Съвети за плосък корем

За да постигнем целта, здравословната и балансирана диета е от съществено значение, заедно с пиене на много течности и упражнения всеки ден, или най-малко три пъти седмично.
Съвети за плосък корем
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Много хора мечтаят за плосък корем – това е важно не само за нашия външен вид, но и за нашето здраве. Това обаче е трудно постижение за много хора, които искат бързи резултати, без да са положили усилия и да са направили някакво упражнение –  нещо, което е, без съмнение, невъзможно.

За да имате плочките, за които мечтаете,  е нужна всеотдайност и много повече от 20 коремни преси. Ще имате нужда и от общ комплекс упражнения за тялото, като аеробика, за да се предотврати натрупването на мазнини  в тази част на тялото.

Когато започнете да тренирате , опитвайте се да упражнявате всяка група мускули. Не прекарвайте цялото си време само върху една от тях. Последователността е от ключово значение, ако искате да постигнете целта си. Започнете с няколко повторения и се опитайте да се упражнявате в продължение на 20 минути. Малко по малко увеличавайте теглото, както и времето.

Защо мазнините се натрупват?

Обикновено се натрупват мазнини около корема, в резултат на лошите хранителни навици, които имаме и с  консумирането на храни с високо съдържание на мазнини. Липсата на пресни плодове и зеленчуци в нашата диета е друг фактор, допринасящ за това. Стрес, хормони, и по-заседнал начин на живот също водят до натрупване на мазнини.

За да помогнете на тялото да елиминира мазнината, която се натрупва в областта на корема, имаме няколко специални съвета, които можете да започнете да използвате от днес нататък, за да имате плосък корем.

Съвети за плосък корем

Излишни мазнини
  • Елиминирайте всички храни с високо съдържание на мазнини от диетата си. Опитайте се да избирате по-здравословни храни, като плодове и зеленчуци.
  • Редовните тренировки ще ви помогнат да отслабнете, или най-малкото, да намалите нивото на мазнини, които се натрупват.
  • Избягвайте големите хранения. По-добре е да се ядат по-малки ястия през деня, като акцентът трябва да е върху храна, която е питателна и с  ниско съдържание на калории.
  • Пийте от шест до осем чаши вода на ден, за да сте добре  хидратирани.
  • Опитайте се да избягвате храни като сосове, майонеза, шоколад, и сладолед, тъй като те са с високо съдържание на мазнини. Опитайте се да ядете повече ядки, риба и зехтин.
  • Намалете консумацията на сладки храни и безалкохолни напитки.
  • Последното ви хранене за деня трябва да бъде най-малко два часа преди лягане и то трябва да бъде лека храна, за предпочитане зеленчуци.Някаква вкусна салата би била перфектният избор.
  • По-добре е да правите аеробни упражнения сутрин.

Не забравяйте!

Упражнения за плосък корем

Важно е да се помни, че мазнината, която е елиминирана може да се възвърне много по-бързо отколкото го осъзнавате. Не пренебрегвайте рутинните упражнения и не се връщайте към старите си навици. Най-доброто нещо е да бъдете последователни и да забравите за  мързела, защото резултатите се постигат с някакви жертви.

Може да ви заинтересува ...
Сироп от градински чай за плосък корем
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Сироп от градински чай за плосък корем

Може да останете изненадани, но съществуват само няколко лечебни билки, които са толкова полезни, колкото градинския чай. Искате ли плосък корем?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.