Подобрете кожата си с тези осем съвета

Не забравяйте, че както здравето, така и красотата ви зависят много от ежедневните ви навици. Опитайте се да възприемете тези здравословни навици и определено ще можете да поддържате здравето на лицето си и красотата на кожата си.
Подобрете кожата си с тези осем съвета
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Подобрете кожата си лесно и здравословно. Повечето от нас се опитват да подобрят кожата си с редица рутинни процедури, но какво ще стане, ако се грижим и за здравето на лицето си?

В действителност трябва да подобрим навиците си на живот, за да подобрим кожата си. Важно е имате предвид редица навици, които ви позволяват да поддържате кожата си млада и здрава.

Въпреки че е вярно, че козметичните продукти могат да помогнат много, те не са единственото нещо, което трябва да имате предвид, за да се радвате на сияйна кожа, без най-честите несъвършенства, които я засягат.

В тази статия искаме да споделим 8 важни навика за здравето на вашето лице. Внимание!

Как да подобрите кожата си

1. Подобрете кожата си – носете слънцезащитен крем всеки ден

Ежедневната употреба на слънцезащитен крем е едно от най-добрите неща, които можем да направим, за да запазим кожата си млада и без грозни петна.

Слънчевите UV лъчи са около нас през цялата година, дори когато небето е облачно и пряката слънчева светлина е оскъдна. Поради тази причина никога не трябва да напускате дома си, без да нанесете достатъчно количество слънцезащитен крем, най-малкото върху най-изложените участъци от кожата си.

2. Поддържайте мобилния си телефон чист

Почистване на телефон

Знаете ли, че повече бактерии могат да се съберат на екрана на мобилния ви телефон, отколкото в тоалетната ?

Е, те се прехвърлят върху кожата на лицето, когато отговаряте на повиквания. Въпреки че през повечето време ги игнорираме, мобилните телефони са епицентър на микроорганизми и частици мръсотия, които по един или друг начин имат контакт с кожата.

Поради това е важно да го почиствате всеки ден с помощта на антибактериални кърпички или специален продукт.

Не забравяйте да прочетете тази статия: 10 начина за дистанциране от мобилния телефон

3. Подобрете кожата си – спете достатъчно

Добрият сън е от решаващо значение не само за физическото и психическото здраве, но и за красотата и здравето на лицето ви.

Спането по-малко от препоръчаното време (7 или 8 часа на ден) кара лицето да изглежда уморено и лишено от жизненост. По време на почивка нашите клетки се регенерират и това позволява на кожата да се насища с кислород, който й придава обновен вид.

Следователно отнемането на часове сън пречи този процес да се осъществи както трябва. В дългосрочен план може дори да причини преждевременно стареене.

4. Подобрете кожата си, като пиете повече вода

Подобрете кожата си, като пиете вода.
Пиенето на достатъчно вода всеки ден е от съществено значение за здравата кожа.

Пиенето на поне 6 до 8 чаши вода на ден е от съществено значение, за да поддържате лицето си хидратирано, стегнато и чисто.

Тази скъпоценна течност участва в процеса на детоксикация на тялото и е най-ефективният начин за поддържане на естествената влажност на кожата.

Не е задължително да пиете вода от чешмата. Всъщност естествената вода от плодовете, чаят или натуралните сокове също са чудесен начин за поддържане на хидратацията.

5. Предотвратете триенето на косата в кожата на лицето ви

Дръжте косата си далеч от кожата на лицето си, за да предотвратите развитието на петна и акне.

Често продуктите, които нанасяме върху косата си, могат да бъдат агресивни за лицето и да повлияят на запушването на порите ни.

6. Подобрете кожата си като спортувате редовно

Подобрете кожата си като спортувате.

Добрата рутинна тренировка, която разбира се включва движения на лицето, намалява наличието на токсини, които влияят на качеството на кожата.

Този навик пречиства тялото, подобрява оксигенацията на кожата и е най-добрият начин за предотвратяване на увисване.

7. Подобрете кожата си, като консумирате повече плодове и зеленчуци

Увеличаването на приема на плодове и зеленчуци е навик, който подобрява здравето на цялото тяло, включително на кожата. Те са най-важният източник на антиоксидантни вещества, чието действие спира увреждането на клетките, причинено от свободните радикали.

Яденето на три до пет порции на ден намалява риска от преждевременно стареене и осигурява правилното хранене на кожата.

Искате ли да научите повече? Прочетете: Куркума за здрава кожа

8. Използвайте естествени маски за лице

Използвайте натурални масла
Естествените маски за лице не предизвикват странични ефекти като много търговски такива, защото не съдържат вредни химикали.

Постоянното прилагане на естествени маски за лице е икономичен и ефективен начин да придадете обновен вид на кожата и да се погрижите за здравето на лицето си.

Предимството на тези пред търговските е, че не предизвикват странични ефекти, защото не съдържат вредни химикали. Можете да ги приготвите според нуждите на вашата кожа и вида ефект, който желаете.

Например, ако искате да овлажните кожата си, можете да използвате мед или етерични масла. А ако искате да я ексфолирате, използвайте захар, овесени ядки или сол.

Не забравяйте, че както здравето, така и красотата ви зависят много от ежедневните ви навици. Опитайте се да възприемете тези здравословни навици и определено ще можете да поддържате по-лесно здравето на лицето си и красотата на кожата си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.