5 типа оргазъм и как да ги почувстваме

Оставете предразсъдъците и съмненията настрана.
5 типа оргазъм и как да ги почувстваме

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 26 август, 2022

Съществуват различни типове оргазъм. Поради това много двойки в цял свят експериментират с различни сексуални игри, а други решават да посветят време и усилия, за да опознаят по-добре тялото си.

Като резултат много жени установяват, че усещат различни типове оргазъм, когато определена част от тялото им бъде стимулирана.

Нека да разгледаме 5 от тези вариации.

1. Клиторът: ключът към успеха

Това е най-добре познатата част от женското тяло, когато става дума за секс. Освен това е най-лесният начин за достигане до оргазъм, тъй като е най-достъпна. Лесно може да бъде стимулирана. Жените обичат да бъдат докосвани там, а мъжете знаят как да провокират удоволствие у своята партньорка.

Някои хора казват, че мастурбацията е ключът към успеха тук. Дори един напълно неопитен партньор в компанията на уверена жена може да се справи, когато бъде напътстван. Защото се предполага, че всяка жена е добре запозната с тази част от тялото си.

2. Вагинален оргазъм

Съществуват различни типове оргазъм.

Това е друг добре познат тип оргазъм. За някои двойки, които са по-консервативни, това е единственият. Той също така е един от най-трудните за достигане оргазми. Самото проникване не е достатъчно, за да стимулира познатата G точка.

За да усетите този оргазъм, трябва да проникнете силно и концентрирано. Макар да е сложен по същността си, препоръчваме да не се отказвате от него, тъй като той е свързан с доста приятно усещане.

Добрата комуникация е важна за вагиналния оргазъм. Съществуват различни позиции, които позволяват да бъде стимулирана тази зона: стоейки, коленичейки, седейки, откъм гърба, лице в лице – пробвайте различни пози, докато откриете перфектната.

В някои случай жените споделят, че достигат до вагинален оргазъм, когато са отгоре. Тогава те могат да контролират движенията. Други посочват позицията, в която са отдолу, тъй като така партньорът може да достигне маточната шийка.

3. Смесен оргазъм

Един от най-интензивните типове женски оргазми е смесения.

Това е един от най-интензивните типове женски оргазми и може да бъде достигнат, когато се стимулират едновременно клиторът и вагината. Познат е още като пълен оргазъм. Тогава жената усеща, че цялото й тяло трепти и е изключително чувствителна.

Много са жените, които не осъзнават, че в допълнение към G точката, клиторът има разклонения около вулвата и вътрешността на вагината, именно поради това могат да стимулират и двете зони едновременно.

Това може да бъде постигнато чрез едновременна стимулация. Тъй като не е лесно постижимо, нормално е първите няколко пъти може да се наложи да проведете основен анализ на тялото. Като жена може да се наложи да помагате. Опитайте позиции, в които сте отгоре. Сменяйте различни типове движения, когато откриете перфектната.

4. Оргазмите табу

Точно така. Сещате се за какво говорим: анусът. Някои жени или партньорите им никога не се пробват, поради съмнения, предразсъдъци, страх или пък религиозни убеждения. Други пробват и усещат дискомфорт или пък болка. Но има жени, които често практикуват анален секс и се радват на фантастични кулминации.

Правилно прочетохте, те биват връхлитани от фантастични оргазми, когато са запознати с тази част на тялото. Анусът, подобно на клитора, е снабден с много чувствителни нервни окончания, които могат да доставят удоволствие с минимални усилия.

Стимулацията може да бъде осъществена с пръсти, с уста и, разбира се, с пенис. За да улесните проникването в тази зона, можете да използвате еротични играчки за овлажняване на зоната като първа стъпка. По този начин ще направите проникването по-лесно и ще повишите вероятността от получаване на оргазъм.

Чистоплътността и комуникацията с партньора са абсолютно задължителни, когато искате да почувствате този тип оргазъм. Приемете, че в началото ще почувствате лек дискомфорт, но с напредване на времето и чрез редовна грижа, можете да се наслаждавате на аналния секс. Не се страхувайте да го предложите на партньора си или да изразите своите колебания.

5. Тренирането може да ви донесе оргазъм

Тренирането може да ви донесе оргазъм

Според едно ново проучване, жените не се нуждаят от мъж, вибрации и дори директна сексуална стимулация, за да достигнат до оргазъм. Феноменът, който е чисто женско сексуално удоволствие, може да бъде провокирано от тренировка.

Може да сте от онзи тип жени, които всеки ден ходят в тренировъчната зала. А дали не сте изкачвали няколко стъпала и впоследствие сте усетили леко гъделичкане? Ако е така, почувствали сте сексуално удоволствие, провокирано от физическото занимание.

Този тип оргазми няма да ви донесат онзи интензитет на удоволствие, който се получава при описаните преди малко вариации. Някои жени обаче са доразвили този начин на доставяне на удоволствие, правейки го по-силно и интензивно: трениране на коремните мускули, каране на колело, аеробика или тичане. Няма да загубите нищо, ако пробвате.

Оргазмите, най-голямото женско предизвикателство

Достигането до оргазъм може да не е най-лесното нещо на света за някои жени, особено ако не познават тялото си. Поради това може да звучи невероятно, че съществуват толкова типове оргазъм. А какво ли е да се почувства всеки един от тях.

Но трябва да знаете, че можете да получите не само един, а всички тези типове оргазъм. За целта трябва да се отпуснете и да елиминирате комплексите и предразсъдъците. След това ще успеете да откриете кое ви доставя най-голямо удоволствие.

Най-хубавото е, че дори не ви трябва партньор. Необвързаните жени се наслаждават на оргазми, както и на тези, които са обвързани.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.