Осем признака, че тялото ви жадува за секс

Кара ви да се чувствате несигурни, влошава външния вид на кожата, дори да станете асоциални
Осем признака, че тялото ви жадува за секс

Последна актуализация: 17 юли, 2019

Искате ли да разберете дали тялото ви жадува за секс?

Физиологичните и сексуалните нужди могат да бъдат наблюдавани в тялото чрез набор от симптоми, които отразяват вашите желания за секс и вълнуващи нови преживявания.

Липсата на секс има физически и емоционални ефекти, независимо от това дали сте или не сте наясно с тях. Тази основна човешка потребност лежи много по-дълбоко, отколкото от удоволствието, което тя генерира, защото също играе важна роля в здравето и благосъстоянието.

Поради различни причини някои хора се опитват да потискат своето сексуално желание и имат ясното съзнание за това. В същото време за други е лесно да изразят себе си и не се колебаят да се възползват от едно вълнуващо ново преживяване, когато им се предостави такава възможност.

Независимо от това какъв тип човек сте, ако дълго време не сте били сексуално активни, вашите желания стават видими благодарение на набор от поведения или сигнали.

Списък на признаци, че тялото ви жадува за секс

1. Липсата на сън

Безсънието показва, че тялото ви жадува за секс.

Страдали ли сте от проблеми със съня напоследък? Правенето на секс стимулира секрецията на хормон, известен като окситоцин, който е важен за качествен сън.

Когато един човек не е бил сексуално активен дълго време, в резултат на това могат да възникнат проблеми със съня.

2. Раздразнителност и стрес

Раздразнителност

Резки смени на настроението, особено на работното място и сред приятели, може да е знак, че тялото ви жадува за секс.

Очевидно това не е единствената причина, поради която може да изпитвате стрес или промяна в настроението. Но ако са изминали седмици или месеци след последното ви сексуално преживяване, сте изложени на по-висок риск от развитие на негативни емоции като раздразнителност, песимизъм и резки промени в отношението към хората.

Важно е да осъзнаете, че сексът допринася за по-добро настроение, и докато може да се опитвате да го игнорирате, това е физическа и емоционална нужда, която не може да бъде потисната.

3. По-чести фантазии

Фантазии

До известна степен всеки има фантазии или сънища, свързани със секс. Обикновено те се случват през нощта или в резултат на някакъв вид стимул.

Но когато такива фантазии стават все по-чести или се появяват по различно време на деня, това е ясен знак, че тялото ви жадува за секс и повече сексуална активност.

4. Кожата губи своя блясък

Може да ви се стори нелогично да мислите, че сексът може да подобри външния вид на кожата, но това наистина е така. Когато се прави секс редовно, порите се отварят и освобождават примеси, които иначе биха могли да доведат до появата на пъпки.

Очевидно съществуват козметични процедури за това, но точно като всяка друга физическа активност, правенето на секс помага за премахване на токсините чрез потта и увеличава притока на кръв.

Ако забележите, че лицето е загубило част от естествения си блясък и имате повече пъпки или акне от нормалното, това може да означава, че тялото ви жадува за секс.

5. Ставате по-асоциални

Ставате асоциални.

Липсата на сексуални преживявания може дори да доведе до социална изолация. Това е така, защото тялото произвежда по-малко ендорфини. Тези хормони насърчават по-добро настроение и желанието да бъдете сред други хора.

6. Физически дискомфорт

Главоболие

Изпитвате повече болка, отколкото обикновено? Нередовният секс води до намаляване на производството на серотонин и ендорфини – “щастливите хормони”, които са известни с намаляване на нивата на болка.

7. Несигурност

Несигурност

Когато спрете да правите секс, може да започнете да се чувстват несигурни и за всичко останало, което правите.

Сексът е активност, която подобрява самочувствието, а това позволява както на мъжете, така и на жените да се чувстват желани и обичани.

Когато ви липсва това усещане, това причинява лична неудовлетвореност, което може да доведе до депресия, тревожност и трудност при вземането на решения.

8. Опасното чувство на самота

Самота

Внимавайте! Когато се чувствате самотни сте по-склонни да вземате погрешни решения, особено когато става въпрос за секс.

Изминало е дълго време, след като последно сте били сексуално активни. Чувството за самота може да попречи на добрата преценка и може да се случат някои от следните неща:

  • Решавате да се обадите или да се съберете отново с бившия си партньор.
  • Опитвате се да правите секс с някой наш близък познат – приятел или колега.
  • Завършвате със случаен секс с непознат, с когото сте се запознали на парти или в бар, особено след няколко питиета.

Това може да бъдат лоши решения с потенциално негативни последици, въпреки че не винаги е така.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.