече мазнини, което може да ви предпази от достигането на целта в 30-дневен период.

4. Вкусът е важен: погледнете рецепти

Въпреки, че ще трябва да ядем по-малки количества, това не означава, че трябва да се откажете от удоволствията на яденето изобщо. Това е сигурен начин да изгубите мотивацията си завинаги.

В допълнение към кокосовото масло, има и други подправки като канела и други, които ще придадат на рецептите вкус, така че да продължите да се наслаждавате на храната.

5. Добри и лоши видове мазнини

Не всички мазнини ще доведат до увеличаване на теглото. Напротив, има някои, които действително могат да помогнат да постигнете фигура „пясъчен часовник”. Сред лошите мазнини са:

Добрите мазнини се съдържат в градинарски продукти от органични култури и преработени продукти като зехтин.

6. Яжте 5 малки хранения през деня

За стройна фигура яжте 5 малки хранения през деня

Това наистина е важно: ако не ядете 5 малки хранения на ден, метаболизмът ви ще се забави, за да пести енергия. Мазнината се съхранява като превантивна мярка, ако няма следващо хранене.

Въпреки това, ако привикнем храносмилателната ни система да получава редовно храна, процесът на храносмилането ще бъде в състояние да започне много по-рано. Така тялото няма да се опитва да съхранява храна под формата на мазнини, ако знае, че ще получи следващото ястие скоро.

Предстои ви много и упорита работа, но тези насоки ще ви помогнат да го направите много по-лесно.

Готови ли сте за предизвикателството?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Brill, J. B., Perry, A. C., Parker, L., Robinson, A., & Burnett, K. (2002). Dose-response effect of walking exercise on weight loss. How much is enough? International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0802133
  • Rand, K., Vallis, M., Aston, M., Price, S., Piccinini-Vallis, H., Rehman, L., & Kirk, S. (2017). “It is not the diet; it is the mental part we need help with.” A multilevel analysis of psychological, emotional, and social well-being in obesity. International journal of qualitative studies on health and well-being12(1), 1306421.
  • Soeliman, F. A., & Azadbakht, L. (2014). Weight loss maintenance: A review on dietary related strategies. Journal of research in medical sciences : the official journal of Isfahan University of Medical Sciences19(3), 268-75.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.